Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Terrassa: Prou impunitat policial i abusos de poder! Concentracio dijous 2 als jutjats
01 set 2010
Aquest dijous dia 2 declaren als jutjats varis policies en relació amb l'agressió a una noia membre dels moviment socials. Concentració a partir de les 10:30h.
ABUSOS DE PODER I BRUTALITAT POLICIAL

Aquesta és la seva democràcia!

Aquest dijous dia 2 de setembre, al Jutjat d'Instrucció nº 3 de Terrassa, diversos agents de la policia municipal de Terrassa adscrits al cos d'antidisturbis anomenat G.I.E. (Grup d'Intervenció Especial) han de declarar en relació amb l'agressió a una noia dels moviments socials durant una detenció, durant el seu trasllat i també l'interior dels serveis d'urgències de la Mútua.

També estan citats a declarar membres del personal sanitari i responsables de la Mútua en relació a l'agressió patida a les seves dependències i en la omissió d'auxili davant d'aquesta.

Per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa convoquem una concentració de solidaritat amb la noia represaliada i contra els abusos de poder i la brutalitat policial per aquest dijous dia 2 del 2010 a partir de les 10:30h del matí a les portes dels nous jutjats.

Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d'un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del GIE de la policial municipal.

Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar-ne el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.

Un cop van arribar, la policia va intimidar al personal sanitari durant el reconeixement mèdic, en acabar, van aconseguir una habitació a soles amb la noia on va continuar l'agressió davant la complicitat de metges i infermers que no responien als crits d'auxili. La noia va patir diferents lesions, contusions, hematomes i se li va haver de posar un collaret cervical.

Finalment va ser traslladada a comissaria de la policia municipal on se li va negar el dret a advocat i no la van deixar anar al lavabo. Al matí va ser traslladada a la comissaria dels mossos on va sortir-ne acusada del delicte d'atemptat a l'autoritat per haver agredit ella als agents, i no al contrari, com realment va passar. Per aquest motiu va haver d'anar a declar al cap de pocs dies.

Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra la policia municipal per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d'autoritat. Aquesta va ser acceptada i es va incloure al procediment judicial que acusa a la noia, però aquí s'ha aturat tot durant més de 3 anys, ja que la policia municipal cada cop que és citada a declarar s'inventa una excusa que és acceptada pel jutge i es suspèn la declaració.

Però el jutjat nº3 no només sembla no tenir pressa, sinó que a més posa impediments alhora d'esclarir els fets. I ens referim a a que l'associació "Memòria contra la tortura" ha intentat personar-se com a acusació popular al procediment judicial i el jutge en comptes de facilitar-ho(com ho va fer amb l'ajuntament en el cas pantalla) ha imposat una fiança de 3000 euros com a condició per poder entrar al procés.

Davant del fets exposats Solidaritat Antirepressiva de Terrassa exigim:

- La desaparició del GIE, la brigada d'antidisturbis de la policia municipal de Terrassa, degut a la brutalitat policial que utilitzen impunement en les seves intervencions i la seva funció repressora envers els moviments socials de la ciutat.

- L'expulsió dels responsables directes de les agressions(agents nº272 i nº153), com també la pronunciació pública dels responsables de la policia municipal, de l'Ajuntament, i de l'intendent Joan Antoni Quesada, on mostrin el seu rebuig a l'acció policial.

- La depuració de responsabilitats del personal sanitari del servei d'urgències de la Mútua que van permetre, facilitar o negar l'auxili a una noia que estava sent agredida dins les seves dependències.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa mostrem tot el nostre suport cap a la noia represaliada i manifestem que ens mantindrem ferms alhora de denunciar qualsevol abús de poder, qualsevol mostra de brutalitat policial i que continuarem exigint la fi de la tortura i de la impunitat policial.

Volem agrair el suport de totes les persones que participen de la campanya de denúncia del cas i també a l'associació "Memòria contra la tortura" que finalment, tot i les traves imposades, els seus advocats podran acompanyar als advocats de SAT alhora d'acusar a la policia i que aquesta agressió no quedi impune.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more