Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
31 jul 2010
(traducció al català de la notícia a http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/400565/index.php)

Algunes fotos d'aquest mes de juliol al barri de les Cases Barates de Bon Pastor. L'Ajuntament aprofita de l'estiu per "esponjar" les 600 cases barates encara en peu, enderrocant les que es queden buides, sense preocupar-se de si falten alguns mesos o molts anys pel seu enderroc.
IMG_1590.JPG

*ABANS*
Les cases barates de Bon Pastor, un grup de 784 habitatges de planta baixa construïts al 1929 per a allotjar als treballadors immigrants del sud d'espanya. Habitatges petits, un al costat de l'altre, a peu de carrer, alguns en necessitat de reformes. Un barri popular, ón els lloguers continuen indefinits i asequibles: un dels cors de la història obrera i anarquista de Barcelona. Durant el franquisme volien enderrocar-ho: la oposició veïnal va fer que el projecte es reformulés, als 80 van començar a reformar i ampliar les cases. Però els mateixos veïns que van lluitar als 70 pel barri, ara estàn treballant per l'Ajuntament de Barcelona!

IMG_0043.jpg

*DURANT*
A partir de 2007, l'Ajuntament comença a executar el pla d'enderroc integral del barri. Després d'enganyar als habitants prometent durus a quatre pessetes, enderroca les primeres 150 cases barates, fent fora als que demanaven indemnitzacions. A les 630 cases que queden, pressiona als inquilins perquè les abandonin el més ràpidament possible, per poder-les tancar. Alguns comencen a marxar-se del barri. Amb l'excusa d'una protesta veïnal, al juny de 2010, comencen a enderrocar les que es queden buides. 10 anys falten (com a mínim) per a acabar amb l'enderroc de tot el barri. Perquè assignar les cases? millor en ruina que habitades.

IMG_1573.JPG

*DESPRÉS*
Blocs de pisos. La enèsima perifèria anònima i buida, urbanísticament pèssima, a la qual es van reallotjant als habitants de les cases: que van descubrint un a un que no poden permitir-se pagar les hipoteques en les quals els van ficar al deixar les cases barates. Són els bancs els veritables propietaris d'aquests immobles, amb pocs mil·lers d'euros per a l'Ajuntament poden lliurar els pisos dels vincles "públics", i vendre'ls al mercat immobiliari al preu que li convengui. Fins i tot deixar-los buits, per a que pugi el preu dels que voldràn vendre. El nou Bon Pastor: genial obra de "gentrificació" de l'Ajuntament, de la Generalitat, i de la Associació de Veïns i Veïnes de Bon Pastor. I de la FAVB (Federació d'Associació de Veïns de Barcelona).
Mira també:
http://bonpastor.noblogs.org
http://repensarbonpastor.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
31 jul 2010
Ara us escolto.
Tot el suport per la vostra lluita.
Prou especulacio!
Re: Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
31 jul 2010
ole, quina incondicionalitat la teva. els hi serà fonamental el teu recolzament.
Re: Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
02 ago 2010
Vivan los charnegos!!!!!
:)
Re: Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
02 ago 2010
Vivan los charnegos!!!!!
:)
Re: Abans, durant, després: com canvia la perifèria de Barcelona
03 ago 2010
Orgull xarnego i català!

No us refugieu els espanyolistes en utilitzar-nos com a eina política per defensar el vostre espanyolisme. També existim els immigrants que respectem la llengua i la cultura del pais que ens ha acollit.
Sindicato Sindicat