Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Madrid: Greu agressió de la direcció de Metro
20 ago 2010
la direcció de Metro ha emprès un greu atac al sindicalisme organitzat amb metro de Madrid, lamentablement la majoria dels sindicats pensa que no va amb ells i ho qualifica de normal.
morirtrabajando.jpg
LA DIRECCIÓ DE METRO TRENCA les relacions laborals demandant els cinc sindicats convocants de les vagues passades (SCMM, CCOO, UGT, SOLIDARITAT OBRERA i SLMS) i els 11 integrants del Comitè de Vaga

La Indemnització que sol·licita s'eleva a sis milions cinc-centes vuitanta i mil tres-cents trenta euros (6.581.330 €) que justifiquen en la quantitat deixada de percebre cada un dels dies 29 i 30 de juny del Consorci Regional de Transports a raó d'1,6355 euros per viatger i establint el nombre de viatgers, en el mateix que va utilitzar el metro del dia 28 de juny, 1.706.307 viatgers. El que fa un total de 5.581.330 euros. A aquesta quantitat suma l'empresa un altre milió d'euros en concepte de "mala imatge". En aquesta mateixa demanda l'empresa demana que es reconegui la vaga dels dies 29 i 30 de juny com a il·legal o abusiva.

Des de Solidaritat Obrera prenem aquesta demanda com la ruptura de les relacions laborals en Metro, i considerem que cal respondre amb contundència a aquesta nova agressió empresarial. Per això hem reunit a tots els sindicats dimecres i dijous, a fi de donar una resposta el més unitària i contundent possible a aquesta nova agressió.

Tots els sindicats hem acordat enviar una carta a la Direcció de l'empresa sol·licitant una reunió urgent al més alt nivell per comunicar-los que les relacions laborals queden trencades mentre la demanda no sigui retirada. Així mateix es va acordar fer un avís conjunt, els sis sindicats, que ja s'ha publicat.

L'empresa no va de "faról", ahir mateix va donar "la notícia" a la premsa, i ja els mitjans de comunicació l'han reflectit tant en televisió com en premsa. Per la nostra part, continuem donant-li a aquesta demanda la importància que realment té: és un atac sense precedents. Lamentem la tebiesa d'altres sindicats que veuen com|com a normal una cosa que és la primera vegada que ocorre i que pretén acabar amb el sindicalisme organitzat en Metro.

L'acte de conciliació d'aquesta demanda està assenyalat per al pròxim dia 30 d'agost a les 08.30 h en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació de la Direcció General de Treball(SMAC) al carrer Princesa, 5 (Metro Plaça Espanya). Allà acudirem els responsables sindicals de tots els sindicats.

Segons el nostre parer hauríem de preparar una Assemblea General massiva per a principis de setembre, ja que ens temem que novament hàgim d'acudir a la mobilització. Els acords que no tanquen definitivament els conflictes, com cal, és el que tenen: a la setmana següent es reobren.


Tots els sindicats hem acordat enviar una carta a la Direcció de l'empresa sol·licitant una reunió urgent al més alt nivell per comunicar-los que les relacions laborals queden trencades mentre la demanda no sigui retirada. Així mateix es va acordar fer un avís conjunt, els sis sindicats, que ja s'ha publicat.

Atents tots i totes a les convocatòries que es puguin realitzar!
Mira també:
http://www.solidaridadobrera.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Madrid: Greu agressió de la direcció de Metro
21 ago 2010
Os enviamos unos enlaces de la noticia para que sigais atentos a lo que ocurre.
Besos.
http://www.telemadrid.es/?q=noticias/madrid/noticia/metro-no-retirara-la

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/08/20/madrid/1282312749.html

http://www.madridiario.es/2010/Agosto/madrid/madrid/191109/metro-huelga-#

http://www.madridiario.es/2010/Agosto/madrid/madrid/191146/metros-huelga
Sindicato Sindicat