Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
21 ago 2010
A les 19 hores d'avui Dissabte 21 d'Agost, estava convocat en la plaça del Raspall del barri de Gràcia i coincidint amb l'últim dia de les festes populars, l'acte de benvinguda a Laura Riera que había sortit en llibertat aquest mateix matí, després d'haver passat 9 anys a la presó, acusada de col·laboració amb banda armada.
Aquest acte, va ser prohibit per l'Audiència Nacional, perquè presumiblement s'anava a enaltir el terrorisme.
raspall08.jpg
raspall07.jpg
raspall02.jpg
raspall05.jpg
raspalldet03.jpg
Molt abans de l'hora de la convocatòria, els mossos d'esquadra es van desplegar per la zona i tenien envoltadas totes les entrades a la plaça del Raspall, impedint l'entrada i la sortida a totes les persones que volien passar per allí.
A les 19 hores, sembla que havien retingut a un grup de joves, que per las samarretas i els mocadors que portaban, devien pertànyer a algun grup de la comissió de festes de la plaça, doncs allí també estava previst realitzar diversos actes lúdic-festius que formaven part del cartell de les festes del barri de Gràcia.
L'accés a la Plaça del Raspall, estava tallat amb les furgonetes dels mossos d'esquadra i per l'enorme desplegament d'efectius policials que acordonaven la plaça i envoltaven la zona, tallant tots els seus accessos per les carrers Siracusa i Tordera. Als efectius uniformats, cal sumar un desmesurat nombre de policies sense uniforme, uns barrejats entre el personal i altres disposats en les confluències de les cruïlles i en les places.
A les 19:25, el nombre de policies era molt superior al de persones que havien intentat accedir a la plaça, i que s'anaven situant enfront dels cordons policials que barraven el pas. Sembla que deixen sortir al grup de joves que van vestits amb les samarretes i els mocadors de la colla de la comissió de festes, i la gent present comença a aplaudir a als joves retinguts. Es fa visible un important desplegament de mitjans d'informació burgesos que apareixen des de la zona protegida pels mossos i que han aparegut atrets pel morb, el sensacionalisme i la criminalització que s'han promogut aquests dies des dels partits i grups més reaccionaris d'aquesta societat.

Sobre les 19:45, les persones concentrades comencen a cridar consignes contra l'estat d'excepció, contra la policia i contra l'audiència nacional, i comencen a mostrar cartells al cordó policial, en els quals s'al·ludeix a la dissolució del "tribunal d'excepció" que és l'audiència nacional i amb crits de benvinguda per la Laura i a recordar als presxs que encara segueixen empresonats.

Tot seguit, des d'aquí mateix s'inicia la manifestació, doncs estava prevista començar-la a les 20 hores després de l'acte de benvinguda, i unes 150 persones es dirigeixen per el carrer Siracusa, fins a arribar a Torrent de l'Olla , mostrant els cartells i cridant les consignes. D'allí segueix per el carrer Diluvi, amb un enorme desplegament policial seguint els passos de la cua de la manifestació.

Només arribar la capçalera a la plaça Rius i Taulet, en la qual es troba l'ajuntament de la vila de Gràcia, es produïx una brutal càrrega policial, que agafa desprevinguts a no pocs manifestants, que són copejats mentre la gent corre evitant els cordons de la guàrdia urbana que es trobaven enfront de l'ajuntament i el desplegament que roman a l'espera en els carrers adjacents a la plaça. Darrere del grup de mossos uniformats que copeja als manifestants que s'han quedat aturats, surt corrent un grup de 20 policies secretes que intenten introduir-se entre els manifestants i el nombrós grup de persones que esperaven en la plaça l'inici de les festes.
Els grups de mossos uniformats persegueixen als manifestants pels carrers, mentre que els secretes es col·loquen estratègicament en els llocs d'al voltant de la plaça per a interceptar als despistats. Es comencen a veure mossos uniformats que es duen a algun detingut amb amb el braç retorçat.
Les furgonetes dels mossos es mouen de la plaça de l'ajuntament, que roman protegida pels UPAS de la guardia urbana, i es distribuïxen pel barri com continuació de la cacera.
La gent intenta agrupar-se, però pels punts estratègics del barri comencen a aparèixer més dotacions dels mossos, i motoristas de la urbana que van informant de la situació dels carrers. Diverses furgonetes es dirigeixen cap a Gran de Gràcia. Els manifestants es dispersen i es barregen entre la gent que ha anat a la festa, mentre s'escolten sirenes de vehicles que es desplacen per diferents carrers del barri.
La plaça del Raspall segueix assetjada pels mossos, i el barri en estat policial d'excepció.

