Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
08 set 2010
En una carta emitida el pasado mes de julio, el Defensor del Pueblo afirma haber realizado varias visitas a los distintos Centros de Internamiento para Extranjeros (CIE’s) que existen en el Estado español.
Los CIE’s, que se encuentran en Madrid, Barcelona, Valencia, Málaga, Algeciras, Tenerife, Fuerteventura, Murcia y Gran Canaria, son cárceles donde se mantiene privados de libertad a inmigrantes por no poseer el permiso de trabajo y residencia.

La Ley de Extranjería española contempla como infracción grave el hecho de estar indocumentado dentro de territorio español. Por ello, según esta ley, un inmigrante que no dispone de los papeles en regla puede ser encarcelado en un CIE y posteriormente expulsado del país.

Asociaciones de inmigrantes, vecinos y movimientos sociales llevan denunciando desde hace tiempo el carácter racista y discriminatorio de la Ley de Extranjería, al considerar que se trata de un documento elaborado específicamente para perseguir y castigar a un determinado colectivo de la sociedad.

Paralelamente, las denuncias también se centran en la vulneración de los derechos básicos de las personas presas en los CIE’s.

Tras la visita a los respectivos centros de internamiento del Estado español, el Defensor del Pueblo, extrae una serie de conclusiones.

Se determina que en dichos centros existe un excesivo control policial que incluso priva a los internos de un tiempo determinado para poder deambular con libertad por el mismo recinto.

En algunos centros, se afirma, “es frecuente la sobreocupación de internos”. Este hecho empeora las condiciones sanitarias de los internos.

El Defensor advierte también que “NO EXISTEN MECANISMOS EFECTIVOS DE CONTROL DE LA ACTUACIÓN POLICIAL DENTROS DE LOS CENTROS Y SE COMPRUEBAN CARENCIAS EN EL SISTEA DE VIDEO-VIGILANCIA ”.

Otra de las carencias que se aprecia es la ausencia generalizada de servicios de asistencia social.

Finalmente, el informe concluye afirmando que “no existen criterios uniformes que determinen el ingreso en el centro” y tampoco se establecen los límites de la privación de libertad, que en la mayoría de casos se encuentran sujetos al criterio personal del director del CIE.

This work is in the public domain

Comentaris

Arreglat
08 set 2010
Els hi posarem una gran mansio a la seva disposició amb jacuzzi i sala de massatges, i a sobre pagat pel contribuent.

La millor part del comunicat es que les associacions d'inmigrants o titllin de racista, ja sabia jo que havia de sortir per algún lloc, serà que tots són negres als centres d'internament.
Re: Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
08 set 2010
Millor l'expulsio, com mes rapida millor, la sopa boba costa quartos. Si no poden o volen acreditar nacionalitat, un temps a picar pedra o cusint pilotes de futbol. La realitat es que hi ha massa atur i diferencies culturals, qui no ho vugui veure es que esta cec o cega. Que emigrin al Bhutan a veure com els tracten alli.
Re: Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
08 set 2010
aneu a dir les vostres absurditats a libertad digital aqui sobreu.
Re: Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
08 set 2010
Quand dius de posarli "una gran mansio, jacuzzi, sala de massatges pagat pel contribuent", ¿et refereixes a Millet?
PEP, sembla que avui t'ha fet mal la digestió, perque estas una miqueta cagat.
Quins fills de trolls que sou!
Re: Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
09 set 2010
Si depengues de mi en millet anava a la forca, no t'equivoquis.
Re: Determinan vulneración de derechos básicos en cárceles para inmigrantes en el Estado español
10 set 2010
Pep, amb aquesta porqueria d'aparell en que estàs escrivint, mira la quantitat de components i materials hi ha. Si per aquelles coses penses una mica (o llegeix) i veuràs de quins països estan espoliats, llavors, tu (nosaltres) som còmplices i culpables així com les empreses implicades, la majoria d'aquí, de que aquestes persones hagin d'abandonar, casa, família... per anar-se a buscar la vida on calgui, cosa que en molts casos troben la mort, tant aquí com arreu on hi hagi migracions forçades, per guerres o fam.

Els hi fotem, el liti (per les bateries com la del teu PC), l'aigua, el petroli, el gas, el coltan (tens mòbil?)... ves sumant a la llista.

Aquí un petit exemple:

Migrants a Mèxic: víctimes invisibles
http://www.canalsolidari.org/usuarios/perfil/971
Enllaç a l’exposició virtual: Víctimes invisibles, migrants en moviment a través de Mèxic
http://www.es.amnesty.org/exposiciones-virtuales/victimas-invisibles-mig
Enllaç a un vídeo de Youtube sobre la realitat d’aquestes persones migrants
http://www.youtube.com/watch?v=o4f8PGBwi_I
http://lombradelatzavara.blogspot.com/2010/08/migrants-mexic-victimes-in
Massacre de migrants a Tamaulipas
http://lombradelatzavara.blogspot.com/2010/08/masacre-de-migrants-tamaul
L'exèrcit de Mèxic troba 72 cadàvers al nord-est del país
http://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/3767653/lexercit-mexic-troba-72-ca
http://www.eluniversal.com.mx/notas/703946.html
http://www.jornada.unam.mx/2010/08/25/index.php?section=politica&article

Imagino que llegir tot això igual no ho faràs o no podràs, si fas una mica d'esforç igual arribes a veure la migració amb un altres ulls. No cal dir la quantitat de persones que deixen la pell a l'Estret de Gibraltar o a Canàries, però és clar, no t'importa massa. Tant sols desitjo que mai t'hi arribis a trobar.

Una persona és una persona, aquí i on vagis, tota vida té el mateix valor, o creus que la teva de privilegiat en té més pel fet d'haver nascut a un lloc o un altre, o nat a casa bona o dins la societat del benestar?

Si hagessis vist aquesta "merda" de país uns quants any enrere i haguessis viscut amb les precarietats que moles i molts hem viscut, probablement tancaries aquesta bocassa abans de parlar o bans de dir res ho pensaries dues vegades. Quanta i quanta gent va haver de migrar durant els foscos anys de la dictadura. Tant migracions cap a l'exterior con interior, viles camperoles despoblades per anar a treballar a la indústria, pobles completament abandonats per desplaçar-se a altres zones de la Península i els que no cap a Alemanya. Els teus pares no deuen entrar dins d'aquest casos, no? i tu tampoc, és evident.

Parles de la forca, ja veus, el hem puc estimar al Millet, però la pena de mort? realmet creus amb la pena de mort i entres en un espai com aquest? en fi, amb això i l'anterior intervenció m'ho poses molt fàcil,... aquí acabo, mai m'ha agradat intentar dialogar amb un feixista, no tenen cervell i no pensen per ells mateixos, per la qual cosa no s'hi pot dialogar, no val la pena de perdre el temps i ja veus, amb tu ja n'he gastat massa.

Kiko, això també va per tu, imagino que també et dones per entès, no?... aaaimarededeusinyo... se'ls hi ha de dir tot, són com nens (però amb el cap buit)

Apa, salut

PS. Si després d'obrir aquests enllaços seguiu pensant igual, potser aneu al metge, alguna cosa no va bé i la cosa pot ser greu.
Sindicato Sindicat