Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : sense clasificar
[Editorial llibertat.cat] >>> Preparar la confrontació política
07 set 2010
De cara a la tardor que ve, que s’anuncia agitada, pensem que convindria tenir clar que l’ascens de la mobilització independentista i la persistència de l’agressió espanyolista i antisocial (tant en l’àmbit legal com en els seus mecanisme indirectes) que hem viscut darrerament no signifiquen altra cosa que el presagi d’una confrontació que hem de preveure com a prolongada.
logotip_llibertat.cat.jpg
En aquest sentit, es precep que el nou marc polític es configurarà ben aviat, amb tota probabilitat dins l’eix d’una mena “Restauració” exacerbada del règim parlamentari-monàrquic espanyol sorgit del franquisme, sostingut en aquesta ocasió al Principat pel binomi CIU-PP, un marc polític especialment immobilista i hostil, paral·lel al que tenim arreu dels Països Catalans.

Tots els passos en la lluita (mobilització reivindicativa i de resistència; presència mediàtica i institucional etc.) ens haurien d’ajudar a abordar en les condicions millors el període de confrontació que haurem de superar al llarg dels mesos vinents.

Ara és el moment d’organitzar, d’una banda i de manera convenient l’àmplia revolta democràtica per la independència, sorgida de les Consultes com a extensió i fructificació de dècades de lluita independentista; i d’altra banda, d’enfortir els instruments polítics de la unitat popular, objectius fonamentals en el període que ara s’obre. Aconseguir, en aquesta lluita, una dinàmica no subordinada als avatars de les conjuntures electorals, sense evitar en cap moment la confrontació ideològica i tot avançant en la presència política (mediàtica, institucional etc.), serà fonamental al llarg dels mesos, i anys, vinents.

En aquest sentit, l'horitzó de les eleccions municipals del 2011 representarà un punt d'inflexió que hauria d’afavorir el procés de consolidació de la CUP com a expressió de l’Esquerra Independentista. Un nou horitzó en què es posaran de manifest les febleses del règim polític i social actual, en què la crisi, el descontentament popular i la incompetència de les propostes autonomistes poden produir una important sotragada en la consciència col.lectiva entre els catalans i les catalanes. Però hem de mantenir-nos alerta, ja que les properes confrontacions electorals tampoc no estaran lliures d’esculls ni de contradiccions per a nosaltres, perquè tot seguit es configurarà un nou mapa polític en què hauríem de fer-nos presents de forma organitzada i eficaç.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/10382/1/
http://www.llibertat.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Editorial llibertat.cat] >>> Preparar la confrontació política
08 set 2010
molt interessant
Sindicat