Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
07 set 2010
Els casals de les principals poblacions de Ponent i Pirineus per on transcorre la Vuelta animen a rebre amb estelades i senyeres la caravana de la ‘Vuelta a Espanya’ aquest dijous, 9 de setembre
vuelta.jpg
A través de la carta pública adjunta a continuació, els Casals de La Seu d’Urgell, Balaguer i Lleida manifesten el seu rebuig al pas de la ‘Vuelta a Espanya’ per aquestes tres capitals i per la resta de poblacions per on transcorrerà aquest dijous.

Consideren que ‘la Vuelta’ representa un exemple més d’espanyolisme camuflat, que identifica les nostres terres a Espanya i que “en la mesura que som diferents i que el sentiment majoritari de la societat catalana és de constituir-se en un estat”, cal desaprovar.

Carta: La Vuelta: per aquí, no
Els casals i ateneus han estat sempre un altaveu de la societat catalana, i un instrument a través del qual aquesta mateixa societat ha expressat la seua voluntat de ser i de mantenir la seua identitat. És per això que les nostres entitats, en tant que defensores d’un model de país territorialment reunificat, políticament lliure i socialment just, i també en tant que expressió del teixit associatiu de les nostres respectives ciutats, no podem admetre que un esdeveniment com la “Vuelta Espanya” creui el nostre territori com si res. És per aquesta raó que des de l’Alt Urgell, des de la Noguera i des del Segrià animem a rebre amb estelades i senyeres la caravana de la ‘Vuelta a Espanya’ que aquest dijous, 9 de setembre, visitarà diverses poblacions de les nostres comarques.

La nostra posició, i la d’una part majoritària dels nostres conciutadans, no té, evidentment, res contra la pràctica del ciclisme ni de les persones que practiquen o segueixen apassionadament aquesta disciplina esportiva. Som conscients que ens diran que no és res més que esport. Però sabem tots que no és així.

L’espanyolisme, aquí i més enllà de Fraga, es manifesta de maneres molt variades. Ho pot fer en forma de banderes ‘rojigualdes’, en la impartició de dolor als braus o en consignes d’intolerància de tota mena, per no dir en la llengua única que utilitza l’organització de la prova allà on passa. Entenem que el recorregut d’aquesta Vuelta, en res innocent, és precisament una manifestació més d’aquest espanyolisme, ja tronat i retrògrad, un espanyolisme que no admet la diferència. El nostre rebuig no es basa en la intolerància ni en la imposició, ni tampoc en cap pretesa superioritat nacional com les habituals en l’uniformisme espanyol. En la mesura que som diferents i que el sentiment majoritari de la societat catalana és de constituir-se en un estat, rebutgem aquesta mena d’espanyolisme camuflat.

Les terres vora el Segre que veuran recórrer els 173 km de l'etapa que s’inicia a Andorra i acaba a Lleida, són un marc immillorable per recordar la nostra singularitat, i per recordar a tothom la nostra existència nacional. Desitgem que aquests 173 km es converteixin en un mosaic de senyeres, estelades i pancartes que parlin de llibertat, d’identitat i de singularitat. La nostra, la catalana; la mateixa que acollirà el pas d’aquests turistes espanyols i d'altres països des del cor dels Pirineus, fins a l´atalaia de la Terra Ferma.

No és el primer cop, que darrera l'excusa de l’esport, s’hi amaguen interessos polítics que aprofiten per introduir la idea d’una Espanya amable, triomfant i sacrificada dins les nostres llars, gairebé sempre amb major intensitat quan més forts són els atacs a la nostra terra i la nostra gent, siguin via Tribunal Constitucional, via retallades socials o simplement bandejant la nostra veu.

I per això insistim, a les portes d’una nova Diada nacional i amb la remor encara viva dels centenars de milers que ens vam citar a Barcelona a mitjans de juliol, a cridar ben alt i demostrar que això no és Espanya.


Casal Popular de l’Alt Urgell, de la Seu d’Urgell
http://jovesalturgell.blogspot.com

Casal Pere III - Ateneu de Balaguer
http://casalpereiii.blogspot.com

Casal Independentista d’Agitació Cultural l’Ocell Negre, de Lleida
http://ocellnegre.blogspot.com
Mira també:
http://ocellnegre.blogspot.com
http://casalpereiii.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
"La Vuelta per ací, NO"... que molesta al ja de per sí massa dens trànsit d'anada i tornada de la costa a Andorra, seguint l'eix de l'Ebre, dels pro-homes catalans com el Ferreres, tan atrafagats portant el diners de les seves empreses de cursos del SOC (abans de l'INEM) cap al paradís fiscal pirinenc... Més us valdria empastifar McDonalds amb grafitis "aquí no mengem merda" o fer quelcom constructiu per les vostres terres (salvar la Vall Fosca, p.e.)... ara, l'«enemic», és justament un dels pocs esports competitius mínimament nobles que queden.