-----------

CAST
Acto de bienvenida a Laura Riera.

A las 19 horas de hoy Sábado 21 de Agosto, estaba convocado en la plaça del Raspall del barrio de Gràcia y coincidiendo con el último día de las fiestas populares, el acto de bienvenida a Laura Riera que acabada de ser puesta en libertad esta misma mañana, después de haber pasado 9 años en prisión, acusada de colaboración con banda armada.

Este acto, fue prohibido por la Audiencia Nacional, porque presumiblemente se iba a enaltecer el terrorismo.

Mucho antes de la hora de la convocatoria, los mossos d'esquadra se desplegaron por la zona y tenían rodeada todas las entradas a la plaça del Raspall, impidiendo la entrada y la salida a todas las personas que querían pasar por allí.

A las 19 horas, parece que habían retenido a un grupo de jóvenes, que por la vestimenta y los pañuelos que lucían, debían de pertenecer a algún grupo de la comisión de fiestas de la plaça, pues allí también estaba previsto realizar diversos actos lúdico-festivos que formaban parte del cartel de las fiestas del barrio de Gràcia.

El acceso a la Plaça del Raspall, estaba cortado con las furgonetas de los mossos d'escuadra y por el enorme despliegue de efectivos policiales que acordonaban la plaza y rodeaban la zona, cortando todos sus accesos por las calles Siracusa y Tordera. A los efectivos uniformados, hay que sumar un desmesurado número de policías sin uniforme, unos mezclados entre el personal y otros dispuestos en las confluencias de los cruces y en las plazas.

A las 19:25, el número de policías era muy superior al de las personas que habían intentado acceder a la plaza, y que se iban situando enfrente de los cordones policiales que cerraban el paso. Parece que dejan salir al grupo de jóvenes que van vestidos con las camisetas y los pañuelos de la colla de la comisión de fiestas, y la gente presente comienza a aplaudir a lxs jóvenes retenidxs. Se hace visible un importante despliegue de medios de información burgueses que aparecen desde la zona protegida por los mossos y han aparecido atraídos por el morbo, el sensacionalismo y la criminalización que se han promovido estos días desde los partidos y grupos más reaccionarios de esta sociedad.

Sobre las 19:45, las personas concentradas empiezan a gritar consignas contra el estado de sitio, contra la policía y contra la audiencia nacional, y empiezan a mostrar carteles al cordón policial, en los que se alude a la disolución del "tribunal de excepción" que es la audiencia nacional y con gritos de bienvenida para Laura y a recordar a lxs presxs que todavía siguen encarceladxs.
Acto seguido, desde ahí mismo se inicia la manifestación, pues estaba prevista iniciarla a las 20 horas tras del acto de bienvenida, y unas 150 personas se dirigen por la calle Siracusa, hasta llegar a Torrent de l'Olla , mostrando los carteles y gritando las consignas. De allí sigue por la calle Diluvi, con un enorme despliegue policial siguiendo los pasos de la cola de la manifestación.
Nada más llegar la cabecera a la plaça Rius i Taulet, en la que se encuentra el ayuntamiento de la vila de Gràcia, se produce una brutal carga policial, que pilla desprevenidxs a no pocxs manifestantes, que son golpeados mientras la gente corre evitando los cordones de la guardia urbana que se encontraban frente al ayuntamiento y el despliegue que permanece a la espera, en las calles adyacentes a la plaza. Tras el grupo de mossos uniformados que golpea a lxs manifestantes que se han quedado paradxs, sale corriendo un grupo de 20 policías secretas que intentan introducirse entre los manifestantes y el numeroso grupo de personas que esperaban en la plaza el inicio de las fiestas.
Los grupos de mossos uniformados persiguen a los manifestantes por las calles, mientras que los secretas se colocan estratégicamente en los lugares de alrededor de la plaza para interceptar a lxs despistadxs. Se empiezan a ver mossos uniformados que se llevan a algún detenido con con el brazo retorcido.
Las furgonetas de los mossos se mueven de la plaza del ayuntamiento, que permanece protegida por los UPAS de la policía urbana, y se distribuyen por el barrio como continuación de la cacería.
La gente intenta agruparse, pero por los puntos estratégicos del barrio empiezan a aparecer más dotaciones de los mossos, y motoristas de la urbana que van informando de la situación de las calles. Varias furgonetas se dirigen hacia Gran de Gràcia. Lxs manifestantes se dispersan y se mezclan entre la gente que ha ido a la fiesta, mientras se oyen sirenas de vehículos que se desplazan por diferentes calles del barrio.
La plaça del Raspall sigue sitiada por los mossos, y el barrio en estado policial de excepción.

--------- -----------
Més informació

[cat/cast]Pese a la prohibición de la Audiencia Nacional, los actos previstos se mantienen. Kaos en la Red y Llibertat.cat criminalizados por difundir la convocatoria

www.racocatala.cat

[cat]

Després de 9 anys de captiveri, Laura Riera ha sortit a les 7 d'avui al matí de la presó de Brians. Per celebrar el seu alliberament, alguns col·lectius havien preparat una sèrie d'actes de benvinguda que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Pablo Ruz, va decidir prohibir perquè suposaven una exaltació del seu "currículum deliciu". Tot i la decisió del magistrat, els col·lectius organitzadors mantenen la convocatòria i per aquesta tarda a les 7 a la plaça del Raspall de Gràcia hi ha convocada igualment la Marxa de Torxes i la benvinguda. La decisió de Ruz, però, és acatada per bona part dels polítics catalans: la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha declarat que confia que la policia impedeixi l'acte perquè el delicte pel qual Riera va ser condemnada "no és motiu de cap homenatge per a ningú". Des del departament d'Interior de la Generalitat també s'ha assegurat que es "farà complir" l'ordre dictada per l'Audiència Nacional espanyola.

D'altra banda, l'Audiència Nacional espanyola també ha difòs una interlocutòria judial a la presma que posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans com Llibertat.cat i Kaos en la Red per difondre la convocatòria de l'acte. La interlocutòria també anomena entitats socials i col·lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment l'Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta. A la criminalització de la benvinguda s'hi ha sumat la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, perquè ha considerat que "pot polititzar les festes" i que els organitzadors "ho han fet molt malament".

extret de www.racocatala.cat
------- ---------- ------- --------
[cast]

Después de 9 años de cautiverio, Laura Riera ha salido a las 7 de esta mañana de la prisión de Brians. Para celebrar su liberación, algunos colectivos habían preparado una serie de actos de bienvenida que el juez de la Audiencia Nacional española, Pablo Ruz, decidió prohibir porque suponían una exaltación de su "currículum delicado". A pesar de la decisión del magistrado, los colectivos organizadores mantienen la convocatoria y para esta tarde a las 7 en la plaza del Raspall de Gràcia hay convocada igualmente la Marcha de Antorchas y la bienvenida. La decisión de Ruz, sin embargo, es acatada por buena parte de los políticos catalanes: la consejera de Justicia, Montserrat Tura, ha declarado que confía en que la policía impida el acto para que el delito por el que Riera fue condenada "no es motivo de ningún homenaje para nadie ". Desde el departamento de Interior de la Generalitat también ha asegurado que se "hará cumplir" la orden dictada por la Audiencia Nacional española.

Por otra parte, la Audiencia Nacional española ha difundido un auto judial a la prensa que incide en la criminalización de diversos medios como Llibertat.cat y Kaos en la Red por la difunsión de la convocatoria del acto. El auto también nombra a entidades sociales y colectivos políticos de la Vila de Gràcia, especialmente el Ateneo Independentista La Torna, el Casal de Joves y la Barraqueta. En la criminalización de la bienvenida se ha sumado la concejala del Ayuntamiento de Barcelona, Assumpta Escarp, porque ha considerado que "puede politizar las fiestas" y que los organizadores "lo han hecho muy mal".

extret de www.racocatala.cat

------ --------

Comunicat de Solidaritat Antirrepresiva de Terrassa

Ara més que mai: Benvinguda Laura!

Davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il•legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, volem manifestar:

- La benvinguda a la nostra companya de lluita Laura, segrestada durant 9 anys per l’Estat Espanyol és un reconeixement a ella com a persona, amiga i militant dels moviments socials de Terrassa.

- Condemnem la campanya de criminalització engegada per la dreta espanyolista i la manipulació que han fet del cas el mitjans de comunicació: recordem que va ser la mateixa Audiència Nacional qui la va absoldre del fet delictiu per el qual se li imputava col·laboració.

- La única prova amb la qual va ser condemnada la Laura era una declaració autoinculpatòria signada després de 5 dies de aïllament i sota tortura. La denuncia per tortures va ser acceptada a tràmit per el tribunal d’Estrasburg, que encara no ha estat resolta.

- Reafirmem tot l’exposat en el comunicat i tornem a denunciar públicament, al igual que Amnistia Internacional i altres organismes internacionals,la vulneració de drets que suposa el període d’incomunicació, i l’existència de la tortura al Estat Espanyol.

Per últim, considerem que cap tribunal té la legitimitat per prohibir-nos donar la benvinguda a la nostra companya de lluita i amiga Laura.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

http://sat-terrassa.cat/

Agost 2010

-------- -----------

L'Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

L'Audiència Nacional ha optat per difondre la interlocutòria judicial a la premsa, sense abans haver comunicat les diligències prèvies a cap de les parts afectades, davant la impossibilitat de contactar-hi, ja que els col.lectius anunciants de la benvinguda a Laura Riera no estan formalment legalitzats.

La interlocutòria judicial distribuïtda als mèdia posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat i Kaos en la Red, indicats com a responsables de la difusió de l'acte de benvinguda a Riera pel sol fet d'haver cobert informacions d'interès públic. Per una altra banda, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, també s'ha afegit a la criminalització d'aquest acte emmarcat en la Festa Major de Gràcia.

El punt tercer de la interlocutòria judicial posa l'accent en assenyalar dos mitjans de comunicació concrets, Kaos en la Red i Llibertat.cat, junt a altres blocs i webs de caràcter polític. Amb intenció criminalitzadora, aquesta resolució de les prèvies judicials ha estat distribuïda a tots els mitjans comercials i del règim i indicant com a responsables de la promoció de l'acte de benvinguda a Laura Riera aquests dos mitjans informatius de la xarxa.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional espanyola exposa textualment que "El anuncio, promoción y difusió pública para la asistencia a tales actos ha tenido lugar a través de portales alternativos de Inernet (tales como las páginas web Llibertat.cat, Kaos en la Red, y los blogs aj-gracia.blogspop.com y sareantifexista.blogspot.com), entre otros, y mediante la colocación de carteles en la vía pública, colocados en varias calles del barrio barcelonés de Gracia".

La interlocutòria també posa al seu punt de mira entitats socials i col.lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment contra l'Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta, que a partir de pressupòsits d'una investigació policial preveu que realitzarà un "recorregut d'una marxa de torxes" emmarcada en la benvinguda a Laura Riera.
Recordem que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignitat i Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera. La rebuda a la presa política està previst per aquest dissabte a les set de la tarda a la plaça del Raspall, a Gràcia.Segons l’auto, aquest acte suposaria l’exaltació del “currículum delictiu” de persones vinculades al grup independentista basc ETA.

