Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
"Nó, jo dic nó, diguem nó,nosaltres no som d´eixe mòn " ( Raimon ).
Cançó mès vigent que mai...
La UE, l´FMI, Merkel, Obama, els mercats...i , per descomptat ZP, ens destrossen els drets socials. Guanyats amb la suòr i la sang del poble traballador. Ningú ens va regalar rès, no deixem ara que ens ho arrabassin.
Sous, pensions, reforma laboral... ens volen fèr retrocedir al segle XIX ?. Doncs, molt bé si som al segle XIX, Barcelona tornará a ser la Rosa de Foc !!.
D´altra banda, el nostre poble ha vist com un tribunal plé de feixistes, passava per sobre de la seva voluntat expresada en referèndum.
Aixó es la seva democracia ?. Doncs, no la volem !!
Ens apedaçen un miserable Estatut d´Autonomía, quan, com a Nació , tenim dret a autogovernar-nos com volguem, fins a la independència, si un día ens dona la gana. Cap tribunal mana mès que un poble !!.
El 10 de juliol quedará marcat en la Història, tant de bó que poguem contar als nostres petits que un caluròs día d´estiu va començar la Intifada Catalana.
Ara, el 29 de setembre, els sindicats pactistes ens criden a la vaga general.
Però volen que respectem les " regles del joc ", la seva " pau social " el seu " diàleg"...
Doncs bé, com el 10 de juliol, trenquem la baralla perque no volem jugar amb cartes marcades.
Mai oblidaré ( m´omple d´orgull recordar-ho ), com el Poble Sobirá va expulsar els pòlítics botiflers d´aquella manifestació. Els va fèr amagar-se, com a covards que son.
I no soc d´un poble de covards, que soc d´un poble que porta 300 anys resistint per no ser exterminat.
Resistint , per la nostra llengua,per la nostra cultura, per la nostra manera de ser, pels drets dels treballadors i de les dones, pel respecte al medi ambient...
Ens convoquen a una vaga i volen que sigui com "un día de festa "?. No companys, no es aixó !!.
Com el 10 de juliol, el Poble Sobirá passará per sobre de sindicalistes grocs i polítics corruptes.
Per sobre de banquers i especuladors de les finances.
Ells han provocat la crisi, de nosaltres depèn qui la ha de pagar. Es tracta de nosaltres o ells, no hi ha lloc per a tacticismes i jugadetes en curt.
Ni a nivell social, ni nacional.
Ho volem tot, i ho volem ara !!.
Perque com a treballadors i com a catalans, nosaltres decidirem.
El día 29, no vagis a la fèina... però tampoc et quedis a casa.
Surt al carrer i treu les banderes de la revolta ( la estelada catalana , la tricolor republicana, la anarquista , la comunista , la violeta de les dones i la verda de la Natura , destrossada pel seu sistema capitalista criminal )
Desconecta la TV,( que al menys durant un día no et rentin el cervell).
Si tens cançons de lluita, posa el volum del teu aparell de música a tota pastilla , desperta els veins ... no es un " pont", es un día de COMBAT !!.
I a les manifestacións, marxa per davant de sindicalistes i de polítics, tú manes,no ells.

Tú ets poble, ells no son rès si tú no vols !!.
Company, companya. Ens volen esclaus, i les quatre barres de la nostra senyera no son barrots de pressó, son LLIURES. Son rius que porten la llibertat cap el còr.
PELS DRETS SOCIALS I NACIONALS, A LA VAGA GENERAL !!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
"( la estelada catalana , la tricolor republicana, la anarquista , la comunista , la violeta de les dones i la verda de la Natura , destrossada pel seu sistema capitalista criminal )"

Espai de propaganda patrocinat per Carioca, SA.

És broma, tens raó: pels nostres drets com a persones, com a classe i com a poble: el 29-S, VAGA GENERAL!
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
los tontos útiles. haciendo el juego a los de ccoo y ugt que cada día están más gordos, será por las millonarias subvenciones que se embolsan.

Si los sindicatos amarillos han convocado la vaga para el 29S es porque por esas fechas se está negociando el presupuesto general de 2011. Los sindicatos quieren más dinero para ellos y por eso embaucan a los tontos para que salgan a la calle para hacer bulto y ellos ponerse delante con sus enormes barrigas.

El 29S no hi ha res a celebrar.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
Al setembre A la Vaga General!
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
X pasi per caixa..El 29 S tothom al carrer juntament amb la penya europea.Que volen vindre els sindicats grocs? .Es el seu problema
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
04 ago 2010
Si vénen els sindicats grocs CC.OO. i UGT, també és el nostre problema perquè ells si que faran "caixa" a canvi de no-res, ens tornaran a vendre altra vegada.
Abans de la vaga, assemblea general a la plaça universitat el 15 de setembre a les 19 hores.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/400673/index.php
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
Què tindran a veure els drets nacionals amb la vaga? Que no és una convocatòria a tot el marc d'actuació de l'Estat espanyol, a tot arreu on afectarà la nova llei laboral?
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
hombre, como estamos criptoespanyolista?

ja trobavem a faltar les teves parides.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
UHP, totes les organitzacions socials i d'esquerres colen el discurs de demanar TAMBÉ drets socials l'11 de setembre, i ningú s'escandalitza llavors.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
I tant... l´11 setembre també es demanen drets socials. I aquest 11 setembre també convocarem la gent a la vaga.
Catalunya es una NACIÓ, malgrat que no us agradi a alguns.
Els sindicats grocs m´importen un pebrot, el que cal fer es convertir la seva " vagueta " en un Dia de Lluita, com a Grècia.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
Jo no m'he escandalitzat, aquest victimisme i aquesta pell tan fina que gasteu els nacionalistes comencen a tocar bastant els nassos, fot quasi tant com la intransigència espanyolista. Entre els uns i els altres quin estiu ens esteu fent passar, hòstia. Només he preguntat què té a veure una cosa amb l'altra.

No tinc ni idea de què es demana l'11 de setembre, però si convoquen organitzacions d'esquerres és normal que es demanin també drets socials, perquè això és el que les fa d'esquerres, no? No trobo equiparable la lluita social amb la nacional. Que hi ha organitzacions que combinen les dues coses? Perfecte. Però per mi abans va la lluita social, aquí i a la Xina.

Totalment d'acord amb que els sindicats grocs m'importen un pebrot i que cal convertir la seva rentada de cara en un dia de lluita.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
Es veritat, els sindicats groc no importen res, tindrem als "gossos" y als "pitufos" de CC.OO. i UGT, fen el piquet..., i que vingui també el gobern i la patronal...
A Grecia els grocs estaven al altre costat de la barricada. També son el enemic.
Ni perdó, ni oblit.
Re: Pels drets socials i nacionals, TREBALLADORS a la vaga general !!
05 ago 2010
A UHP,
Jo també estic fins als nassos d'aquesta gent. T'has fixat com manipulen el dia de la vaga cap als seus interessos? No ho fan d'una manera subtil (perque no saben fer-ho), ho fan barroerament... fixat:

"Doncs bé, com el 10 de juliol, trenquem la baralla perque no volem jugar amb cartes marcades.
Mai oblidaré ( m´omple d´orgull recordar-ho ), com el Poble Sobirá va expulsar els pòlítics botiflers d´aquella manifestació. Els va fèr amagar-se, com a covards que son."

Que jo sàpiga el 10 de julio la patronal es va quedar a la manifestació tan campants, al que van fer fora es al Montilla, que si ens agrada com si no ha sigut escollit pel Poble Soberà (a mi no, però això es irrellevant). I de fet, aquet payo fa lo que la patronal li dicti.

"I no soc d´un poble de covards, que soc d´un poble que porta 300 anys resistint per no ser exterminat."
Això es el toc d'humor típic dels nacionalistes, a vore, si algú triga 300 anys en liquidar-te o és un incompetent o no ho vol fer.


"Resistint , per la nostra llengua,per la nostra cultura, per la nostra manera de ser, pels drets dels treballadors i de les dones, pel respecte al medi ambient.."

L'ordre aquí no és innocent, surt (sense embuts) del seu estòmac directament: La vaga si la sua molt, però es un bon dia per continuar reclamant els seus interessos nacionals de classe (burgesa).
Amb aquesta reivindicació on ficarem a Hassan, William o Rocio? Volen diferenciar entre explotats?

I el més trist es pot extreure de la següent frase, en un principi innocent, però no tant:

"Com el 10 de juliol, el Poble Sobirá passará per sobre de sindicalistes grocs i polítics corruptes.
Per sobre de banquers i especuladors de les finances."

Qui és el poble sobirà? Evidenment fa referència als catalans, però desprovistos d'esquerres (sindicats o partits) i de dretes (banquers i especuladors), no és una bona jugada? Una massa neutra unida per afinitats culturals té la missió de treuren's de la crisis.

PLAS, PLAS, PLAS!!!!!

Però no cola, done'm canya a aquesta gent!!!
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
ddedissentir: que tu ets del PSOE el partit que vol que ens jubilem als 70 anys? Estàs ofès pels crits contra Montilla? Els crits contra Montilla no sé si van ser minoritaris a la manifestació del 10 de juliol! Vaig anar i no el vaig ni veure, En fi!


Dius que els ciutadans no tenim esquerres? ahhhh Gràcies. No ho sabiem. El Tripartit d´esquerres no és d´esquerre, evidentment. Despréws vindrà un tripartit de drtetes, potser de CDC,PP,UDC? Però clar com que no hi han dretes ni esquerres al segle XXIIIIII tant se val-



etc...
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
AGENDA D´ESQUERRA REPUBLICANA ERC pel MES de SETEMBRE:

11 DE SETEMBRE: DIADA NACIONAL DE CATALUNYA. MANIFESTACIÓ 17:00 PLAÇA URQUINAONA CONSIGNA: INDEPENDÈNCIA

29 DE SETEMBRE: VAGA GENERAL DE 24 HORES PELS DRETS SOCIALS RETALLATS PEL GOVERN ESPANYOL I PEL DRET A DECIDIR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA. CONTRA LA CRISI ECONÒMICA I L´ATUR, NOU MODEL DE PRODUCCIÓ I MARC DE RELACIONS LABORALS PROPI PER ALS PAÏSOS CATALANS! NO A LA REFORMA LABORAL, NO A LA JUBILACIÓ ALS 70 ANYS! ORGANITZA´T EN UN PIQUET I LLUITA AMB ELS COMPANYS/ES DE LA TEVA EMPRESA!
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
05 ago 2010
Així que el lema aquest prové d'ERC. No havíem quedat que aquí la propaganda de partits polítics no hi feia res?

La vaga és una eina de lluita dels treballadors, no té absolutament res a veure amb nacions. Una vaga general passa a ser política quan aconsegueix canviar la llei, però que jo sàpiga la via que ERC ha escollit per això és purament política.

Aneu a parasitar als sopars dels convergents i sociates amb la patronal, que us escau més.

El tripartit d'esquerres?!?! Juaaaaaasjuas. I el que el company deia és que només es va fer fora al Montilla, no a tota la patronal catalanista, així que si aquest és el model a seguir...
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
vaha, vaja vaja...quina sorpresa! Si resulta que el Partit presidencial, el Partit Popular i el señorito lerroux no volen fer Vaga General, doncs, si que aquest serà el seu problema perquè nosaltres en farem: Inciativa-Verds-Esquerra Unida, i la convoquem. Als centres de treball s´autoconvoquen sindicats i gremis. Als barris i ciutats, pobles i comarques s´autoconvoca lliurement tothom. Per tant, Comitès de Vaga arreu i barricades descentralitzades als polígons industrials, a les carreteres, autovies, autopistes, ports i aeroports de tot el país. 29-SETEMBRE VAGA GENERAL
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
Fóra ERC, ICV i EUiA d'indymedia!
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
I el PP endavant amb la seva llengua imperial! clar que si, XD
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
ICV??? Pero si teniu la conselleria d'interior! Pero si els mossos estan a les vostres ordres!
Si sereu vosaltres els que reprimireu la vaga com heu reprimit qualsevol cosa que us heu trobat pel devant.
Si teniu algun brot de esquiofrenia aneu a fer terapia a algun altre lloc que no sigui IMC BCN si us plau.
Fora partits venuts de IMC! (aixo va tambe per ERC)
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
Efectivament els mossos estan a les nostres ordres i ordenarem als Mossos que ocupin la seu de la patronal i detindrem als esquirols per motius de seguretat revolucionària! Tremoleu, perque la meitat del Govern català declararà al setembre la Vaga General contra l´Estat espanyol! I ja es veurà qui guanyà, Si els capitalistes internacionals o les classes treballadores d´aquí i de tot Europa.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
Quina pel·lícula acabes de veure?

Fins els pebrots de la gent que només ve aquí quan la seva organització, per motius aliens als interessos de qui diuen representar, convoca quelcom. Haver de llegir els hooligans d'UGT quan es va convocar la vaga feia entre fàstic i ràbia, però que a sobre vinguin quatre flipats d'ICV i ERC amb pardals al cap ja és esperpèntic.