D'on no n'hi ha, no en raja.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
I qui et diu que no facin aquestes altres coses que dius, a més a més?

Sovint dius coses amb sentit, a voltes molt encertades fins i tot, però aquesta obsessió teva amb TOT el que publiquen els indepes és equiparable a l'obsessió de molts d'ells amb la llengua: us importa a vosaltres i a ningú més. A més començo a pensar que tant de ressentiment per part teva envers ells és fruit d'alguna experiència personal molt traumàtica amb algú de la seva òrbita, i pensa que agafar el tot per la part acostuma a ésser falaç i motiu d'error.

Deixa'ls que facin, i si es pensen que salven el món amb les seves accions doncs que s'ho pensin, total a la majoria d'accions i cercles de l'àmbit llibertari ens passa el mateix i no ens ataques d'aquesta manera per sistema. Perquè és que a més aconsegueixes el mateix que quan qualsevol xenòfob escriu automàticament "en català, si no no ho entenc" com a comentari de qualsevol cosa no escrita en català: l'efecte contrari del que es pretén.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
jajajajaja...! "experiència personal traumàtica"?... ostres, potser tens raó i una novieta q vaig tenir, bastant catalanista de la ceba i FIL·LÒLOGA (!!), q prestava més atenció a amb quina entonació pronunciava el què deia que no pas a què deia... potser sí q em va afectar.

Més seriosament, company, des de les files llibertàries o, més senzillament, des d'una postura lliure-pensadora, penso que convé denunciar l'estratrègia segregadora de la horitzontalitat, què és l'estratègia de tot discurs identitari, conscient o no. Una disgregació horitzontal que minva les forces per dur a terme la veritable i necessària disgregació, la necessària destrucció de les estructures verticals.

Salut, anarquia i lliurepensament
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
D'acord, només dic que el mètode que has escollit em sembla contraproduent: una cosa és denunciar estratègies segregadores de l'horitzontalitat i una altra "acoso y derribo". Així els carregues de raons, no els convences de que les seves cúpules els utilitzen i enganyen.

I a més dins les files indepes hi ha molta gent vàlida i de bona voluntat, que a més de saltar quan li diuen que salti fa coses per la seva terra, entesa com a àmbit geogràfic immediat (municipi, contrada). No crec útil ni positiu insultar aquesta gent en cap cas dient-li a cada volta que són tontos útils manipulats, no és la manera. I recorda que misèries militants desencoratjadores n'hi ha a totes bandes.

I ja posats amb la notícia en si, veig motius per refusar el pas de la Vuelta, o el Tour, o la Volta per la teva contrada, tot i que evidentment l'identitari em sembla el més estúpid. Jo sóc barceloní i trobo més que vergonyós, ofensiu, que el meu ajuntament maldés per fer passar el Tour per aquí, però no per ésser una cursa francesa sino per la talegada que s'hi van deixar i el model de ciutat al que respon una maniobra així. I més que refusar amb un comunicat el què s'ha de fer és deixar totes les carreteres per on passaran pintades i anar als cims dels ports a onejar pancartes davant de l'escapat de torn, com s'ha fet tota la vida. Encara que córrer cansi.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
Lliurepensador, com l'Aznar o com el George Bush? lliurepensadors n'hi diuen ara del discurset de barraqueta lerrouxista simplificador..., a alguns els convé un altre 1909 per a que quedeu retratats de bell nou.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
Lliurepensador, com l'Aznar o com el George Bush? lliurepensadors n'hi diuen ara del discurset de barraqueta lerrouxista simplificador..., a alguns els convé un altre 1909 per a que quedeu retratats de bell nou.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
Jaume, a banda de repetir-te com l'all, tu sabràs el que cony-vé a alguns. Tu sabràs si ets lerrouxista, aznarista o el q et roti. El terme lliurepensador no té copy right. De la mateixa manera que quan Salvador Dalí es va autoproclamar anarqusita i monàrquic ni molt menys em va fer replantejar-me la meva adscripció a l'anarquisme, el que digui el teu estimat Aznar em fa suar la pota del mig.

Molt raonat tot el que dius, amic UHP. però és el de sempre, és l'espai real i virtual, al meu parer, excessiu, que ocupen els discursos identitaris.

Salut!
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
08 set 2010
Repetir-me jo??? jejeje ho diu el senyoret que es dedica a monopolitzar indymedia.

Per altra banda jo em limitava a fer una simple pregunta, ja veig que el lliurepensador (que decideix qui ho és i qui no) es posa a la defensiva molt rèpid.
Re: [Ponent i Pirineu] Els casals de les capitals per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas
09 set 2010
Hi ha una cosa que no per dolorosa podem obviar: si ocupen tant d'espai, almenys pel que fa a moviments de base, de carrer, és perquè nosaltres hem perdut aquest espai, i a molts pobles els únics col·lectius mínimament articulats on els rebels socials locals poden apropar-se a "fer quelcom" són indepes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more