Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Retallades socials i nacionals, ja n'hi ha prou! Independència Països Catalans 11 de setembre: Manifestació nacional de l'Esquerra Independentista, 17h Plaça Urquinaona, Barcelona.
140279_logoblanc.jpg
144990_b2f6_bcn.jpg
Onze de de Setembre de 2010. La Diada arriba aquest any embolcallada de la major efervescència independentista de la història. L’impuls de les consultes populars per la independència i la indignació davant l’estocada del Tribunal Constitucional espanyol han donat pas a una creixent mobilització social i popular en favor de la llibertat i del dret a decidir. Davant d’aquesta situació, tots els partits polítics catalans s’han vist forçats a afrontar el debat sobre l'autodeterminació. Una circumstància que també ha obert una escletxa a l’oportunisme, amb el naixement de noves iniciatives electorals de caràcter nacionalista.

D’altra banda, aquesta conjuntura d’efervescència nacional ha arribat acompanyada reincidència en les polítiques neoliberals -que han conduït a la greu situació social que patim les classes populars-, per part d'uns governs estatals i autonòmics, que toquen la partitura escrita per la Unió Europea . Davant d’una crisi econòmica galopant, PP i PSOE/PSC comparteixen a grans trets les mateixes receptes econòmiques. L'esquerra institucional i els sindicats UGT i CCOO s'han distanciat de la classe treballadora, més que res es preocupen per mantindre els seus espais de poder. Cal parlar clar: la retallada de despesa social (educativa, sanitària,...), la congelació de les pensions, la reforma laboral,... són mesures contràries als interessos de la majoria social -la classe treballadora- i només favorables als interessos del capital. Cal que totes i tots plegats ens posem mà a l'obra per tal d'explicar el veritable sentit d'aquestes mesures als nostres veïns i veïnes, als nostres companys i companyes de feina,... Cal preparar grans mobilitzacions, i assenyalar en la nostra agenda la convocatòria de la propera vaga general que hem de secundar de manera massiva perquè ens hi juguem el futur.

Com hem explicat, tant el capitalisme global, com els estats espanyol i francès, han entès que ara és l’hora de treure’s de la màniga les seves cartes més macabres, que fins ara estaven calculadament amagades sota conceptes tan cínics com “Estat del benestar”, “Espanya de les autonomies”, “monarquia parlamentària” o “democràcia liberal”, entre d’altres.

Paral·lelament, la gent, el poble treballador, comencem a entendre també que defensar conceptes com els de “democràcia”, “drets“, dignitat” o “llibertat” significa, inevitablement, enfrontar-se al estats espanyol i francès i les estructures polítiques, econòmiques, jurídiques i administratives que ens impedeixen decidir el nostre futur.

Així doncs, la crisi i la voracitat de l’ imperialisme al sud d’Europa no estan fent res més que corroborar allò que l’esquerra independentista denuncia des de fa més de 30 anys: que el capitalisme no es pot suavitzar, i que ni el Regne d’Espanya ni la República de França no tenen cap intenció d’escoltar la veu del nostre poble. Als Països Catalans, defensar els drets de les classes populars, o defensar el dret a l’autodeterminació, passa, necessàriament, per desobeir el poder establert, organitzar-nos des de la base i seguir lluitant des de tots els fronts possibles.

Per això, aquest any 2010, i en motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, des d’Endavant (OSAN) volem renovar algunes de les reflexions que considerem més urgents davant d’aquesta nova situació, marcada per l’auge de diferents discursos oportunistes, perillosament regionalistes i reformadors:

- Les dreceres són un pas en fals en el camí cap a la llibertat. Cal treballar de Salses a Guardamar, per la consolidació i ampliació dels moviments socials i populars, per la conformació d'una majoria social en condicions de no badar, de desobeir els estats opressors i de defensar els nostres drets nacionals i socials. Cal treballar per la independència dels Països Catalans, des de les classes populars, a través de la construcció nacional.

- És feina de l’esquerra independentista evitar que el poble català torni a caure en l’engany de les propostes oportunistes. Els cants de sirena de les alternatives sobiranistes sorgides darrerament al Principat de Catalunya són tan dèbils com l’actual desmarc dels grans sindicats espanyols i francesos respecte de les mesures econòmiques que s’estan imposant. Cal seguir treballant en la gestació, creixement i coordinació dels moviments socials i populars, des de la coherència i la convicció que fer avançar el país és possible i necessari.

– Només amb la lluita i la mobilització podrem seguir avançant. Cal organitzar-se per combatre les retallades socials i nacionals. Practiquem la democràcia des de la base i prenguem consciència d’allò que és necessari fer en tots els àmbits. Les injustícies s’enfronten lluitant, i en els darrers mesos hem demostrat que si el poble català s’organitza, avança amb molta força.

És per tot això, que en aquest Onze de Setembre de 2010, des d’Endavant (OSAN) volem mostrar la nostra determinació per seguir treballant en el camí de la mobilització a partir de demà mateix. Una feina que és responsabilitat de tots i totes les independentistes.