La mobilització i la lluita és cosa del dia a dia, i les cúpules de les vostres organitzacions són còmplices de que la situació sigui la que és. Quasi vuit anys al govern i ni un pas en la reconquesta de drets, sino tot el contrari... Vergonya em faria a mi.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
I la llei de la dependència? No se si ho sabies pero 200.mil catalans ancians, vell, pobres, desvalguts i lisitas estan perceben un suport econòmic que abans no tenien. Per posar, només un exemple. per no parlar dels nous hospitals públics nous de trinca al baix Llobregat o la infinitat de biblioteques populars que s´han inaugurat.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
06 ago 2010
Tot això em sembla molt bé, però l'economia ni tocar-la, no fos cas.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
07 ago 2010
Les hosties que han estat donant fins ara els mossos a manifestants anticapitalistes, a okupes protestant contra la espaculacio inmobiliaria (amb kubotan il.legal inclos), a estudiants contra el pla Bolonya, a pagesos, a independentistes, a treballadors en lluita contra els acomiadaments, com les contabilitzem? Ens oblidem de tota aquesta represio? Les pallises a comisaries, la represio i criminalitzacio als moviments socials, encerclant manifestacions i posant al carrer dispositius desproporcionats en relacio al numero de manifestants, casos com el de la Nuria Portules acusada de terrorisme i desenmascarat finalmentcom a muntatge policial, reconegut pel tribunal suprem... casos com el de la propagandistica destitucio per part den Saura del cap dels mossos Rafel Olmos per la desproporcio de la represio als estudiants, i l'inmediat nou carrec com asesor de seguretat al qual va ser ascendit, amb un sou molt mes alt... I aixi podriem fer una llista llarguisima de casos aberrants en la gestio de la conselleria d'interior, per part del que vol fer-se pasar per un partit d'esquerres.
Fem una cosa: Si els mossos fan el que tu dius que faran, de ocupar la patronal i detindre els esquirols el dia de la vaga (cosa que no et creus ni tu) ens replantejarem si aparquem l'odi generat envers el vostre partit de traidors i embaucadors de la classe treballadora(jo al menys deixare de participar en atacs, pintades, etc contra vosaltres i les vostres seus), i si no ho fan, i es comporten com es d'esperar en ells en una vaga, no tornareu(al menys tu) a venir a IMC a intentar vendre motos pseudosocialdemocrates (no arribeu ni a aixo, que ja es trist)?
En realitat jo ho tinc clarisim, pero estic fart de perdre el temps demanant que us pasin a la zona grisa quan veniu a fer propaganda de la merda de partit que teniu.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
07 ago 2010
29 DE SETEMBRE, VAGA GENERAL


A continuació, us oferim una serie de documents perquè pogueu valorar la situació actual i els motius per afegir-vos a la Vaga General. Ho anirem ampliant a mesura que anem desenvolupant més accions al carrer i als centres de treball.


Evidentment, tot i que la vaga està convocada pels sindicats grocs de l’Estat, creiem que la greu situació ens obliga a fer pinya i deixar momentaneament de banda les nostres diferències. Tot hi això , és evident que la CNT s’afegeix a la convocatòria amb propostes i posicionaments propis.

1. MOTIUS PER ANAR A LA VAGA GENERAL EL 29 DE SETEMBRE.

Què es pretén amb aquesta reforma laboral?

Bàsicament, l’abaratiment de l’acomiadament, la descentralització de la negociació col·lectiva, la flexibilització de les maneres de contractació i la disminució de costos laborals com els associats a les cotitzacions socials.



Quines son les mesures que ens afecten de manera més preocupant?



* Contractes temporals:

El govern planteja que els contractes d’obra i servei tinguin una durada màxima de 3 anys, ampliables altres 12 mesos si així es recull en el conveni col·lectiu del sector. L’empresa ha
de fer constar en què consisteix específicament el servei. Transcorreguts aquests terminis, ja sigui en la mateixa empresa o en una del mateix grup o a través d’una Empresa de Treball Temporal (ETT), els treballadors adquiriran la condició de
treballadors fixos.

És palpable la intencionalitat enganyosa d’aquest últim paràgraf, ja que simplement està posant sobre el text de l’Estatut dels Treballadors quelcom que ja s’estava aconseguint per la via judicial si s’encadenaven diversos contractes per un període superior a dos anys sense 20 dies entre contracte i contracte. Amb aquest tipus de contracte l’única cosa que es fomentarà serà la temporalitat encara més, sobretot en aquells llocs de treball on no es requereix un llarg període de formació per als nous treballadors/es.

* Contractes eventuals:

Tindran una durada màxima de sis mesos dintre d’un període de 12 mesos des de l’inici de la relació laboral. El conveni col·lectiu ha de fixar les activitats per a les quals es pot realitzar aquests contractes i el seu volum total sobre la plantilla.



* Les indemnitzacions dels contractes temporals:

S’amplia dels 8 dies per any a 12 de forma progressiva. De 10 dies per als quals se signin al llarg de 2012 i 2013. De 12 dies per als quals se celebrin a partir del 1 de gener de 2014.
També s’augmenta en dos punts les cotitzacions a la Seguretat Social dels contractes d’obra i servei.

Encara que s’imposin límits a aquests contractes, el fet que es mantinguin una àmplia diversitat de models per a contractar permetrà a les empreses seguir amb la seva política de no arriscar-se a integrar en el seu equip al personal permanentment, encara que les seves necessitats siguin permanents.

* Causes objectives d’acomiadament:

A l’espera del que pugui acordar el Govern durant la seva negociació amb la resta de grups, on podria fixar un període mínim de sis mesos (a diferència de l’anterior document, el presentat pel consell de ministres no s’hi ha fixat un termini mínim de pèrdues perquè una empresa pugui acollir-se a causes objectives -econòmiques, tècniques o organitzatives) en pèrdues continuades per a una empresa, el text reconeix que concorren causes econòmiques que justifiquen una reducció de plantilla “quan els resultats de l’empresa llancin pèrdues econòmiques no merament conjunturals”. “A aquests efectes, l’empresa haurà d’acreditar objectiva i documentalment els resultats al·legats i justificar que dels mateixos es dedueix mínimament la raonabilitat de la decisió extintiva”, afegeix el document.
Els acomiadaments procedents tenen una indemnització de 20 dies per any treballat per a tot tipus de contractes. L’ampliació dels supòsits perquè les empreses puguin acollir-se a causes econòmiques, amb la consegüent retallada dels diners a pagar per acomiadar, afectarà tant als indefinits comuns com als de foment de l’ocupació.

Si fins ara ja ha estat fàcil l’acomiadament (per molt que diguessin que era car recordem que ja ens apropem als 5 milions d’aturats…), ara ja ens podem anar calçant!
A més, això és un Expedient de Regulació d’Ocupació amb extinció de contractes per la via ràpida, ja que és la quantitat econòmica que es venia cobrant en els ERO fins abans de l’entrada en vigor de la nova Reforma.



* Contracte de foment de la contractació indefinida:

Aquest tipus de contracte, ja en vigor menys per als homes d’entre 31 a 45 anys però molt poc utilitzat, s’estén a tots els treballadors que duguin més de tres mesos a l’atur. A la pràctica s’ha extés a tots, donat que al que no se li pugui aplicar, se li farà un d’obra i servei i llavors ja no podrà tenir un contracte amb indemnització de 45 dies. Solament podran realitzar aquest tipus de contractes les empreses que no hagin reduït ocupació de forma improcedent en els 6 mesos anteriors previ a la signatura del mateix. En cas d’acomiadament improcedent la indemnització és de 33 dies fins a un màxim de 24 mensualitats.
No afecta als indefinits ja signats, que segueixen mantenint la seva indemnització de 45 dies per any treballat en cas d’acomiadament improcedent.

* Un fons per a pagar les indemnitzacions (model austríac):

Es dissenyarà un fons de capitalització mitjançant un projecte de llei en el termini d’un any, i que no suposarà l’elevació de les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social, per a abonar part de les indemnitzacions pels acomiadaments de qui signin un contracte de foment de l’ocupació des d’aquest moment (no està concretada la data d’entrada en vigor).
Els diners a aportar a aquest fons, que es perllongarà al llarg de la vida laboral del treballador independentment de l’empresa, serà igual a un determinat nombre de dies per any treballat a concretar. El fons es nodrirà amb aportacions empresarials i es podrà fer efectiu en cas d’acomiadament, reduint una part del que han de pagar les empreses, mobilitat geogràfica o per al desenvolupament d’activitats de formació. La part que no s’empri passarà a cobrar-se a la jubilació.

Evidentment, si és pagat per les empreses acabarem cobrant menys quan es pactin els salaris als convenis i si acabem reservant les quantitats per la jubilació ens podem trobar que quan ens volguem jubilar, vist com van les coses, ens trobem sense aquesta possibilitat (recordem que no fa gaires mesos el govern pretenia modificar l’edat de jubilació dels 65 als 67).

