Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme
Concentració contra el racisme a Cornellà de Llobregat. dijous 22 a les 19.15 Sant Ildefons
20 jul 2010
EL RACISME ENS DIVIDEIX

Hores abans de la final del mundial, a Cornellà de Llobregat, tres individus van propinar una pallissa a un veí d'aquesta localitat. Carlos Gustavo, d'origen equatorià, va morir com a conseqüència de l'atac sofert. Li van colpejar brutalment entre crits de “sudaca de mierda” i “vete a tu país”, segons els testimonis presencials, i ho van fer davant de la seva filla petita.

Els tres agressors van ser detinguts per homicidi, però el jutge va decidir deixar-los en llibertat imputant-los només un delicte de lesions. El fet ha merescut escassa atenció dels mitjans de comunicació, dedicats exclusivament a cobrir la victòria de la selecció espanyola. El nostre ajuntament sembla mirar per a altre costat ocultant, com en altres ocasions, el caràcter racista d'aquestes agressions.

Aquest crim xenòfob ens crida en primer lloc a solidaritzar-nos amb les persones properes a Carlos, la seva família, els seus amics i coneguts.

Volem denunciar el racisme homicida que està en la base d'aquest crim i les conductes feixistes que creixen emparades en les administracions “democràtiques”. També denunciem la impunitat de la qual gaudeixen els que cometen aquest tipus d'agressions que haurien de causar alarma social.

El racisme que impregna la nostra societat és culpable de la invisible mort de Carlos, també de la invisibilitat de les morts d’aquells que intenten arribar en pasteres o de la vulneradora de drets humans Llei d'Estrangeria. Ens preocupa en gran manera la propagació dels actes i conductes racistes en la relació entre persones i comunitats. La mort que denunciem avui és només la punta de l'iceberg.

Amb aquest crim el conjunt de la societat perd. No siguem còmplices amb el nostre silenci, vine a la concentració en repulsa per aquest atac racista.

Assemblea ciutadana, familiars i amics
carlos.png
EL RACISMO NOS DIVIDE

En vísperas de la final del mundial, en Cornellà de Llobregat, tres individuos propinaron una paliza a un vecino de esta localidad. Carlos Gustavo, de origen ecuatoriano, murió como consecuencia del ataque sufrido. Le golpearon brutalmente entre gritos de “sudaca de mierda” y “vete a tu país”, según los testigos presenciales, y lo hicieron delante de su hija pequeña.

Los tres agresores fueron detenidos por homicidio, pero el juez decidió dejarlos en libertad imputándoles sólo un delito de lesiones. El hecho ha merecido escasa atención de los medios de comunicación, dedicados exclusivamente a cubrir la victoria de la selección española. Nuestro ayuntamiento parece mirar para otro lado ocultando, como en otras ocasiones, el carácter racista de estas agresiones.

Este crimen xenófobo nos llama en primer lugar a solidarizarnos con las personas cercanas a Carlos, su familia, sus amigos y conocidos.

Queremos denunciar el racismo homicida que está en la base de este crimen y las conductas fascistas que crecen amparadas en las administraciones “democráticas”. También denunciamos la impunidad de la que gozan los que cometen este tipo de agresiones que deberían causar alarma social.

El racismo que impregna nuestra sociedad es culpable de la invisible muerte de Carlos, también de la invisibilidad de las muertes de los que intentan llegar en pateras o de la vulneradora de derechos humanos Ley de Extranjería. Nos preocupa sobremanera la propagación de los actos y conductas racistas en la relación entre personas y comunidades. La muerte que denunciamos hoy es sólo la punta del iceberg.

Con este crimen el conjunto de la sociedad pierde. No seamos cómplices con nuestro silencio, acude a la concentración en repulsa por este ataque racista.

Asamblea ciudadana, familiares y amigos.

DÍA: 22, JUEVES

HORA: 19.15

LUGAR: METRO SANT ILDEFONS

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat