Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder
La libertad de Rajoy
28 jul 2010
El líder de la derecha española no ha desaprovechado la oportunidad de la prohibición de las torturas y matanzas taurinas en Cataluña para hacer demagogia de la suya. Por lo visto, es un gran defensor de la libertad. Pero, ¿de cuál?
“He votado en contra porque creo en la libertad”, aclaró Montilla tras votar en contra de la prohibición de la tortura animal en el Parlamento catalán. El mismo argumento es el que utiliza el “libertario Rajoy” cuando expresa su opinión favorable a la tortura y matanza de toros, al tiempo que anuncia la intención del PP de llevar una moción al Congreso de los Diputados para que las corridas sean declaradas de Interés Cultural General y bloquear así la extensión de la norma catalana.

Ahí los tenemos a ambos erigidos en paladines de la libertad. Va y resulta que tienen más en común de lo que pensaban. Nosotros ya lo sabíamos, pero así las cosas, lo necesario será, obviamente, dilucidar a qué libertad se refieren. ¿Cuál es su idea de la libertad?

A ver si algunos ejemplos nos pueden aclarar la cosa un poco:

Para Rajoy debemos tener libertad para torturar publicamente a un animal, pero no para quemar un trapo rojigualdo en un descampado.

Es necesario garantizar la “libertad de las personas”, pero no la de las naciones ni las comunidades que no sean la suya. (De eso que él llama “personas” claro, que viene siendo algo parecido en su contenido al sentido etimológico del término).

Debemos respetar la libertad de los cazabombarderos estadounidenses, pero no la de los niños iraquíes.

La de Shell, General Motors o B.P. para elegir dónde instalarse, pero no la de los tripulantes de las pateras.

Según él, el patrón debe ser libre para despedir a sus trabajadores cuando le venga en gana, y estos libres para elegir bajo qué puente dormir.

Hay que respetar la libertad de empresa para inundar diez pueblos, pero no la libertad de sus vecinos para elegir quedarse en sus casas y oponerse al pantano.

Debemos ser libres para elegir qué centro comercial nos robará el alma, pero no para casarnos con el novio o novia que elegimos si, casualmente, resulta que es de nuestro mismo género.

Con Rajoy seremos libres para pagar religiosamente los servicios de una sanidad privatizada, pero no para decidir si queremos ser madres o no.

Por supuesto, debemos ser libres para animar a “La Roja”, pero no a la selección catalana, gallega o vasca en competición oficial.

Debe haber libertad para envenenarlo todo con transgénicos, pero no para vender flores comestibles o hierbas terapéuticas.

Para Mariano Rajoy se debe respetar la libertad de los padres para decidir que sus hijos estudien en gallego o castellano. En Galicia, pero no en Madrid.

Conviene mantener los crucifijos en las escuelas, por libertad, pero hay que prohibir el burka en las instituciones y el velo en las escuelas, también por “su” libertad.

En fin, libertad para el “diente de la serpiente”, pero jamás para el “ruiseñor en la flor”. Libertad para el torero, pero no para el toro. Y todo dentro de un preciosista y magnífico ejercicio de demagogia populista y panderetera. Nada de él que no supiéramos ya.

Con este tipo de libertad, con la libertad que propone Rajoy y el P.P., pasa como con la prometida en Auschwitz: a uno le entran unas irrefrenables ganas de ser esclavo...

Porque por lo que parece, para Rajoy nuestra libertad es hacer lo que él quiere. Y eso es todo.

Logicamente él, para que le vaya bien, ya procura querer lo que el Señor ordena. Y a sí le va...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
en català! o és indymedia madrid?
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
A Catalunya, com a tants llocs, les persones parlem molts idiomes. Els NAZIonalistes catalans ja va essent hora que us treieu esquemes estrets del cap i que parleu la llengua que vulgueu, respectant la llibertat de que cadascu faci el mateix.