Tal com s’ha fet amb les consultes per la independència, i amb la mateixa indignació amb què estem afrontant les retallades als drets de la classe treballadora, els i les catalanes hem de continuar per aquest camí de lluita i combat, d’autoorganització, de resposta, de mobilitzacions i de propostes i alternatives.

Sempre, amb un únic objectiu....

Països Catalans, Independència i Socialisme


Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.youtube.com/watch?v=B4p6Wlia_hI&feature=player_embedded

This work is in the public domain

Comentaris

Visca!
09 set 2010
Visca Endavant i visca el burqa per les dones! Tots a la mani!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
"els sindicats UGT i CCOO s'han distanciat de la classe treballadora"

Quina gràcia, eh! Sort que vosaltres esteu taaaaaan propers a la classe treballadora.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Apa que tu... a més endavant no parla en nomd e tota la classe treballadora com si fan els traïdors de CCOO i UGT, endavant no rep subvencions com a legitims representants, endavant no és un sindicat sinó una organització política...
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Endavant no rep subvencions FAIL? Endavant no ho ser, però el SEPC, les CUP,etc si.
Endavant és una organització política FAIL
Més aviat és un protopartit marxista-leninista de l'EI.
Endavant parla en nom de tot el poble català, igual que l'EI. De la mateixa manera que l'EI es fa seves les lluites de la classe treballadora catalana, que per cert, no tenien res a veure amb l'independentisme sinó amb l'anarcosindicalisme.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
"els sindicats UGT i CCOO s'han distanciat de la classe treballadora"

Això denota la proximitat que hi teniu (amb la classe treballadora, vull dir), perquè aquests sindicats es van distanciar de la classe treballadora no afiliada fa mooooooooolts, moooooolts anys.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
10 desetembre,al Fossar no hi parlarà cap traïdor.
Independència i socialisme!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Sabeu qui es el pere? el que te agafa els ous per darrere!. Jo crec que falta molta gent agafant la falç que està asseguda escribint comunicats.
Nacionaliste i socialiste tu! como mola.
Agacheu el llom ganduls!.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
M'agrada aquest despreci que manifesta molta gent cap a l'EI cada cop que hi ha una notícia seva, no és més que la manifestació de l'ENVEJA de ser els únics que poden portar PROJECTES endavant.

Alguns s'omplen la boca de dir coses però no arriben a res, entre altres raons perquè ni tan sols s'ho plantegen. Viuen de la crítica política als altres, però alhora de preguntar que es pot fer NO TENEN NI IDEA. I no parlo de respondre "organitza't", parlo de QUINA manera s'ha de començar a treballar.

L'EI sí que ho té això, amb encerts i errors sap que s'ha de fer a nivell institucional (per ara als municipis), a nivell juvenil (els que tenen més presència al carrer), a nivell estudiantil (ídem a les universitats i alguns IES), a nivell associatiu (una llarga llista de casals i ateneus)... falla el front obrer, però ja se li ha començat a posar remei, i els resultats estic segur que en uns 10 anys ja seran visibles.


Però bé, au, podeu seguir rajant. És l'únic que podeu fer (no teniu capacitat per una altra cosa), així que rajeu mentre l'EI camina a marxes forçades cap a l'hegemonia de l'espai rupturista.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Tens rao Onofre, que significatiu és veure com tots els que no tenen capacitat per fer créixer res depotriquen de l'Esquerra Independentista i les seues organitzacions... Seguiu així, assegudets a l'ordinador mentre nosaltres prenem els carrers i creixem any rere any i incidim cada cop més, les majoria de vosaltres ja ho sabeu i així ho reconeixeu, enveja nanos, enveja...

Socialisme, independència, Països Catalans!!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Pues, yo creo, que me voy a sacar la chorra.

És cert que domineu l'espectre "rupturista" (mai he entès exactament què és això, em sona a socialdemocràcia abans d'arribar al poder), però això d'anar fardant de tenir-la més llarga és lleig, infantil i poc "rupturista", la veritat. A alguns el que ens passa és que no tenim cap voluntat de ser hegemònics ni aspirem a que tothom sigui com nosaltres, alguns aspirem a la llibertat, individual i col·lectiva perquè una no existeix sense l'altra.

D'altra banda, estar parlant d'hegemonitzar el "front obrer" en deu anys d'alguna manera significa que no teniu intenció de trencar res en aquest temps sinó d'anar avançant en el procès de copar llocs de poder democràticament, i aquest pastís us el podeu menjar ben sols. La gent honrada no tenim cap intenció ni ganes de viure dels impostos de la ciutadania i assegurar-nos una jubilació d'escàndol decidint sobre la vida dels altres.

