Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"
24 ago 2010
Les organitzacions de l'Esquerra Independentista on milita Eudald Calvo, de 24 anys i veí d'Argentona (Maresme) detingut aquest dimarts al matí pels delictes d'associació il·lícita, desordres públics, danys i una falta de lesions, s'han afanyat a condemnar la detenció del jove i a exigir-ne l'alliberament.

L'organtizació antirepressiva Alerta Solidària, l'organització juvenil Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han presentat un manifest conjunt de condemna a la persecució judicial del portaveu de Maulets al Maresme i activista destacat del moviment estudiantil en lluita contra Bolonya.Manifest conjunt: Prou persecució a l’independentisme: Eudald llibertat!

Des de Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, expressem la nostra ferma condemna al’actuació policial que ha dut al nostre company a la detenció i actualment a l’amenaça de presó.

Com l’Eudald, som conscients que som davant la maquinària repressiva de l’Estat que actua contra aquelles persones que poden suposar un perill per a la seva estabilitat. Això però, no ha pogut frenar mai les ànsies i esforços de llibertat del nostre poble i per tant serem al costat de l’Eudald i de qualsevol altre company represaliat per la seva lluita.

Aquest matí, l’Eudald Calvo, militant de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ha rebut la visita dels Mossos a casa seva i l’han exhortat a presentar-se a comissaria. Davant l’amenaça de decretar una ordre de crida i cerca, l’Eudald, acompanyat per un familiar ha anat a les dependències dels Mossos on ha quedat immediatament detingut i aïllat. L’Eudald s’ha negat a declarar i l’advocat n’ha exigit la llibertat immediata però els Mossos han volgut donar continuïtat al càstig mantenint-lo detingut fins a passar-lo demà a disposició judicial. Desconeixem els fets que haurien motivat l’operació, engegada pels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola, però podem sospitar que pot tenir relació amb la militància del nostre company en defensa de la Universitat Pública, lluita a la qual ha dedicat bona part de la seva vida els darrers anys, a la Universitat Autònoma i arreu dels Països Catalans.


Des de Maulets, el Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, volem denunciar l’actuació dels Mossos que suposa un pas més en l’escalada de tensió que venim suportant en el desenvolupament de les campanyes de denúncia dels plans de privatització encoberts de la nostra Universitat pública així com altres mesures que tendeixen a empitjorar les condicions de vida, socials i laborals, del nostre jovent, principal víctima de les reformes laborals que ens tenen preparades.

Denunciem el comportament dels Mossos, que havent pogut citar amb temps l’Eudald, han optat per l’assetjament i l’amenaça. Denunciem el silenci que mantenen sobre les acusacions concretes com a mesura més per imposar la seva prepotència. I denunciem que no hagi quedat en llibertat a l’espera de personar-se a jutjats com ho ha fet voluntàriament a comissaria. Tot plegat, una mostra més de l’interés desmesurat que tenen els Mossos d’Esquadra a l’hora de posar-se al servei de l’Estat espanyol, per perseguir independentistes, i alhora de reprimir lluites populars, posant-se al servei d’uns pocs per afavorir les privatitzacions i fustigar als i a les treballadores catalanes.

Exigim l’alliberament immediat del nostre company i exigim també explicacions de l’operació i del tracte rebut a la Conselleria d’Interior.


Finalment, fem una crida a la mobilització, ara mateix, fins l’alliberament del nostre company, i permanentment per assolir la llibertat dels Països Catalans.


Mataró, Maresme,
Països Catalans a 24 d’agost de 2010

Maulets, el jovent independentista i revolucionari – www.maulets.cat
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – www.sepc.cat
Alerta Solidària – www.alertasolidaria.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"
25 ago 2010
MENYS VICTIMISME PER PART DE L'EI! SI EL QUE VOLEU ES LLUITAR, LA REPRESSIÓ ÉS LO MÍNIM QUE PODEU ESPERAR (ESPECIALMENT SI CONSIDEREU ESPANYA COM UN ESTAT OPRESSOR), APRENEU DELS ERRORS I TIREU ENDAVANT HOME!
Re: "Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"
25 ago 2010
Victimisme? Jo diria que la repressió fa ratificar la veu de les qui lluiten
Sindicat