I si voleu promoure el Català, cuide-lo, mimeu-lo, ensenyeu-lo...pero deixeu de ser pesats tractant de IMPOSAR-LO.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Sí, la veritat és que dient així les coses l'únic que es promou és la catalanofòbia, i amb raó. L'únic que es fa és eixamplar el forat entre els nouvinguts i els catalans. Jo vaig a algun lloc i m'exigeixen que escrigui en la seva llengua d'aquesta manera i se me'n treuen les ganes.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Molt bé, i es pot saber com s'imposa la llengua própia d'un poble? Us equivoqueu, abcd i xyz, aquí l'única llengua imposada és l'espanyol. A més a més, esteu fent servir arguments de l'espanyolisme més imperialista, així que vigileu a qui esteu imitant. Exemples presents al vostre discurs:
1)NAZI-ONALISTAS, un clàssic d'en Jiménez Losantos. Sobre tot, quan els que sempre demostren nacionalisme radical són els partits espanyolistes.
2)"Se me'n treuen les ganes", qui et creus que ets?? Et creus més important que tot el patiment de la cultura i la llengua catalana durant segles?
Prou de manipulació, si us plau.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Això sí, estic totalment d'acord amb el que diu el text.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
A Catalunya patim la síndrome d'Estocolm. Si a Indymedia Regne Unit es publiqués un text en serbi i algú demanés una traducció a l'anglès aquí no passaria res. Si a Indymedia Barcelona es publiqués un text en neerlandès i algú demanés una traducció al català, segurament tampoc passaria res. Ara bé, quan això passa amb el castellà..."con la iglesia hemos topado Sancho"...

Per cert, trobo molt encertat el text que obria la notícia. Tinc la sort d'entendre el castellà.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Jo quan escric a un fòrum castellà, escric amb castellà, respectant a la gent que llegeix aquell misatge, quan la gent escrigui a un fòrum com indymedia barcelona, m' agradaria que em respectessin ja que estic vivint en un país on em donen pel cul dia a dia, per això encara més es té que fer una discriminació positiva cap al català.
I tota aquesta gent que va d' anarquista i no li dona els sants ous de parlar amb català, tenen un greu problema, despres direm PALESTINA LLIURE!, GORA EUSKADI!
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Bueno, el energúmeno por lo menos está de acuerdo con el texto, y lo digo en la "lengua del imperio", porque me apetece hacer lo contrario de quienes son como Montilla o Rajoy que creen que las cosas se hacen ordenando.
¿Por qué no te preguntas tú quién te crees que eres?. El discurso victimista, no es razón ni motivo para expresarse en catalán y ya que te molestas en contestar, ese esfuerzo también se puede dirigir en traducir el texto si tanto te interesa, ¿o sólo te interesa la "estética"?.
Por lo menos el escrito en castellano, nos ayuda a entender a algunos catalanes como tú, o como el Montilla, o como la Tura que apoya a torturadores en nombre de la libertad, eso sí, lo hace en un correcto catalán y quizás debe ser por eso que no hagas ni una sola alusión al Montilla o a la "consellera".
Si lo que pretendes es el "exterminio" del castellano o de todas las personas que lo hablen, dilo claramente.
Per si no t'has adonat encara, Indymedia Barcelona no és Catalunya. És un espai virtual més enllà de les fronteres polítiques i mentals.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Sense comentaris. Aquest és un text amb un contingut interessant, seria millor comentar el text. El que passa és que sou tan sensibles que no es pot dir res (i no he sigut jo el que ha dit que podria estar en català, però no em sembla gens greu, ni molt menys), i després serem nosaltres el que polititzem tot, quins collons, ja n'hi ha prou!. I ja no dic res més, només que "vergonya aliena" es el que em fa la gent com tu.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
No siguis hipòcrita, criticant la tortura animal, i tu estas torturant i castigant una cultura i una població amb el teu espanyolisme ranci dia a dia.
No crec que ho facis inconcientment, ja que no ets beneit.
Poca vergonya la teva, per anar de revolucionari i anarquista i no tindre el minim respecte per una cultura oprimida i maltractada per un estat imperialista.
Després podem anar a manifestacions de FREE PALESTINA i TIBET LLIURE, i aqui que ens donin pel cul,pero bueno somos muy solidarios.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
En aquesta vida tot es política miri per on es miri.
Jo tinc vergonya aliena d' anar a manifestacions, actes.. i trobar-me "companys de llluita" com tu, amb una ideologia feixista amb alguns aspectes, sense donar-sen compte.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
"algú demanés una traducció al català"

"podria estar en català"

És que, si t'hi fixes, això és precisament el que no es fa. Ningú ha demanat una traducció al català (molt menys fer-la ell mateix), ni ha suggerit la conveniència de que estés en català, postura que jo mateix compartiria, aquí la penya EXIGEIX, amb hostilitat. És el revers de l'espanyolisme ranci, la mateixa merda feixistitzant. D'això em queixo precisament perquè jo també estimo la nostra llengua, i si no ho veieu esteu cecs.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
"algú demanés una traducció al català"

"podria estar en català"

És que, si t'hi fixes, això és precisament el que no es fa. Ningú ha demanat una traducció al català (molt menys fer-la ell mateix), ni ha suggerit la conveniència de que estés en català, postura que jo mateix compartiria, aquí la penya EXIGEIX, amb hostilitat. És el revers de l'espanyolisme ranci, la mateixa merda feixistitzant. D'això em queixo precisament perquè jo també estimo la nostra llengua, i si no ho veieu esteu cecs.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
A més, FTW almenys fa referència al text, però aquí quan s'exigeix que estigui en català s'avantposa la qüestió lingüística al tema tractat, i el contingut del text (sigui una informació o sigui un anàlisi) queda completament anulat. Repeteixo, no són maneres d'engrescar la gent a aprendre i expressar-se en català, ans al contrari.

A mi el text em sembla un recull d'obvietats que no aporta res de nou ni cap punt de vista interessant, per això no n'havia parlat.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Bon dia, penya!
Soy el autor del texto, y al leer todos vuestros comentarios, se me ocurre que quizá no he elegido el foro más indicado. Por dos razones: la lingüística y la de "registro político".
Sólo quise difundir estas reflexiones, que no por obvias (estoy de acuerdo)creo que pierdan interés. Porque quizá, aunque casi todos nosotros lo sepamos ya, mucha otra gente no lo ve así de claro, y mi intención era unicamente plasmar toda esa hipocresía pepera de una forma sencilla, directa y fácil de entender por cualquiera.
Por lo demás, no es menos obvio que en ABC no me lo publicarían...
Lamento no haber podido hacerlo en catalán,porque no sé escribirlo. Si lo dirigí a Barna, es poque es ahí donde se situaban los hechos que lo motivaron.
De todas formas,os recuerdo, como bien dice "vergonya aliena", que esto: "És un espai virtual més enllà de les fronteres polítiques i mentals". O al menos debería serlo, ¿no?
Yo por ejemplo, os escribo desde Lugo.
Que cada uno extraiga las reflexiones que le parezca oportuno.
En definitiva, que lo siento, siento haber provocado esta "disputa", que os deseo lo mejor a todos, mucha "salú" y buen ánimo en vuestras luchas.
Merci.Obrigado.Milasker.Gracias.
Chaltu!!!
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Molt bo el contingut que es el que es tractava i bona l,aclaracio.Muy bueno el contenido y la aclaracion Nacho.VISCA GALIZA CEIBE.Salut
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Bon dia, penya!
Soy el autor del texto, y al leer todos vuestros comentarios, se me ocurre que quizá no he elegido el foro más indicado. Por dos razones: la lingüística y la de "registro político".
Sólo quise difundir estas reflexiones, que no por obvias (estoy de acuerdo)creo que pierdan interés. Porque quizá, aunque casi todos nosotros lo sepamos ya, mucha otra gente no lo ve así de claro, y mi intención era unicamente plasmar toda esa hipocresía pepera de una forma sencilla, directa y fácil de entender por cualquiera.
Por lo demás, no es menos obvio que en ABC no me lo publicarían...
Lamento no haber podido hacerlo en catalán,porque no sé escribirlo. Si lo dirigí a Barna, es poque es ahí donde se situaban los hechos que lo motivaron.
De todas formas,os recuerdo, como bien dice "vergonya aliena", que esto: "És un espai virtual més enllà de les fronteres polítiques i mentals". O al menos debería serlo, ¿no?
Yo por ejemplo, os escribo desde Lugo.
Que cada uno extraiga las reflexiones que le parezca oportuno.
En definitiva, que lo siento, siento haber provocado esta "disputa", que os deseo lo mejor a todos, mucha "salú" y buen ánimo en vuestras luchas.
Merci.Obrigado.Milasker.Gracias.
Chaltu!!!
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Qué hostias sentirlo, estas disputas son el pan nuestro de cada día y los únicos que las provocan son los talibanes a los que les gustaría que una cúpula de cristal encerrara Catalunya y nunca más nada saliera o entrara.

Muchas gracias por participar, los que sentimos que tengas que ver este vergonzoso espectáculo somos algunos de nosotros.

Apa, salut.
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Me da igual en que lengua se diga, lo importante es el mensaje.
Soc satalana i cada dia em sento més i més catalana. No és desafecció,és identitat.
Els toros, son una excusa més per constatar que Catalunya no te res a veure en Espanya, si més no amb l'Espanya de Rajoy.
L'independencia no es demana, es prend i s'exigeix. A Espanya no ens volem, mai ens han volgut. Ells son els primers que ens han apartat, mai ens han respectat, al pobl vasc si el volen. Nosaltre per ells no existim, ens voldriem borrar del mapa. Podem canviar les coses! Ara és la nostra. Europa accepta Kosovo. Per que n a Catalunya? Exigim i prou de plorar i emanar!
Re: La libertad de Rajoy
29 jul 2010
Carai, quants disbarats junts Estela!