D'una altra banda, Assumpta Escarp, com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ha realitzat declaracions públiques als mitjans en què exposa que "aquest acte no té res a veure amb les festes de Gràcia" i "que ningú pot polititzar les festes", atacant uns suposats "organitzadors" de les festes de Gràcia, que textualment ha declarat que "ho han fet molt malament" enguany, pel fet que s'ha permès aquesta convocatòria ara prohibida i polèmica.

Extret de www.llibertat.cat

---- -------

Mira també:

www.sat-terrassa.cat
www.alertasolidaria.org
http://rescat.wordpress.com/
http://www.lahaine.org/index.php?p=47521
Mira també:
http://www.sat-terrassa.cat
http://www.lahaine.org/index.php?p=47521

This work is in the public domain

Comentaris

Laura benvinguda a casa teva
21 ago 2010
El 12 d'Octubre quan els nazis surten al carrer els Mossos s'estan allà donantlis protecció, ja és nota qui els hi paga el sou.
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
22 ago 2010
Vosaltres segur que no pagueu el sou a cap d'ells ja que no crec que treballeu gaire, colla de ganduls. Molt parlar de classe obrera però només feu festes i manifestacions.
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
22 ago 2010
Be, algo es algo. Tu, la unica cosa que pots demostrar que fas, es entrar a internet a insultar anonimament, aixi que com a gandul et portes la palma. Comparat a la teva "feina",les festes i les manifestacions semblen una gran labor constructiva.
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
22 ago 2010
Faci's la festa, i la festa es va fer. Faci's la manifestació, i la manifestació es va fer. Així de fàcil, sense donar cop, tot el dia ballant i bevent en la manifestació i cridant i fent pancartes en la festa.
Aquest absurd déu de la vida fàcil és un "vago de cuidado", des que ens va donar poders, no donem ni cop, ara els cops ens els donen a nosaltres..
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
22 ago 2010
I vosaltres que sabeu del que treballem i el que deixem de treballar?

Ah clar, els ganduls no treballen, i si augmenta l'atur, augmenten els ganduls que han d'ésser: primer estigmatitzats, després assenyalats per la premsa i finalment detinguts.

L'entorn del capitalisme té el monopoli del terrorisme.
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
22 ago 2010
Teniu rao. Ho sento, els meus comentaris han estat del tot inapropiats.
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
23 ago 2010
i el Gara no ha dit ni mu d'aquesta catalana, aviam quan us n'adonareu que Gràcia no és euskadi!
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
23 ago 2010
Gossos secretes fent barricades
http://www.youtube.com/watch?v=mDL3IDkyCekFelicitats
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
23 ago 2010
ets ridicul inventant-te mentides que són fàcilment rebatibles. El que ha anar dient el GARA:

http://www.gara.net/paperezkoa/20100823/217005/es/Nueva-protesta-Barcelo

http://www.gara.net/paperezkoa/20100821/216748/es/La/Audiencia/Nacional//

http://www.gara.net/paperezkoa/20100820/216567/es/La/Fiscalia/pide/prohi/

http://www.gara.net/paperezkoa/20100817/216038/es/El/juez/Ruz/abre/dilig/

En vols més o acceptes ja que has fet el ridicul dues vegadas al menys.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/401772/index.php
Re: Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall
25 ago 2010
La major part de treballadors del pais sabem a que us dediqueu els mossos, especialment quan tracteu els moviments socials.

Resulta que sabem que els Mossos dedicats a les escoltes telefoniques i i l'espionatge per internet sou els únics funcionaris que en un temps de retallades heu vist augmentat el vostre sou.

Nosaltres som ferres, paletes, metges, periodistes, dones de fer feines, operaris... tots produim alguna cosa! Que feu els mossos? Qui ens ha preguntat si volem pagar una policia que ens reprimeix?
Sindicato Sindicat