Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
11 ago 2010
És significatiu que per al diari Públic vocero descarat del PSOE la CGT només sigui notícia a primera plana per tenir infiltrats d’ideologia neonazi.
Ni una paraula de per quin motiu CGT crida a la Vaga General el 29 S, res de les seves propostes i alternatives (anticapitalistes, autogestionàries, ecològiques, laicistas i antiautoritàries), res dels seus arguments crítics contra les mesures protectores de rics, financers, empresaris i polítics enfangats en la corrupció i el favoritisme, recent implementades per una Unió Europea i un govern espanyol que l’únic que saben fer és enginyeria social per esprémer encara més les seves poblacions treballadores, a seus migrants amb i sense papers, a seus desnonats per les hipoteques, als seus milions d’aturades i aturats.

Resulta vistosa la notícia des del mateix titular, en la qual la periodista i el seu mitjà fan gala d’un superb classisme elitista i menyspreador cap a les classes treballadores : pobres obrers de ments petites i estretes, àvids d’afegir-se sense cap qüestionament a qualsevol consigna nacionalista, reaccionària, racista o xenòfoba. Captar obrers ni més ni menys, com si el terme ’obrers’ contingués per si mateix mateixa una contumaç ignorància, una inopinada ingenuïtat congènita. Això diu molt del pensament reaccionari de qui així titula. Clar que també diu molt dels seus informants ’privilegiats’, que no sense traïdoria sostreuen informació a la CGT sense el seu consentiment, i es permeten el luxe d’especular sobre les raons que motiven que un grup d’indesitjables totalitaris vulguin fer-se un buit en una organització anarcosindical. Per què no millor aquest altre títol : Neonazis en CGT per espiar militants anarcosindicalistes, a les seves accions, deliberacions i decisions. Per a què ? Per al mateix que ha fet Públic, per utilitzar la informació ’privilegiat’ quan més convingui, amb el clar propòsit de desprestigiar una organització combativa o acovardir-la o, en última instància, fer-la innòcua i domesticada.

A CGT li ha tocat ara ser carnassa del periodisme tendenciós i voluntàriament malament informat. Susana Hidalgo, la periodista d’El Público, sembla tenir tirada pel "sindicat d’esquerres", que és com defineix a la CGT, i s’equivoca un comunicat públic del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT per "un comunicat intern als seus membres", que segons l’egocèntrica periodista es realitza "després d’una trucada rebuda per aquest diari". La forma i el to són purs judicis de valor, i amb massa prejudicis. Tot pel bé d’un informació imparcial, clar.

Que les organitzacions populars, rebels, llibertàries, que lluiten per trastocar i caure el sistema socio-econòmic injust amb les armes de la raó, de la paraula i de l’acció directa de les pròpies classes explotades, sofreixin infiltrats de tot tipus, espuris als seus interessos i objectius, no és notícia. És una cosa que per desgràcia forma part de la quotidianitat en les lluites socials. Convertir-lo en presumpta notícia d’actualitat només danya la imatge d’objectivitat i imparcialitat del propi medi, deixant clar i net a qui serveix. No seria en cas d’estranyar que de sobte la CGT es converteixi en objecte de profundes investigacions periodístiques pels mitjans|medis sensacionalistes, i dels nazis infiltrats passem els terroristes del tercer mil·lenni o els profetes del cinquè sol.

Susana Hidalgo i seu mig bé poguessin haver fet un exercici d’investigació social rigorosa, descrivint com en la CGT s’exercita la democràcia directa, quins són els seus recursos estatutaris i les seves normes de funcionament, i com aquestes garanteixen que més aviat que tard es descobreixin casos com la dels falsos anarcosindicalistes i neofeixistes que es comenta en la notícia.

Si alguna organització sindical d’àmbit estatal s’ha distingit des de sempre per la seva fèrria defensa dels drets per a totes i tots, independentment de la seva condició d’autòcton o forà, amb o sense papers, i per la lliure circulació de les persones davant l’inquestionada lliure circulació de capitals, aquesta sens dubte ha estat la CGT. El seu ideari anarcosindicalista, el seu caràcter llibertari i revolucionari, la seva ètica organitzativa així ho exigeix, i així s’ha anat ratificant Congrés rere Congrés. Fins i tot a posta de que la xenofòbia i el racisme és un malament que pot estar àmpliament estès en les classes assalariades, aturades i precàries.

Susana Hidalgo i Públic bé poguessin haver analitzat com la reforma de la llei d’estrangeria aprovada l’any passat pel PSOE, encoratja la persecució, la repressió, l’explotació i la pèrdua de drets reals de la població migrant a terra espanyol. El PSOE és sens dubte, amb la connivència de bona part de la resta de partits polítics electorals, el màxim responsable de la xenofòbia i el racisme institucional amb les seves batudes indiscriminades, els seus escorcolls indignes, els seus maltractaments culturals i psicològics, la seva penalització del top manta.

La CGT, com a tota organització popular i contestatària a l’ordre establert i, a més, en continu creixement, serà sempre una bocada desitjable per a minories indesitjables - siguin de la ultradreta més rància o d’avantguardes partidistes -, com també ho és per a les patronals i els sindicats majoritaris, que els agradaria a tota hora que la CGT pactés i firmés EREs, acomiadaments|comiats col·lectius, retalls socials o reformes laborals, per prebendes de tota índole.

Susana Hidalgo i el diari Públic, en final, bé poguessin haver dirigit-se a la CGT, als seus sindicats, als seus militants, per preguntar-los per seu cabrejo justificat i generalitzat contra el capitalisme rampant i els seus corruptes polítics ; així com per les raons que motiven la vaga general del pròxim mes. Bé poguessin adonar-se que la CGT també allotja "entre les seves pròpies files" milers de persones de diferents creences i tendències, però unides i animades per una idea comuna : que el domini, l’opressió i l’explotació de la majoria humana per uns quants deixi pas a un món lliure, igualitari, plural i just, construït per la pròpia gent des de baix. Però això, òbviament, mai no serà objecte de primera plana per a Susana Hidalgo i per a un medi com Público.

Mentrestant, la CGT sap i sabrà com desempallegar-se de minories amb tendències reaccionàries o totalitàries, de la mateixa manera que ho fa amb les pressions patronals, governamentals o dels mitjans de de desinformació masses.

Antonio Carretero, Rojo y Negro

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
11 ago 2010
l'any passat al monument a Casanovas, ja es veien militants del MSR amb samarretes de la CGT, per què negar les evidències?
Re: Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
11 ago 2010
Vaja la CGT també li fa el joc a CCOO i a UGT convocant per al dia 29S...

Que aquí tots els sindicats volen viure de les subvencions i prevendes...I si no mireu el trist espectacle que durant les darreres setmanes han fet els de la CGT i CCOO de via laietana per a veure qui es quedava amb una planta de molts m2 a la seu de via laietana d´ambdós sindicats...
Re: Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
11 ago 2010
Aviam, com a periodista, és lògic que un sindicat amb la representativitat que té la CGT no sigui notícia quan diu que convoca vaga general, perquè no condiciona ni modifica res del panorama i tampoc conté res que subverteixi cap situació.


En canvi, que neonazis s'estiguin inflitrant en un sindicat d'esquerres sí que és quelcom que pot suscitar l'interés general i que evidentment és notícia, mé ssi en tens la primícia. Es poden qüestionar moltes coses del Público (jo treballo en un mitjà més modest), però el que no es pot fer es donasr classes de periodisme com fa aquest senyor, de la mateixa manera que si jo no sé filosofia no em posaré a fer disertacions sobre Plató.


Vinga bona sort i suport als companys de la CGT.
Re: Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
11 ago 2010
Que hi ha hagut gent de CGT passant-se al MSR és cert. Ara bé, voleu dir que tenen gent infiltrada? Jo no crec que sigui pas cosa de la mateixa CGT.

El feixisme sempre ha intentat imitar la esquerra radical per frenar-la. Aquell Hitler amb banderes rojes abans de la invenció de l'esvàstica és molt significativa del que fan les organitzacions feixistes. Emular al enemic per frenar-lo i absorvir-lo, i generar imatges de la realitat on aquest enemic "és part del sistema" per generar agresivitat i rencor en els seus militants per un costat, i per poder acomplir ells mateixos aquesta funció de ser la tropa de xoc del sistema al mateix temps que un té la imatge de "mans netes".
Re: Neonazis a CGT per captar obrers ? o el periodisme groc de Público?
12 ago 2010
per a X el 2 comentari.
akestos tambe seguixen a CCOO i UGT?

No a la contrarreforma laboral. Súmate a la huelga general el 29S
http://www.cnt.es/noticias/no-la-contrarreforma-laboral-sumate-la-huelga
Sindicato Sindicat