Fins a la constitució del fons, les extincions dels contractes de foment de l’ocupació, amb una indemnització de 33 dies per any treballat fins a un màxim de 24 mensualitats, es dividirà entre l’empresa i el Fons de Garantia Salarial, de caràcter públic, ja siguin justificats o no. L’empresa abonarà 22 dies i el Fogasa, els restants 8.
Els de 20 dias també seran abonats pel FOGASA 8 dies. Els que son indefinits abans de la reforma, si surten amb 45 dies per any treballat per improcedència, 8 els paga FOGASA.

Es sufragaran acomiadaments improcedents amb diners públics des d’un fons on la patronal, a diferència dels treballadors/es, no hi aporta res des de la reforma laboral del 2006. Resumint, ens pagarem l’acomiadament nosaltres mateixos.



El model alemany. “Flexibilitat” interna i clàusules per desentendres del conveni col.lectiu.

Es facilita que les empreses puguin modificar les condicions laborals (horari, jornada, sistema de remuneració, mobilitat funcional i geogràfica), tant de caràcter individual com col·lectiu. S’estableix un procediment arbitral (si aixi ho possibilita el conveni) per als casos de desacord (les consultes només podran durar quinze dies improrrogables), que el seu laude serà vinculant i immediatament executiu.



* Clàusula de inaplicació salarial.

Quan els convenis col·lectius d’àmbit superior a l’empresa estableixin revisions salarials que poguessin danyar la situació i l’estabilitat de l’empresa, afectant a les possibilitats de manteniment de l’ocupació en la mateixa, podrien no aplicar-se aquestes revisions. També en aquest cas podrà anar-se a l’acord o a l’arbitratge (En cas que es debati la inaplicació salarial -és a dir, la no aplicació de la pujada pactada-, o la seva modificació per causes geogràfiques, organitzatives o funcionals i no s’arribi a acord, el recurs a l’àrbitre no serà obligatori), excepte que el conveni de l’empresa reculli el contrari. Si intervé aquesta nova figura, el seu laude serà d’obligat compliment. La mesura no podrà durar més temps que el període pel qual s’ha signat el conveni o com a màxim 3 anys. No està clar si es cobraran endarreriments un cop passat aquest plaç.

Aquest punt és molt ambigu i apart de carregar-se la negociació col.lectiva, ja que una de les parts signants es pot desentendre de l’acord mentre que l’altra està obligada a complirlo, tots sabem què passa especialment a les petites i mitjanes empreses (el 90% de les d’aquest Estat) amb la doble comptabilitat.



* Suspensió de contractes

Per altra banda, les empreses podran reduir les jornades laborals dels seus treballadors o suspendre els seus contractes “per causes econòmiques de força major qualsevol que sigui el nombre de treballadors de l’empresa”.
Segons el text, s’entén com a reducció de jornada la disminució temporal d’entre un 10% i un 70% de la jornada de treball computada sobre la base d’una jornada diària, setmanal, mensual o anual. Limita a un any la suspensió dels contractes de treball i la reducció de jornada.
Les empreses que apliquin aquestes mesures podran beneficiar-se de bonificacions de fins al 80% en les seves quotes a la Seguretat Social si realitzen accions formatives per als treballadors afectats. La bonificació actual és del 50%.

Això no és més que un Expedient de Regulació Temporal per la via ràpida i amb premi per l’empresari tan econòmic com pel fet de poder-lo dur a terme unilateralment.



* Inclusió de les ETT:

Es liberalitzen els serveis d’ocupació donant entrada a les Empreses de Treball Temporal en tots els sectors. Les ETT hauran de garantir que els seus usuaris entren en igualtat de condicions a les empreses. És a dir, tindran el mateix sou que els seus companys i gaudiran dels mateixos drets i condicions: durada de la jornada, hores extraordinàries, descansos, treball nocturn, vacances i festius. També haurien de tenir els mateixos beneficis en qüestions socials com lactància, guarderia o permisos de maternitat.

