Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
[VÍDEO] Crònica: mural sobre la llengua al Feslloch 2010
22 jul 2010
L'Esquerra Independentista de la Plana (EIP) realitza un mural reivindicatiu sobre la llengua als Països Catalans, durant el festival valencià de música Feslloch.
Esquerra Independentista de la Plana 2010 Benlloch.JPG
Esquerra Independentista de la Plana.jpg
VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=bGA_NuvoH1s

El passat cap de setmana l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP) va participar al Feslloch. Durant el dijous 8, el divendres 9 i el dissabte 10 de juliol el municipi de Benlloch es va convertir en el punt de trobada del jovent de tot arreu dels Països Catalans. Els milers d'assistents desplegaren les seues tendes de campanya i ompliren completament la zona destinada per a l'acampada. Els pinars on s'allotjaren van ser testimonis de la nostra diversitat cultural, gaudint de les diferents varietats dialectals de la llengua catalana. Tanmateix, el punt de convergència va ser la certesa que tots formem part d'una mateixa nació, la del poble català.

L'EIP va tindre l'oportunitat de difondre el seu missatge polític, i va demostrar que l'única manera d'aconseguir l'autodeterminació com a poble és mitjançant la lluita. L’ideari, compartit per la majoria dels assistents, ha de passar del pla de les idees a la realitat a través del treball diari i unitari. L'organització en estructures revolucionàries és un fet fonamental perquè tots plegats avancem cap a la independència i el socialisme.

Durant l'esdeveniment, l'EIP va muntar un punt de difusió, des del qual repartí centenars de pamflets descriptius del projecte, així com adhesius que en resumeixen gràficament els objectius. Per altra banda, va permetre una comunicació bidireccional explicant de tu a tu qui som i on anem.
La vesprada del dissabte es va realitzar un mural reivindicatiu en una de les parets del camp de futbol, al costat de la zona d'acampada. Tots els assistents van poder contemplar i gaudir del missatge “De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, la llengua el futur del nostre poble”, escortat per la silueta del territori que comprèn els Països Catalans, així com de la seua bandera: l'estelada.

VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=bGA_NuvoH1s
Mira també:
http://www.eilaplana.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat