Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'Agència Tributària certifica que Ferrovial va pagar a Millet a canvi d'obra pública de CDC
03 ago 2010
Dimarts, 3 de agost del 2010 - 17:41h.

JESÚS G. ALBALAT / BARCELONA

L'Agència Tributària ha arribat a la conclusió que l'antic equip directiu del Palau de la Música, encapçalat per Fèlix Millet i Jordi Montull, va canalitzar aportacions de la constructora Ferrovial-Agroman per satisfer "la contraprestació" d'obres públiques adjudicades pels últims governs de CiU, com la Ciutat de la Justícia o la línia 9 del metro. Aquests diners, que correspondrien a una comissió del 4%, van anar a parar a responsables de les finances de Convergència Democràtica (CDC), a la Fundació Trias Fargas (ara CatDem), vinculada a aquesta força nacionalista, i a pagar empreses proveïdores del partit.

Així de contundent és l'informe remès per Hisenda al jutge Juli Solaz, que investiga el saqueig de l'entitat cultural. El magistrat fixarà probablement per a setembre la ratificació per part dels pèrits dels tres dictàmens remesos per l'Agència Tributària: un sobre el traspàs de fons irregulars, un altre sobre els desemborsaments a empreses relacionades amb Millet i Montull i un tercer sobre els aparents contractes de patrocini de Ferrovial i el desviament d'importants quantitats a canvi de la concessió d'obres públiques a aquesta constructora. Després de la compareixença dels pèrits, el jutge haurà de decidir com encarrila les indagacions i, sobretot, el presumpte finançament de CDC.

Els funcionaris d'Hisenda que han elaborat l'informe, Elena Lasheras Gil i Manuel Cisneros Soria, destaquen en les seves conclusions que les relacions del Palau amb Ferrovial, que també va participar en l'ampliació de l'auditori, "no eren típiques de patrocinat i patrocinador".

Aportació superior a la d'altres mecenes

L'aportació econòmica de la constructora estava molt per sobre de les donacions d'altres mecenes i el seu ingrés a l'entitat cultural anava seguit de registres "gairebé immediats" destinats a realitzar pagaments a la Trias Fargas o a les empreses New Letter, Letter Graphic, Hispart i Altraforma, que, segons els nous gestors del Palau, no van realitzar treballs per a la institució, però, en canvi, sí per a CiU i per a les seves campanyes electorals. Un dels accionistes d'Altraforma és el senador nacionalista Jordi Vilajoana.

Els pèrits sostenen que amb els documents trobats al registre policial practicat a la seu de l'Orfeó Català-Palau de la Música el 23 de juny del 2009 "s'ha arribat de mica en mica a la conclusió que el gruix de les aportacions de Ferrovial no constitueix la contribució al patrocini publicitari, sinó que té una altra finalitat, que és satisfer la contraprestació corresponent per l'adjudicació d'obres públiques; el Palau de la Música és utilitzat per canalitzar els corresponents pagaments".
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/20100803/lagencia-tributaria-conclou-que-ferrovial-pagar-millet-canvi-dadjudica

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat