Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Resolució de la CJC-Joventut Comunista davant la Construcció Nacional de Catalunya
24 jul 2010
Posicionament dels i les joves de la CJC - Joventut Comunista de Catalunya davant la sentència del Tribunal Constitucional i la mobilització de la ciutadania catalana.
36852_1352945379116_1095863098_30809308_7647240_n.jpg
Resolució de la CJC-Joventut Comunista davant la Construcció Nacional de Catalunya

Davant la sentència del Tribunal Constitucional i la mobilització de la ciutadania catalana, els i les joves de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya considerem que:

1. La sobirania de Catalunya resideix en el poble català i no en els deu magistrats del Tribunal Constitucional. Rebutgem i no acatem la sentencia del Tribunal Constitucional.

2. Catalunya és una nació i com a tal, el seu poble té la legitimitat, el dret i el deure de decidir el seu futur sense tuteles ni limitacions de cap mena. Defensem el dret a l’Autodeterminació del poble català.

3. Les esquerres hem de ser capaces d’articular una proposta unitària davant les agressions als drets nacionals i als drets socials del nostre poble. L’ofensiva de l’oligarquia financera a través del neolliberalisme a Europa i del neofranquisme a Espanya ha de ser contrarrestada mitjançant la unitat de les classes populars catalanes evitant les pràctiques i discursos que pretenen dividir-les en funció de la seva adscripció nacional.

Per això, els i les joves de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya ens comprometem a:

1. Explicar la necessitat d’unir tota la joventut catalana en la defensa dels seus drets nacionals i socials, independenment de la seva procedència i adscripció nacional.

2. Reivindicar la nació com a expressió cohesionadora de la classe treballadora. És català qui viu i treballa a Catalunya, i per això denunciem els falsos debats que alimenten les burgesies catalana i espanyola pels seus interessos.

3. Crear i potenciar espais de lluita unitaris de la joventut catalana en defensa dels seus drets.

4. Treballar entre la joventut catalana per tal que la vaga convocada pels sindicats pel proper 29 de setembre contra les polítiques d’austeritat sigui un èxit que permeti recuperar la unitat de la joventut catalana.Cal unitat per canviar la història,

Socialisme i autodeterminació!


A Barcelona, diumenge 18 de juliol de 2010

Comitè Nacional de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya
Mira també:
http://www.joventutcomunista.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resolució de la CJC-Joventut Comunista davant la Construcció Nacional de Catalunya
24 jul 2010
D'aixo se'n diu oportunisme de ICV-EUiA.

Fora traïdors d'iMC
Re: Resolució de la CJC-Joventut Comunista davant la Construcció Nacional de Catalunya
24 jul 2010
Em podeu explicar això de:

"Explicar la necessitat d’unir tota la joventut catalana en la defensa dels seus drets nacionals i socials, independenment de la seva procedència i adscripció nacional."

Quins sòn els drets nacionals? Jo creia que els drets eren per les persones, no per les nacions. I de quines adscripcions nacionals parleu?

Queda una mica confús, sembla la quadratura del cercle.
La expaña que se disuelve
25 jul 2010
Campeones, esa palabra tuya bastará para sanarme, le dice España al fútbol, como si los laureles del balompié sirvieran, cual milagrosa agua del Jordán, para lavar todas las máculas y purificar todas las podredumbres.
La España que se escurre entre estatuts, secenionismos y una crisis estructural, la España que todo el mundo mira por si sigue el camino griego, ya no aspira a estar entre las grandes economías, pero ha encontrado en el fútbol la solución.

Ni producto Interior Bruto, ni pensiones, ni empleo, ni prestaciones sociales, ni vivienda digna, ni educación, ¿qué importan todas esas bobadas frente a un Mundial de fútbol?

¿Quién optaría por una sociedad justa con una economía sólida pudiendo tener un cortijo caótico controlado por unos cuantos mangantes que, eso sí, gana campeonatos mundiales de fútbol?

(Floren Aoiz aquí:
http://www.gara.net/paperezkoa/20100724/211769/es/Gol-Marcelino-perdon-Z )
Re: Resolució de la CJC-Joventut Comunista davant la Construcció Nacional de Catalunya
27 jul 2010
està bé que acabeu un comunicat amb una frase d'una canço d'inadaptats
Sindicat Terrassa