Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Canvi d'hora!! Concentració dia 7 de setembre als jutjats de Terrassa a les 11.00! Despenalització de l'okupació!!!
06 set 2010
CANVI D'HORA!!Concentració davant dels Jutjats de Terrassa el dimarts dia 7 de setembre 11:00 en solidaritat amb els companys!
Des de l’Assemblea de Joves de Terrassa volem denunciar l’ inici del procés judicial a dos membres del col·lectiu imputats d’usurpació.

Els fets es remunten al febrer de 2008, quan un grup de joves van decidir alliberar una casa en desús des de feia anys, situada al Carrer Suris número 12, per tal de convertir-la en vivenda. Unes hores després d’haver okupat la vivenda, s’havia establert un cordó policial que tallava tot el carrer, evitant que ningú hi pogués entrar ni sortir, ni que els companys i companyes poguessin mostrar el seu suport. Més tard, apareixia la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra entrant a dins de la casa de manera violenta i desmesurada, per tal de detenir a les persones que hi havia dins. Al cap de cinc hores sortien de la comissaria dels Mossos d’Esquadra imputats d’usurpació.
Després d’un any i mig, comença el procés amb la declaració que tindrà lloc el dia 7 de setembre a les 12h als Jutjats de Terrassa, mentre la casa que es volia utilitzar com a habitatge segueix en desús i ben tapiada.

Contemplem l'okupació com mitjà per viure, ens serveix com a fi per denunciar l'especulació que estem vivint en els darrers anys a la nostra ciutat. Entenem que l'habitatge és un dret i no una mercaderia. En els darrers anys bancs i immobiliàries s'han fet el joc mútuament, uns donant uns crèdits excessius, tot facilitant als altres a posar un preus abusius i desmesurats a la vivenda. Això ens ha portat al creixent endeutament de la població i en part a la crisi actual, la seva crisi.

Per tant assenyalem aquests agents com a grans culpables d'aquesta situació. Sens dubte les institucions governamentals en són part implícita per la seva actitud passiva davant aquest problema. I no només això, per fer front a la situació actual, de nou les classes dominants ens imposen a la classe treballadora una retallada de drets laborals i socials històrica, que ni de bon tros posarà solució a la situació actual, sinó que l’agreujarà, ja que aquesta crisi és una eina més del capitalisme per fer més rics als rics, i més pobres als que ja som pobres.

Des de l’Assemblea de Joves de Terrassa demanem:

-La despenalització de l’okupació

-El compliment d’un dret bàsic com és el d’una vivenda digne

-Que s’aturi la persecució política i policial al jovent compromès en els moviments socials de la ciutat.

Aquest cas és una mostra més de les agressions que com a treballadores, joves i rebels patim, per tant, apostem per seguir alliberant espais i lluitar pels nostres drets socials.

Cap casa abandonada

Cap jove sense casa

Despenalització de l’okupació, ja!!!
PER TOT AIXÒ CONVOQUEM EL DIMARTS 7 DE SETEMBRE A LES 11:00 A LA CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS DE TERRASSA EN SOLIDARITAT AMB ELS COMPANYS ENCAUSATS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Canvi d'hora!! Concentració dia 7 de setembre als jutjats de Terrassa a les 11.00! Despenalització de l'okupació!!!
06 set 2010
Potser a Terrassa les coses funcionen diferent, ho desconec. Però jo crec que seria molt més efectiu mirar portes en dins del que passa a les cases okupes i mirar responsables allà de per que ens passa el que ens passa. I es que una cosa que als 80's podia ser molt revolucionaria s'ha quedat en els clichés d'aleshores i s'ha tornat massa conservadora. La lluita sense qualitat, ni és lluita ni és res. O inventem un nou camí, o això defallirà i no serà per les lleis.


I és que està clar, cada cop el capitalisme és més fort (o com a mínim més forta la seva capacitat d'influir sobre l'estat) i si no hi ha ningú per frenar-ho, doncs, ja tenim el context ideal per a una nova retallada de drets.

Però, clar, valdria dir (dins de la meva subjectivitat absoluta) per què no hi ha resposta? m'atreviria a fer un petit anàlisi.

A) hi ha més gent okupant que mai. Més o menys fent un càlcul a grosso modo de la quantitat d'okupes que hi ha Barcelona + centres socials, es deixen de pagar actualment 5.000.000 d'euros. Si a més li sumem llicències d'activitat, tots els furts que solen acompanyar el tema i altres beneficis, segurament ens situaríem en els 10.000.000 d'euros anuals. I sincerament, de tot el que surt que la okupació pot aportar a la societat, tallers, ajuda, solidaritat, ... tornem aquesta quantitat anual? sincerament crec que no. Se que moltes pensaran que un anàlisi quantitatiu és ofensiu per copsar tota la realitat, però alguna dada comparativa necessitem per tal de mesurar si anem en bona direció o no. I jo personalment opino que fatal.

B) Distanciament entre el discurs i la praxi. Quan es fa un comunicat és com demanar un crèdit (com a sinònim de confiança) a les persones a les que va adreçat aquest comunicat. I normalment es possen les coses pels núvols amb anàlisis maximalistes esviaixats, (de vegades culpabilitzadors cap a tots aquells que no siguin anarquistes purs) i clar, després d'això s'acompleix un 5% com a molt. I al final si mires la cartellera de les activitats del CSO més d'un 70% son festes, i entre la resta la major part d'activitats són sumament autoreferencials. Amb la qual cosa okupació rera okupació aquest crèdit al final no es concedeix ja que es carrega una gran hipoteca.

C) Viabilitat de dur a terme projectes dins dels CSO's. Per començar la tònica de les assemblees és molt similar, solen començar molt tard i acabar més tard encara (i solen monopolitzar-se temes com fins a quin hora acaba la propera kafeta, i trencant-se sistemàticament aquest acord unes hores de més, sense cap capacitat de qüestionament del fet) el que propicia que gent que s'aixequi a treballar a les 6:00 normalment molt poqueta. Els centres socials son oberts, però caldria matitzar que vol dir obert, els horaris no solen ser la cosa més oberta del món, ja que només solen estar oberts unes horetes. Quan hi vols desenvolupar alguna activitat normalment t'ho trobes tot fet un fàstig i has d'invertir un munt de temps a netejar i comprar una escombra setmana rera setmana, ... Molts dels tallers que estaven programats al final no es donen. La qual cosa vol dir que no és que a dins no hi passi res, però per enterar-te'n normalment has de tenir amics a dins, i la capacitat de fer coses que durin en el temps (exceptuant coses que no requereixin cap mena d'infraestructura material) és molt limitada.

D) Aïllament de la resta de lluites. La ofensiva legal contra els okupes, a mi em preocupa poc de veritat, vaig perdre la "fe" fa temps i no me la torna ningú. Però està clar que les ofensives contra la okupació i les ofensives contra els inquilins van per les mateixes sendes legals. I és que a anat tot a la par, ara deshauciar un inquilí és tan facil com barat, exactament igual que a un "okupa". Si potser ens aguessim dedicat a reforçar aquest vincle, per comptes de desmarcar-se, ... i en altres casos també molt similar.

Podria seguir fins a l'eternitat. Però crec que son prou representatives de dir. El capital sempre presiona l'estat en contra nostra, l'estat doncs mira de vegades sí, de vegades no, i els okupes per comptes de fer la feina ben feta i produir una lluita de qualitat doncs mira han sigut més una anècdota de frustracions que altre cosa.

Per tant, cada cop que cerqui responsables de per que la situació està com està, giraré el dit cap a mi, i cap als meus companys. L'enemic no és inderrotable, però per derrotar-lo cal possar-li moltes i moltes hores (i hores de veritat no de bar cervesa o suc en alt).

De tota manera, sort amb el judici i endavant!
Re: Canvi d'hora!! Concentració dia 7 de setembre als jutjats de Terrassa a les 11.00! Despenalització de l'okupació!!!
07 set 2010
Alguns aspectes del comentari no estan malament, però no crec que sigui molt pertinent, donat que precisament sembla que es tracta d'una assemblea organitzada políticament, no de quatre penjats.
Certament cal incidir en el tema de la vivenda -si, tot i que sempre s'acaba redundant sobre dret a la vivenda, dret a... i prendre sempre és millor que demanar, però ara per ara cal fer respectar els nostres drets assolits amb el temps.. drets socials. Això la gent del carrer és el que entén, recuperar drets. És per aquest motiu que penso que cal treballar el vincle amb les veïnes en temes d'habitatge, laborals, etc., com ja s'ha fet en varis centres socials grans que han existit els últims temps. Cert és que hi ha d'altres centres que no permeten visibilitzar tantes lluites, però és una qüestió d'organització i coordinació -entre mmss.-, que suposo que vol el seu temps. Les cases més modestes, pensa que són espais alliberats al mercat inmobiliari, espais que han deixat d'ésser mercaderia. Parlar amb termes econòmics, mercantilitzant-ho tot, crec que és un greu error, pq legitimes el capitalisme
Re: Canvi d'hora!! Concentració dia 7 de setembre als jutjats de Terrassa a les 11.00! Despenalització de l'okupació!!!
07 set 2010
Potser és un llenguatge massa legalista i possibilista: demanar drets, despenalització, etc. Però potser és força realista, qui sap...

Però en tot cas sort als i les companyes de Terrassa
Sindicat