Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT ocupa el Departament de Salut en protesta pels 107 treballadors acomiadats en el 061 [cat/cas]
24 jul 2010
En la tarda del 23 de juliol, militants de CNT van ocupar les dependències del Departament de Salut per exigir una reunió amb el SEM respecte als 107 treballadors acomiadats el 061.
cnt_departament_01.jpg
En el marc de la campanya per la readmissió dels 107 treballadors del servei 061 català acomiadats el març, una vintena de militants de la Confederació Nacional del Treball (CNT) va ocupar la seu del Departament de Salut la tarda del 23 de juliol per exigir una reunió amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Des de fa mesos, la Secció Sindical ha portat endavant una sèrie d'accions jurídiques i sindicals en contra de l'empresa ATENTO, que gestiona el servei, per denunciar la injustícia i il•legalitat dels acomiadaments.

Davant de les reticències de l'empresa per negociar amb CNT, es va decidir alçar el nivell de lluita, pressionant també el Departament de Salut, al qual es considera responsable de la situació dels companys acomiadats. És inacceptable que el Departament calli davant de l'actitud d'ATENTO, permetent que l'empresa ignori sistemàticament els drets dels seus treballadors, en un servei essencial per al benestar de la població com el SEM.

D'aquesta manera, davant de les continues negatives del SEM per reunir-se amb els treballadors, CNT va decidir ocupar les dependències del Departament de Salut per exigir una reunió amb l'objectiu de tractar la situació dels treballadors acomiadats. L'ocupació es va portar endavant amb absoluta tranquil•litat, sense registrar-se cap tipus d'incidents. Els ocupants van esperar a l'interior de les dependències mentre els nostres companys es reunien amb representants del Departament.

Paral•lelament, unes cinquanta persones es van concentrar a les portes del Departament per solidaritzar-se amb els treballadors acomiadats i recolzar l'acció dels ocupants. Amb un esperit lúdic, alhora que combatiu, alguns manifestants van representar una petita obra teatral en la qual se satiritzava la gestió de les relacions laborals en el 061 per part d'ATENTO i el SEM.Posteriorment, es va donar lectura a un manifest de la Secció Sindical denunciant la injusta situació dels treballadors i, finalment, es va penjar una efígie de la consellera de Salut, Marina Geli, simbolitzant la implacable condemna per part dels treballadors del model de gestió del sistema sanitari català i, en particular, la del servei d'emergències mèdiques. Els manifestants també van desplegar una pancarta cridant a participar en l'assemblea unitària del 15 de setembre a Plaça Universitat convocada per l'Assemblea de Treballadors i Treballadores de Barcelona.

En fixar-se una reunió per a dimarts vinent, els ocupants van abandonar l'edifici i es van unir a la concentració, comunicant l'èxit de l'acció als companys i procedint a retirar-se pacíficament.
CNT continuarà actuant amb tots els mitjans a la seva disposició per revocar els acomiadaments i aconseguir la readmissió dels companys. Tanmateix, considerem important destacar que la nostra lluita no és exclusivament per la defensa d'uns llocs de treball que l'actual ofensiva patronal i governamental ha tornat cada dia més necessària; sinó que és una lluita també per garantir a la població uns serveis públics de qualitat i contra la privatització encoberta dels esmentats serveis.

Finalment, voldríem agrair a tots els companys i companyes de CNT dels diferents sindicats de la Regional, a la Secció Sindical de Guaites Forestals de CNT, a CNT-Catalunya, a la Secció Sindical de CGT en ATENTO, a En Lluita, i, en general, a tots/es els que van participar i van recolzar l'acció.

----

CNT ocupa el Departament de Salut en protesta por los 107 trabajadores despedidos en el 061

En el marco de la campaña por la readmisión de los 107 trabajadores del servicio 061 catalán despedidos en marzo, una veintena de militantes de la Confederación Nacional del Trabajo (CNT) ocupó la sede del Departament de Salut la tarde del 23 de julio para exigir una reunión con el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Desde hace meses, la Sección Sindical ha llevado adelante una serie de acciones jurídicas y sindicales en contra de la empresa ATENTO, que gestiona el servicio, para denunciar la injusticia e ilegalidad de los despidos.

Ante las reticencias de la empresa para negociar con CNT, se decidió alzar el nivel de lucha, presionando también al Departament de Salut, al cual se considera corresponsable de la situación de los compañeros despedidos. Es inaceptable que el Departament calle ante la actitud de ATENTO, permitiendo que la empresa ignore sistemáticamente los derechos de sus trabajadores, en un servicio esencial para el bienestar de la población como el SEM.

De este modo, ante las continúas negativas del SEM para reunirse con los trabajadores, CNT decidió ocupar las dependencias del Departament de Salut para exigir una reunión con el objetivo de tratar la situación de los trabajadores despedidos. La ocupación se llevó adelante con absoluta tranquilidad, sin registrarse ningún tipo de incidentes. Los ocupantes esperaron al interior de las dependencias mientras nuestros compañeros se reunían con representantes del Departament.

Paralelamente, unas cincuenta personas se concentraron a las puertas del Departament para solidarizarse con los trabajadores despedidos y respaldar la acción de los ocupantes. Con un espíritu lúdico, a la vez que combativo, algunos manifestantes representaron una pequeña obra teatral en la cual se satirizaba la gestión de las relaciones laborales en el 061 por parte de ATENTO y el SEM. Posteriormente, se dio lectura a un manifiesto de la Sección Sindical denunciando la injusta situación de los trabajadores y, finalmente, se colgó una efigie de la consellera de Salut, Marina Geli, simbolizando la implacable condena por parte de los trabajadores del modelo de gestión del sistema sanitario catalán y, en particular, la del servicio de emergencias médicas. Los manifestantes también desplegaron una pancarta llamando a participar en la asamblea unitaria del 15 de septiembre en Plaça Universitat convocada por la Asamblea de Trabajadores y Trabajadoras de Barcelona.

Al fijarse una reunión para el próximo martes, los ocupantes abandonaron el edificio y se unieron a la concentración, comunicando el éxito de la acción a los compañeros y procediendo a retirarse pacíficamente.

CNT continuará actuando con todos los medios a su disposición para revocar los despidos y lograr la readmisión de los compañeros. Sin embargo, consideramos importante destacar que nuestra lucha no es exclusivamente por la defensa de unos puestos de trabajo que la actual ofensiva patronal y gubernamental ha vuelto cada día más necesaria; sino que es una lucha también para garantizar a la población unos servicios públicos de calidad y contra la privatización encubierta de dichos servicios.

Por último, quisiéramos agradecer a todos los compañeros y compañeras de CNT de los distintos sindicatos de la Regional, a la Sección Sindical de Guaites Forestals de CNT, a CNT-Catalunya, a la Sección Sindical de CGT en ATENTO, a En Lluita, y, en general, a tod@s los que participaron y apoyaron la acción.

---
Agència Confederal de Premsa CNT-AIT Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona

Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª ( Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
cnt_departament_03.jpg
cnt_departament_04.jpg
cnt_departament_05.jpg
cnt_departament02.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=716
http://cnt061catalunya.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CNT ocupa el Departament de Salut en protesta pels 107 treballadors acomiadats en el 061 [cat/cas]
24 jul 2010
¡¡un triunfazo de la acción directa!! ¡¡ánimo compañer@s!!
Re: CNT ocupa el Departament de Salut en protesta pels 107 treballadors acomiadats en el 061 [cat/cas]
24 jul 2010
Currante: si esto es acción directa... Puig Antich se hubiera apretado él, el garrote vil.
Y CNT, si han despedido a 107 trabajadores, vaya pena que en la ocupación solo esteis 50... Y la mitad trabajadores...
Pensar si CNT sigue teniendo sentido, 100 años bastan.
Re: CNT ocupa el Departament de Salut en protesta pels 107 treballadors acomiadats en el 061 [cat/cas]
25 jul 2010
x: sin ánimo de ofender, pero creo que no tienes idea de lo que significa acción directa y el hecho que además saques a colación a Puig Antich lo demuestra. Si no tienes ganas de leerte algún libro sobre el tema, el artículo de wikipedia te puede aclarar algunas cosas: http://es.wikipedia.org/wiki/Acci%C3%B3n_directa Por lo demás, criticar a una organización por movilizarse con contundencia aún siendo pocos es un claro signo del porqué estamos como estamos. Y criticar siempre es gratis, supongo que tú ya tienes una alternativa clara y concreta para hacer la revolución mañana.
Sindicato Sindicat