Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Situació límit per un guaita forestal
11 ago 2010
En començar la campanya forestal del 2010 a bombers, un guaita forestal de Terres de l'Ebre treballa en una caseta on ja no hi ha electricitat ni aigua, ha de reclamar prismàtics,
es troba amb la prepotència i vexació d'un cap al parc de bombers, i el passat diumenge és apallissat per la policia del mateix Departament d'Interior.
Des del 16 de juny el delegat sindical de guaites forestals a Tarragona (CNT-AIT),després de l'assemblea de treballadors, va començar una escabrosa temporada d'estiu amb els torns de vigilància a la Serra de Llaberia, però trobant-se de bon començament que les plaques solars de la caseta de guaita han desaparegut, amb la qual cosa ja no disposa del bombeig d'aigua ni de l'electricitat per alimentar el terminal de ràdio de bombers. Junt amb això, comunica al cap del parc de bombers que des de l'any passat falten uns prismàtics que els funcioni l'òptica.

Pràcticament sense poder realitzar les seves funcions (detectar i comunicar), el company reclama al mateix parc de bombers on el responsable sempre el rebutja amb mala educació, burla i mentides sobre els drets dels treballadors. En reclamar a responsables de la Regió d'Emergències de Terres de L'Ebre, la resposta és l'amenaça amb expedients sancionadors si no fa la feina correctament.

La terrorífica novetat se la va trobar el primer d'agost al vespre quan, en acabar el seu torn i baixar del punt de guaita va anar al cafè del poble, a Montbrió del Camp, davant el qual havia aparcat el cotxe. En sortir del bar, encara amb l'uniforme de guaita de bombers, dos agents de Mossos d'Esquadra el van veure dirigir-se al seu cotxe, i en ficar-se el treballador a dins, els policies el van treure per la força i el van emmanillar.
Amb el treballador contra el cotxe, els policies li van propinar un seguit de cops de puny, i van amenaçar la gent que el volia auxiliar de córrer la mateixa sort. El company va caure a terra, a cops de peu també li van estomacar la cara i va perdre el coneixement.
Els agents van introduir el treballador al cotxe policial i es van dirigir a la comissaria de Reus, mentre dins el cotxe el van insultar i se'n van burlar per fer de Forestal, així com li van donar cops contra l'interior mateix del vehicle. En arribar a comissaria van preparar diverses denúncies: per conduir sota els efectes de l'alcohol, per agressió a l'autoritat i per intent de fuga.

Comunicat de premsa des de Tarragona, a 8 d'agost del 2010
Mira també:
https://guaites.cntfigueres.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Situació límit per un guaita forestal
11 ago 2010
Tenen la jeta aquesta penya d'interior que diuen que hi ha llocs guaites tancats perqué no es presentava ningú i perqué la gent no vol fer aquesta feina, quan el que pasa es que no fan les convoctòries.

I a qui es rebota o expedientat o li envien als mossos per "donar-li un cop de mà,..."

Felicitats cabrons, així s'apaguen els focs!!!
Re: Situació límit per un guaita forestal
11 ago 2010
Ara que vingui el cabró d'ICV que l'altre dia fardava de les fites del tripartit i els avenços en matèria social que ha aconseguit, a veure què ens explica.
Re: Situació límit per un guaita forestal
12 ago 2010
Pel que fa a les mancances de material és ben cert, he treballat de guaita al Maresme i allí no teníem ni caseta de protecció, al començament de la darrera campanya vam haver de posar "nosaltres" el parasol i aconseguir-li una base perquè la Diputació de Barcelona no es movia fins que van fer una carta de reclamació i l'endemà ens la vam portar. El meu suport als guaites de les terres de l'Ebre!
Re: Situació límit per un guaita forestal
12 ago 2010
Molts ànims als companys i companyes guaites. I la meva enèrgica condemna als Mossos d'Esquadra.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more