Evidentment, les ETT són una lacra que fomenta la temporalitat i la precarietat i que hauria de desaparèixer. Està per veure si aquesta legislació podrà controlar-les. El 92% dels contractes que es signen cada mes són temporals. De veritat algú creu que amb aquestes mesures es frenarà això? Actualment estem al 30% de temporalitat. La mateixa que el 1999 tot i les successives reformes laborals (la del 2010 és la setena. Totes per facilitar l’a contractació i el treball estable…)





Conclusions:

Per finalitzar, volem remarcar que aquesta reforma laboral no fomenta la contractació indefinida tal com diu el govern. Aquesta reforma laboral, es ni més ni menys que la desaparició del contracte indefinit i l’enfortiment del temporal, acostant-nos cada cop més a l’acomiadament lliure i gratuït (el “model americà” en poden dir…).
Tal com diuen els nostres companys de l’ICEA: “Argumenten també, que aquesta reforma es per flexibilitzar el mercat de treball. “Flexibilitzar”, en tot cas, per a separar millor. Doncs no una altra és l’estratègia dissenyada: un procés de segmentació i separació forçosa del col·lectiu de treballadors/es, de manera que es torni inhàbil per a defensar els seus propis interessos, fragmentats en una infinitat de situacions formalment diferents.”
Hem de tenir clar que els empresaris no contractaran ocupació si no tenen expectatives d’obtenir beneficis i això dependrà principalment del seu volum de vendes, de les condicions imperants en el mercat i de la seva estructura general de costos que generalment té més que veure amb factors relatius a l’entorn general de l’empresa que amb el muntant particular dels seus costos laborals.
No fa falta una reforma laboral perquè la creació d’ocupació no depèn simplement de les condicions de l’oferta i la demanda en el mercat de treball sinó del que passi en el mercat de béns.
Un cop més es fa palès que tot i les grans declaracions dels polítics (entre ells el famós Obama) de reformar el model de gestió econòmic i establir noves normatives per contrarrestar l’especulació per part de les entitats bancaries i borsàries, s’acaba transformant en reformes laborals i retallades socials que afecten negativament a la classe treballadora, perquè els poderosos de sempre puguin seguir campant lliurement i rapinyant a gust.

Cada dia queda més clar qui dirigeix aquest món, i està clar que no són els polítics…

Prenem la iniciativa. Organitza’t i lluita!

* Propostes de la CNT catalano-balear per sortir de la Crisi (Document en format PDF).

Conclusions:

Per finalitzar, volem remarcar que aquesta reforma laboral no fomenta la contractació indefinida tal com diu el govern. Aquesta reforma laboral, es ni més ni menys que la desaparició del contracte indefinit i l’enfortiment del temporal, acostant-nos cada cop més a l’acomiadament lliure i gratuït (el “model americà” en poden dir…).
Tal com diuen els nostres companys de l’ICEA: “Argumenten també, que aquesta reforma es per flexibilitzar el mercat de treball. “Flexibilitzar”, en tot cas, per a separar millor. Doncs no una altra és l’estratègia dissenyada: un procés de segmentació i separació forçosa del col·lectiu de treballadors/es, de manera que es torni inhàbil per a defensar els seus propis interessos, fragmentats en una infinitat de situacions formalment diferents.”
Hem de tenir clar que els empresaris no contractaran ocupació si no tenen expectatives d’obtenir beneficis i això dependrà principalment del seu volum de vendes, de les condicions imperants en el mercat i de la seva estructura general de costos que generalment té més que veure amb factors relatius a l’entorn general de l’empresa que amb el muntant particular dels seus costos laborals.
No fa falta una reforma laboral perquè la creació d’ocupació no depèn simplement de les condicions de l’oferta i la demanda en el mercat de treball sinó del que passi en el mercat de béns.
Un cop més es fa palès que tot i les grans declaracions dels polítics (entre ells el famós Obama) de reformar el model de gestió econòmic i establir noves normatives per contrarrestar l’especulació per part de les entitats bancaries i borsàries, s’acaba transformant en reformes laborals i retallades socials que afecten negativament a la classe treballadora, perquè els poderosos de sempre puguin seguir campant lliurement i rapinyant a gust.

Cada dia queda més clar qui dirigeix aquest món, i està clar que no són els polítics…

Prenem la iniciativa. Organitza’t i lluita!

* Propostes de la CNT catalano-balear per sortir de la Crisi (Document en format PDF).

Conclusions:

Per finalitzar, volem remarcar que aquesta reforma laboral no fomenta la contractació indefinida tal com diu el govern. Aquesta reforma laboral, es ni més ni menys que la desaparició del contracte indefinit i l’enfortiment del temporal, acostant-nos cada cop més a l’acomiadament lliure i gratuït (el “model americà” en poden dir…).
Tal com diuen els nostres companys de l’ICEA: “Argumenten també, que aquesta reforma es per flexibilitzar el mercat de treball. “Flexibilitzar”, en tot cas, per a separar millor. Doncs no una altra és l’estratègia dissenyada: un procés de segmentació i separació forçosa del col·lectiu de treballadors/es, de manera que es torni inhàbil per a defensar els seus propis interessos, fragmentats en una infinitat de situacions formalment diferents.”
Hem de tenir clar que els empresaris no contractaran ocupació si no tenen expectatives d’obtenir beneficis i això dependrà principalment del seu volum de vendes, de les condicions imperants en el mercat i de la seva estructura general de costos que generalment té més que veure amb factors relatius a l’entorn general de l’empresa que amb el muntant particular dels seus costos laborals.
No fa falta una reforma laboral perquè la creació d’ocupació no depèn simplement de les condicions de l’oferta i la demanda en el mercat de treball sinó del que passi en el mercat de béns.
Un cop més es fa palès que tot i les grans declaracions dels polítics (entre ells el famós Obama) de reformar el model de gestió econòmic i establir noves normatives per contrarrestar l’especulació per part de les entitats bancaries i borsàries, s’acaba transformant en reformes laborals i retallades socials que afecten negativament a la classe treballadora, perquè els poderosos de sempre puguin seguir campant lliurement i rapinyant a gust.

Cada dia queda més clar qui dirigeix aquest món, i està clar que no són els polítics…

Prenem la iniciativa. Organitza’t i lluita!

* Propostes de la CNT catalano-balear per sortir de la Crisi (Document en format PDF).http://www.cnt.cat/crisi/posicionament-crisi.pdf
* Text oficial de la Reforma Laboral 2010.

* Text oficial de la Reforma Laboral 2010.

* Text oficial de la Reforma Laboral 2010.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
07 ago 2010
Això és increïble. Al principi, encara que us avisava que no podíem tenir "mossos" i "pitufos" de CC-OO. i UGT en el piquet, no us importava qui vingués a la manifestació.
Ara, que vos han llançat l'embolcall del caramelet, ja us esteu barallant tots per ell.

Per si no ho heu entès, tot el que explica "prou":

"Les hosties que han estat donant a manifestants anticapitalistes, a okupes protestant contra la espaculacio inmobiliaria (amb kubotan il.legal inclos), a estudiants contra el pla Bolonya, a pagesos, a independentistes, a treballadors en lluita contra els acomiadaments, les pallises a comisaries, la represio i criminalitzacio als moviments socials, encerclant manifestacions i posant al carrer dispositius desproporcionats en relacio al numero de manifestants, casos com el de la Nuria Portules acusada de terrorisme i desenmascarat finalmentcom a muntatge policial, reconegut pel tribunal suprem..., etc"

Fa possible que els d'ICV-EUiA, puguin aprovar la llei de la dependència per la que "200.mil catalans ancians, vell, pobres, desvalguts i lisiats" (aquets son els d'ICV-EUiA), percebin "un suport econòmic que abans no tenien", i es puguin fer "hospitals públics nous de trinca al baix Llobregat o la infinitat de biblioteques populars que s´han inaugurat".

Ho has entès bé?. Sense repressió no hi ha res d'això.

PD.
(Company/e de CNT-Sabadell: Això és una informació, no un comentari i es mereix un post nou).
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/400952/index.php
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
07 ago 2010
Algun problema amb la Unitat Popular? XD
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
07 ago 2010
Escolta, a mi en dona lo mateix que signis com ICV-EUiA, ERC, PSC, PPC, o lo que et vingui en gana.
No crec que les familias Pujol, Maragall, Saura, etc..., siguin poble. Explicam de quina unitat popular parlas, perque amb siglas per al mig, no hi ha unitat, ni poble.
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
08 ago 2010
Alguna cosa més? O ja has insultat a tothom qui havies de menysprear?
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
08 ago 2010
Be, si aha acabat ell començare jo:
Sou escoria corrupta i miserable, sou hipocrites fins la nausea, sou uns venuts i botiflers, que pactareu amb qui us convingui amb tal de estar al poder, sou uns nou rics panxaplenes...etc, etc
Re: Pels drets socials i nacionals, Catalunya a la vaga general !!
08 ago 2010
Insultat?.
Crec que no només yo tinc problemes, tu també els tens, però d'una altre mena.
Dir que amb valtros no ès pot anar enlloc, no es cap insult o menyspreu, és una realitat.
Sindicato Sindicat