Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
A TOTS ELS TREBALLADORS I LES TREBALLADORES
Al CONJUNT DE LA CIUTADANIA
¡CRISI! DE QUI? PERQUÈ?
REFORMES, QUI LES APLICA I QUI LES PATEIX?

MANIFESTACIÓ 18 DE SETEMBRE DE 2010
12.00 hores – Barcelona, Plaça Universitat
CGTlogo.jpg
soli.jpg
cnt - logo_thumb[2].png
Perquè no podem quedar-nos impassibles davant aquesta ofensiva dels polítics i el capital amb reformes laborals que defensen la reducció i les congelacions salarials, l'abaratiment de l'acomiadament fins a aconseguir que sigui lliure i gratuït; allargar l'edat de jubilació i la possibilitat d'incomplir l'acordat en els convenis col·lectius. Perquè no hem de consentir més retallades socials com la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions, l'eliminació de les ajudes als majors dependents, o la privatització i retallades en la sanitat. Perquè diuen que hi ha una crisi que nosaltres no creiem i que, en tot cas, és producte de la seva organització de la societat, entenem que els que l'han provocat han de pagar els seus excessos, de la mateixa manera que els especuladors de l'habitatge i els explotadors agrupats sota les sigles de les organitzacions empresarials del sistema han de fer-se càrrec de la seva crisi i no els treballadors i treballadores, ja que aquests no són els responsables i mai han tingut accés als mitjans de control social.

Els treballadors i les treballadores, la ciutadania, en general, donat que no tenim possibilitat de decidir sobre les nostres vides i se'ns considera com a objectes, gairebé sempre obedients del que decideixen els poderosos i ordenen els polítics encarregats d'aplicar les lleis i desitjos dels primers. Mentre, els que segueixen guanyant milionàries quantitats de diners: bancs, grans fortunes, paràsits intermediaris, etc, , no pateixen cap tipus de crisi. Aquesta “casta” a través dels seus empleats, els polítics, imposen normes (decrets i lleis) i subvencions que sempre afavoreixen als qui més tenen. És significatiu que a través dels mitjans de comunicació sempre al servei dels seus amos, el capital, es publiquen manifestacions, sobretot dels polítics que ara no estan en el poder, exigint als qui ara sí tenen la poltrona, que cal fer més retallades socials i que s'havien d'haver-hi aplicat fa dos anys (CIU i PP).

I és que la incultura, el consum i l’aborrallonament que es projecta a través de la “caixatonta”, amb para-sols com els èxits esportius i l'espectacle vergonyós d'estatuts i tribunals constitucionals, estan fent tal estralls en els ciutadans que no s'analitza quin és l'abast o qui són els responsables de la situació actual social i laboral.

En aquests moments:

- els aturats són el 20 % de la població activa i d'aquests 1 milió i mig no tenen cap tipus d'ingrés; 550.000 subsisteixen amb 426 € al mes i 11 milions de treballadors perceben un salari inferior a 9.000 € anuals, o sigui 750 € mensuals.
- En l'actualitat ja hi ha més de 30.000 persones sense habitatge mentre existeixen 3.000.000 d'habitatges buits.
- La repressió va en augment fins al punt que no paren de construir-ne més presons. En l'actualitat, hi han 70.000 presos.
- La contaminació creix i se subvenciona a les fàbriques de cotxes en detriment del transport públic. Els residus dels envasos dels aliments i indústries estan destrossant la naturalesa –efecte hivernacle, contaminació radioactiva, destrosses forestals, etc. etc.
- Les ajudes i subvencions a l'església ascendeixen a 15.000 milions de €, als bancs 9.000 milions de €, als partits polítics 200 milions de €, ONGs, Fundacions de partits, d'empresaris i empreses, etc., són ja incalculables.
- Les despeses de militars i policies ascendeixen a 26.000 milions de €.
- Els xoriços d'alt rang estan estafant a administracions i contribuents, que se sàpiga: PUJOL (Banca Catalana) 24 milions de €. MILLET-MONTULL (Palau de la Música) 36 milions de € de moment. CAMPS (president de la Comunitat València) 14 milions de €, MATAS (expresident de Balears) 50 milions de €, l’exalcalde de Sta. Coloma de Gramanet i els seus sequaços, DIAZ FERRAN (president CEOE), etc. etc. centenars de milions de €.

No podem ser còmplices de tots aquests excessos. Avui la lluita continua, des de la base obrera, des dels barris, des de l'assemblea i el respecte tant a l'individu com a la decisió col·lectiva lliurement adquirida, la mobilització al carrer i en els llocs de treball, fins i tot en aquestes vagues que els sindicats oficials, fortament desprestigiats, han convocat . Un atur General pel 29 de setembre i que com en moltes ocasions anteriors, i amb el qual només tracten desesperadament de salvar la cara perquè mai s'enfronten al sistema que nodreix els seus costosos aparells, provocant desil·lusió i sufocant les lluites.

Davant aquesta situació els/les treballadors/es organitzats/des en un sindicalisme no claudicant proposem i reivindiquem altres plantejaments:

- El repartiment del treball i del seu producte.
- L'abolició dels privilegis de l'Església i qualsevol altra religió, dels banquers i dels militars.
- La retirada de les subvencions a la monarquia, partits polítics, ONGs i Sindicats – CCOO i UGT els anys 2.008 i 2.009 van rebre de l'estat o sigui dels nostres impostos la suma de 171.109.367 €
- La persecució del frau fiscal dels empresaris.
- El dret al treball i a un salari mínim, inclosos aturats i jubilats, de 1.200 € mensuals.
- L'extensió a la població de serveis socials gratuïts i universals.
- El respecte a la immigració i a la llibertat de l'individu.
- Eliminació de tots els cossos de repressió policial i exèrcit.
- La fi de qualsevol tipus de repressió i tortura.
- Eliminació del treball assalariat i dels estats.
- Un model econòmic i social del sistema, racional, solidari i sostenible, incidint en l'ensenyament, el camp, el consum, l'habitatge, en les tecnologies no agressives ni contaminants…

En definitiva, la justícia social.

Els plantejaments exposats els compartim els convocants i altres gents que lluiten contra aquest capitalisme voraç des d'altres perspectives alternatives, ecologistes i educatives que conformen l'anhel d'una societat llibertària, més justa , igualitària i lliure, on imperi la democràcia directa –no delegada-, l'autoorganització i l'economia posada al servei del ben comú.

Enfront d'aquesta fal·làcia de la crisi, que serveix per donar una altra volta de rosca més perquè els capitalistes i els seus servidors obtinguin més beneficis mentre pretenen que paguem els seus excessos, la seva corrupció i la seva cobdícia, els treballadors/as hem d'unir-nos. L'anarcosindicalisme és una eina de lluita vàlida per arribar a crear una societat nova; és, sí, una alternativa de present imprescindible i a la qual no renunciarem perquè, companys i companyes, el nostre futur i el de següents generacions depèn que avui i demà siguem capaços de mantenir la veritable força dels treballadors, la unió i la lluita en el treball i al carrer.

Que l'atur general del dia 29 de setembre tingui continuïtat amb altres aturs i mobilitzacions fins a aconseguir, com a mínim, la retirada de la reforma laboral i les retallades socials.
MANIFESTACIÓ 18 DE SETEMBRE DE 2010
12.00 hores – Barcelona, Plaça Universitat


www.cgtcatalunya.cat

www.solidaridadobrera.org

www.nodo50.org/cntcatalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
unitaria??? ho dieu per cgt i cnt no? perquè el que és la resta d'organitzacions encara estem esperant...
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
no, ho diem per CNT, CGT, Solidaritat Obrera, i altres organitzacions que participen.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
a mi el manifest em sembla la carta dels reis mags ("eliminació del treball assalariat i dels estats", per exemple), però S'HA d'ANAR. Perquè ens està caiguent la del pulpo i aquesta gent com a mínim s'estan posant les piles i baixant de la parra i tragant-se uns quants gripaus disposats a treballar conjuntament. Per tant, aquest dissabte TOTS A LA MANI.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
Unitaria de punkis i de crostes, serà... ai, ai, ai... quin ridicul... nomès s'han de veure les webs per veure lo cutres que sou
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
KUANTO TROLLICIA SUELTO
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
Només que no haguéssiu posat que és una manifestació anarcosindicalista (CGT no ho és), molts sindicats de la CNT-AIT hi haguéssin participat. Igualment molta gent de la CNT-AIT hi participarem (jo inclòs), perquè és el moment d'unir esforços contra la que ens vé a sobra.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
per que no participareu a les reunions preparatories?
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
Almenys el meu sindicat no el va convidar ningú.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
ACAC es un sindicat?
si es AlcoholiCs Anonims de Catalunya, no es considera, tecnicament, un sindicat. Pero tot i aixi tenieu dret a ser convidats.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
On diu que es una manifestació anarcosindicalista?. He vist que parla del anarcosindicalisme com eina, peró pot ser no l'he vist i pot ser qu'el anarcosindicalisme no sigui un eina.
Re: manifestació unitaria 18-S
13 set 2010
En aquest comunicat no diu res de manifestació anarcosindicalista, però en altres si.

http://www.cgt.org.es/spip.php?article1878
Re: manifestació unitaria 18-S
14 set 2010
Una pregunta pel de la (A) ... Solidaritat Obrera tampoc és anarcosindicalista o aquests companys els obvies perquè implítimament si que els hi consideres ?
Re: manifestació unitaria 18-S
14 set 2010
Per mi si que és anarcosindicalista (tot i donar llibertat per presentar-se a eleccions sindicals. La feina al metro de Madrid ho demostra. I per suposat que CNT-Joaquin Costa també ho és.
Re: manifestació unitaria 18-S
14 set 2010
Ahá llavors segons tu el problema seria més aviat el tema de les subvencions o una determinada manera de funcionar que m'agradaria que concretéssis més enllà de les generalitzacions d'assamblearisme, autogestió etc. Y que consti que no sóc de CGT, l'únic que voldria aclarar-me les idees sobre les concepcions d'alguns companys respecte d'on es tanca el cercle d'allò "anarcosindicalista".

També hi ha hagut sindicats de CGT que al meu entendre han portat un treball encomiable com a la vaga de TMB, així que ja m'explicaràs.
Re: manifestació unitaria 18-S
14 set 2010
Si, CGT depèn del lloc és un sindicat combatiu (TMB) i en altres és un sindicat equiparable a CCOO (CGT Banca o firmant ERE'S a Seat).

L'anarcosindicalisme és no delegar els problemes laborals a professionals del sindicalisme, per això s'oposa a les eleccions sindicals. Perquè es partidari de l'acció directa, que els treballadors s'assocïn entre ells per solucionar els seus problemes, mitjançant el suport mutu. Tot i que SO té llibertat per presentar-se a eleccions sindicals, no té alliberats ni rep subvencions de l'estat.

Apart CGT cobra subvencions de l'estat (poques, perquè té poc pes en els comitès d'empresa) i té alliberats. A més hi ha molt marxista i ex de CCOO, que no està malament, perquè en un sindicat encara que sigui anarcosindicalista hi ha d'haver-hi treballadors de tot tipus. El problema és quan et dominen el sindicat. Per això a la CNT els membres de partits polítics no poden ocupar càrrecs.
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
Caus al meu entendre en una contradicció:

Dius que l'anarcosindicalisme és NO DELEGAR i després acceptes que SO ho és tot i tenir alliberats sindicals i rebre subvencions. En què quedem?

Així que segons la teva definició o extens la negativa a considerar anarcosindicalista a SO (considerant només a les dues CNT's) o poses l'accent en el tema de les subvencions i els alliberats o acceptes que dins de l'anarcosindicalisme hi ha adhesions més o menys matitzades a un ideari que seria "no delegar, no acceptar subvencions ni alliberats".

Sovint la realitat no es de la puresa ideològica que nosaltres voldriem, el que està clar es que l'anarcosindicalisme no es cap síntesis ideològica perfecte (ni el marxisme-leninisme, ni la teologia de l'allliberament ni cap altre al meu entendre)i en base a això hem danar treballant cap a la unitat al meu entendre.

Salut i Anarquia.
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
Ah ! I per descomptat TOTS i TOTES a la mani del 18-S!
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
Creo que esta equivocada, Solidaridad Obrera, no tiene liberados sindicales, ni recibe subvenciones del nadie.
Tenemos las horas sindicales que nos pertenecen, como las puede Tener CNT, CGT y LAB.

http://www.solidaridadobrera.org/index.php?option=com_content&view=secti
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
"Sovint la realitat no es de la puresa ideològica que nosaltres voldriem..."

Por favor, habla por ti y no plantees que los demás desean lo mismo que tú. Confundes "pureza ideológica" con coherencia. Personalmente, la pureza me importa poco, pero según tu razonamiento, hasta se podría decir que el partido popular es anarcosindicalista, y de entrada ni es un sindicato, pero bueno, tampoco vamos a ser tan "dogmáticos", ¿no?. Una cosa es lo que se es, y otra muy diferente lo que desearíamos o lo que se entiende que se es.


"...el que està clar es que l'anarcosindicalisme no es cap síntesis ideològica perfecte ..."

Presiento que tienes una gran obsesión por o contra "lo ideal". Hablas de purezas y/o impurezas, de perfecciones y/o imperfecciones..., y me pregunto que ¿a quién le puede interesar eso?, pues probablemente a instituciones, sociedades y/o ideologías disciplinarias y autoritarias que nada tengan que ver con el anarcosindicalismo. Por lo tanto, no hablamos de lo mismo.

"...i en base a això hem danar treballant cap a la unitat al meu entendre"

Trabajar hacia la unidad de qué, para qué y con quién. ¿Con CC.OO. y UGT?. Y lo pregunto porque todavía hay mucha gente que considera que hay que organizarse "unitariamente" con ellos. Puestos a ser "unitarios", organicémonos con la patronal, que tampoco es tan diferente que CC.OO. y UGT. Unos hacen ERES y otros los firman. Unos reclaman reformas y los otros las secundan y reclaman ser quienes las gestionen...

Si puedes aportar algo a la convocatoria "unitaria", hazlo; pero algo que pueda servir para cohesionar o conectar la convocatoria con otros sectores. Ahora bien, si lo que pretendes es pinchar en los puntos frágiles que pueda tener esta inusual unidad de acción y de convocatoria, si te parece, mejor lo dejas para el día 19-S.
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
Llegeix bé el meu comentari: Tot i que SO té llibertat per presentar-se a eleccions sindicals, NO té alliberats ni rep subvencions de l'estat.

Ens veiem el 18S!
Re: manifestació unitaria 18-S
15 set 2010
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA
18-MANIFESTACIÓ, OBRERA, SOLIDARIA I LLIBERTARIA.
12H PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more