De qualsevol altre tema en podem parlar.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Sobre el Bloc Obrer i Camperol
http://www.marxistsfr.org/catala/trotsky/1931/06/boc.htm
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
José Luis Cuerda és un bon director, però cal que no ens deixem portar pel que diu "algú" a Indymedia en nom de qualsevol moviment, que no es pot prendre com si fos la veu d'aquest, donat que ningú pot parlar en nom d'un moviment i menys des de l'anonimat. Els comentaris d'Indymedia fan més mal que bé als moviments. La lluita és al carrer!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
amanece, molta parauleria i no vens (o no pots?) contrariar res.Em pots posar l'exemple d'algú altre que estigui CONSTRUINT, i construint sòlidament? criticant jo te'n puc posar 34 tirant pel baix. Construint quelcom de manera sòlida, tangible i no abstracte, només ho fa l'EI. I no he parlat de l'hegemonia en el món obrer, sinó que he dit que les iniciatives que ARA s'estan impulsant els seus resultats es veuran en 10 anys (que no es té perquè traduir en hegemonia), igual que quan es va apostar per les CUP molta part de l'esquerra rupturista es reia d'això, i mira'ls ara, alguns intentant entrar a la CUP, altres muntant candidatures per intentar frenar-la... I no, les coses es diuen clares.

Ah, i jo no sóc d'ICV per parlar en termes "cívics" ni mandangues progresistes que ens han inculcat. L'esquerra no ha de ser xupiguai i tot façana, ha de ser combnativa i sobretot sincera, dient el que pensa sense embuts.


En resum: VIVIM. Ens equivoquem molts cops, altres l'encertem. Algun fins i tot, guanyem (com els antimonàrquics envers l'AN). Però VIVIM. Altres només són una ombra, una vaga IMATGE del passat.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Onofre, si bé coincideixo amb el que dius i crec que és bo per l'esquerra tenir autoestima i mostrar-se com el que realment és, un moviment fort i amb un creixement imparable, crec que no hauries de parlar així, amb la força que et dona l'anonimat. No crec que ningú de les assembles, amb dos dits de front, aprovés els teus comentaris altius. Totdon parla molt per aquí, però no sé quants deuen formar part de les lluites realment. Dir que les altres forces anticapitalistes no construeixen res sòlidament, em sembla una mica fruit del desconeixament. Entitats de lluita social, pels drets humans, de cooperació, solidaritat, treball amb -i contra- presons, hospitals, acompanyaments, intervenció social en entitats de barri, casals, lluites ecologistes, laborals, etc.
Cert és que la lluita de l'EI és molt més forta i visible que moltes altres, però crec que no convé que vagis fent ostentació, pq cal ser humils i treballar constantment per la victòria. A saber que ens depara el futur. No cal fer futurologia barata tampoc.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
El que cal és construïr unitat popular -concepte que cada únx entén com vol, clar, però és aki on hi ha d'haver el debat tmb-. Doncs això, construir, crear poder i unitat
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Pos jo crec que esteu flipats, perquè realment no constituiu cap alternativa de vida en relació al consum, al creixement personal, al debat de la tecnica, a filosofía moral ni a la sobreproducció. Crec que no soy tant forts pq sou com un castell de Naipes començant per dalt. Visca el barça!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Jo també vui treure'm la chorra i marturbar-me ja que feu una conmemoració de una batalla perduda.

o sigui que jo també em trec la chorra.

Universitaris, menys mirar internet i fer comunicats que no serveixen per a res, excepte per netejar el cul i mes treballar, que parleu de la classe treballadora i no teniu ni punyetera idea.

El 11 de setembre com ja he dit abans, em treure la xorra i em donaré una palla del 15 a la vostra salut.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
Jo també vui treure'm la chorra i marturbar-me ja que feu una conmemoració de una batalla perduda.

o sigui que jo també em trec la chorra.

Universitaris, menys mirar internet i fer comunicats que no serveixen per a res, excepte per netejar el cul i mes treballar, que parleu de la classe treballadora i no teniu ni punyetera idea.

El 11 de setembre com ja he dit abans, em treure la xorra i em donaré una palla del 15 a la vostra salut.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
09 set 2010
"L'esquerra no ha de ser xupiguai i tot façana, ha de ser combnativa i sobretot sincera, dient el que pensa sense embuts..."
Doncs jo dire el que penso sense embuts perque em considero d'esquerres, no xupiguai, sincer i sobre tot, combnatiu, molt combnatiu.
Aixo que feu es marejar la perdiu, mentres uns ajuden a pujar els altres al trampoli, per poder arribar en un futur, a poltrones que potser encara estan fabricant-se, pero que un dia seran tan comfortables com les que ara estan en ple us.
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
10 set 2010
pene.JPG
demá dia 11 a les 17 h a la plaça d'Urquinaona es convoca una manifestació de gent que es vulgui treure la chorra el dia de la festa nacional.

I es que com deia la canço del Paco Ibañez:

Cuando la fiesta nacional
Yo me quedo en la cama igual...
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
10 set 2010
pollas.JPG
La senyera de la gent que demá surtira al carrer pera treure la txorra en la mani de demá es aquesta.

Viscan las txorras llibres de cap estat!!
Re: Onze de setembre: sortim al carrer! (Endavant)
11 set 2010
la cup no forma part de la sopa de lletres de l'EIB que no coneix ningú
Sindicato Sindicat