Mentre el món s'enfonsa en una brutal crisi total que està multiplicant rapidament la opressió en tots els àmbits així com la degradacció i destrucció de la natura, algunes encara estan amb tonteries de si "espanya no ens vol", o si em sento "catalana"...

Estela, obviament que les elits espanyoles, com les catalanes i com totes les elits, sempre busquen augmentar el seu poder, i per fer-ho, si cal, enganyen, manipulen, divideixen, i reprimeixen. NI LES ELITS CATALANES NI LES ESPANYOLES "ET VOLEN" ESTELA, ni et resepctaran veritablement mai. Només et volen utilitzar.

Abans que catalana seria bo que et sentissis un esser viu amenaçat per la actual situació del món i un esser humà solidari amb tots els essers humans oprimits i explotats del món.
Re: La libertad de Rajoy
30 jul 2010
És molt greu el que esteu dient molts de vosaltres. Insultar (energúmeno, talibans, tonteries) és molt fàcil dés de l'anonimat.
No sé que collons feu a Indymedia, apart d'atacar l'independentisme. Si no us sembla una causa justa, al menys respecteu, o és que us sembla una causa injusta?? Que ens estem portant malament amb el pobret estat espanyol i la seva llengua milenaria?? És que a Catalunya es discrimina als castellàparlants, esteu dient això?

PD: Natxo, a verdade é que dicindo iso que dis no texto non esperaba que estiveses de acordo co xyz. Faicho mirar.
Re: La libertad de hacerse oir + desahogarse
30 jul 2010
'tu estas torturant i castigant una cultura i una població amb el teu espanyolisme ranci dia a dia...'
Amb el cinisme ploramiques ni ha altra respostam es aquesta:
catalanistas de los gûevos, iros a exigirles las misas en catalan al puti ratzinger cuando os venga a visitar!
Tener buena voluntad y paciencia con esta penya no sirve de nada. Por eso escribo esto en castellano: para que puedan comprenderlo 500 millones de personas, y no para los 'de la ceba'.
LOS NACIONALISMOS INTERCLASISTAS & PLUTOCRATAS SON LOS NUEVOS TALIBANES. SE RETROALIMENTAN CON EL PODER DOMINANTE Y A MENUDO PROCEDEN DE LA MISMA OLIGARQUIA. QUE HABLA EL LENGUAJE UNIVERSAL DEL PODER Y DEL DINERO.
ESTA GENTUZA TALIBAN DE DISCURSO MONOTEMATICO YA DA ASCO.
LOS NAZIONALISMOS, DE HOY, DE AYER, DE SIEMPRE:
PUDREN. CORROMPEN. INTOXICAN. CONFUNDEN. ALIENAN. PERVIERTEN. DISTRAEN. DILUYEN. PONTIFICAN. MATAN. ROBAN. ASFIXIAN. MANIPULAN. PROSTITUYEN...
CONCIUDADANOS CATALANISTAS, ¿NO COMPRENDEIS LA LENGUA DEL IMPERIO, VERDAD?
PUES IROS TODOS A TOMAR POR EL SACO!
Re: La libertad de Rajoy
31 jul 2010
FTW, em sembla que tens un problema de miopia i meliquisme, si em permets dir-t'ho. Ho faig perquè, a banda d'aquest detall, m'has semblat una persona raonable i contràriament al que et pugui semblar m'interessa debatre sempre que es pugui, possibilitat que la postura de gent com "a" exclou automàticament.

No he atacat en cap moment l'independentisme, ni he defensat el pobret Estat espanyol, aquestes conclusions les treus de premises inexistents. L'únic que he dit, i ho reitero, és que defensar una cultura amb imposicions sense donar el benefici del dubte (resulta que l'autor del post viu a Galícia i ha volgut participar aquí, el següent cop segur que s'ho repensa, i resulta que no sap escriure en català, cosa perfectament comprensible, però la primera reacció és "en català!", sense més) és enormement contraproduent i duu als efectes diametralment oposats als que pretén provocar. Enlloc de fer pedagogia i engrescar a la gent a expressar-se en català es menysté i menysprea a l'autor del text.

De fet en cap moment t'he faltat al respecte a tu, sí que ho he fet per exemple a "a", l'autor del primer comentari, i segueixo opinant que la seva és una postrua intransigent i taliban. Si tu ho consideres un insult és problema teu, jo ho trobo la constatació d'un fet, simplement, i en cap moment he donat a entendre que l'aplico indistintament a tots els independentistes. Trobo totalment innecessari i força trist que hagis d'assumir les posicions dels teus companys de lluita només pel simple fet de ser-ho.
Sindicato Sindicat