Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Criteria -el hòlding de La Caixa- guanya 1.200 milions fins a juny i aumenta el benefici un 40%
31 jul 2010
http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2010/07/criteria_augmenta_els_benef
Criteria, el hòlding que agrupa les participacions de La Caixa, ha obtingut un benefici net consolidat de 1.211,9 milions d'euros en el primer semestre de l'any, el que suposa un increment del 40% respecte al mateix període del 2009. El resultat recurrent net va créixer un 27% entre el gener i el juny, fins als 841 milions d'euros, gràcies als progressos registrats tant en el segment de participacions en empreses de serveis com en el de banca.

La companyia ha indicat que l'augment reflecteix el creixement de tots els negocis on inverteix el hòlding, "demostrant la fortalesa i solidesa de les participades". En concret, les inversions en serveis (Telefónica, Gas Natural, Abertis i Repsol) van aportar 661 milions, un 12% més. Les participacions al sector bancari van contribuir amb 134 milions (+91%).

La cartera financera de Criteria representa a tancament del primer semestre un percentatge del 39% del valor brut dels actius de la companyia. Des de la sortida a borsa a l'octubre de 2007, aquest percentatge d'actius financers ha més que duplicat el seu pes específic, passant del 17% al 39% actual, complint així amb l'estratègia de reequilibri en la composició dels actius i donant major pes als financers sense excloure inversions de particular interès en serveis.

R. T.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat