Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
(Solidaritat Obrera) Madrid: Sindicats i Metro, sense acord
31 ago 2010
CELEBRAT SENSE AVINENÇA EL “ACTE DE CONCILIACIÓ”

De la demanda de quantitat en la qual demanen una indemnització de més de sis milions i mitjà d'euros als cinc sindicats i als 11 components del Comitè de Vaga
1283160462417sindicatosdn.jpg
Més d'una hora de rellotge va durar l'acte de conciliació, que va resultar ser un simple tràmit, en el qual l'Adreça de Metro no es va presentar, enviant en el seu lloc a diversos advocats del bufet més car de Madrid, que no van obrir la boca durant l'acte no oferint conciliació alguna.

Al tràmit jurídic assistim els cinc sindicats demandats (SCMM, CCOO, UGT, Solidaritat Obrera i SLMS) i 10 dels 11 components del Comitè de Vaga; si bé per no portar poder notarial es van donar per no compareixents formalment al SCMM i a CCOO.

Des d'abans de l'inici de l'acte ja romanien a la Plaça de les Galledes càmeres de televisió, reporters i fotògrafs de premsa i d'agències. I el que para nosaltres és més important un nodrit grup de treballadors que van acudir a recolzar i abrigallar als demandats. Hem d'agrair la presència de molts afiliats de la Soli, de Metro principalment però també de Neteja (Urbaser), de l'Ajuntament de Alcorcón, d'Ensenyament i d'Oficis Varis. I agrair encara més si cap, la nombrosa presència dels companys i companyes del sindicat SAS de Sanitat, AST de Telefónica i d'UPS Vallecas, (a els qui se'ls ha aplicat ja la nova reforma laboral amb 18 acomiadaments).

Informar també que el seudosindicato ultra “Manos Limpias” ha demandat per la via penal a diversos membres del Comitè de Vaga, un nyap de demanda que no encerta ni el dia en què diu incomplim els serveis mínims i no diguem ja en els cognoms dels demandats.

Per a Solidaritat Obrera la demanda de quantitat presentada per l'Adreça de Metro és un atac molt greu que pretén acabar amb el sindicalisme organitzat amb metro. Recordem que la demanda també persegueix la declaració de vaga il·legal o abusiva per a les realitzades els dies 29 i 30 de juny. Aquesta demanda ja ha causat la ruptura de les relacions laborals amb metro des del 20 d'agost passat, amb el que no hi ha reunió alguna empresa-sindicats.


És clar que el conflicte no es va tancar com s'havia de quan estava a les nostres mans exigir-ho, i davant tal mostra de debilitat l'Adreça pretén treure profit.

Per a aquesta Secció Sindical és necessària la convocatòria unitària d'Assemblea General en Plaza Castella per explicar la situació, tant d'aquesta demanda com dels expedients disciplinaris pendents, i entre tots veure les accions a prendre per defensar-nos.

Madrid, 30 d'agost de 2010

Per Solidaritat Obrera

http://www.kaosenlared.net/noticia/madrid-sindicatos-metro-sin-acuerdo

http://www.20minutos.es/noticia/800618/0/metro/sindicatos/juicio/

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/08/30/madrid/1283162713.html

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100830/informativo-madrid-30-08-10=

http://www.madridiario.es/2010/Agosto/transporte/191434/metro-huelga-con

http://www.larazon.es/noticia/7917-la-comunidad-de-madrid-sentara-en-el-

http://www.abc.es/20100830/local-madrid/metro-201008301200.html

http://www.abc.es/20100630/archivo/historia-huelgas-metro-madrid-2010063
Mira també:
http://www.solidaridadobrera.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat