Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
18 jul 2010
Realment lo de esta gente no tiene nombre. Són 4 gatos peleados con discursos grandiloqüentes y aun van peleándose entre ellos. Lo mejor de todo: nos regalan frases antológicas como "La entrada de En Lucha dentro de IA supondría en la práctica la existencia de un “partido dentro del partido” cuya confluencia sería en realidad artificial. Ésta no es una buena dinámica para la construcción de una organización política hoy" que eso lo digan unos troskos que han estado intentando copar cargos dentro de IU hasta hace 4 días.... pero en fín, no les entretengo mas, pasen y vean.


Comunicado de Izquierda Anticapitalista
Sobre la petición de ingreso de En Lucha en Izquierda Anticapitalista
rg.jpg
1. En los últimos meses, Izquierda Anticapitalista y En Lucha han mantenido un proceso de negociación referente a la petición de ésta de ingreso en IA. La propuesta concreta que En lucha ha planteado es su entrada como tendencia dentro de Izquierda Anticapitalista sobre la base del mantenimiento de su propio proyecto e identidad en el seno de IA. El balance de la discusión con En Lucha que hace IA muestra la dificultad para realizar un debate político real y confirma que su propuesta no se basa en una convergencia de fondo con nuestro proyecto. La entrada de En Lucha dentro de IA supondría en la práctica la existencia de un “partido dentro del partido” cuya confluencia sería en realidad artificial. Ésta no es una buena dinámica para la construcción de una organización política hoy, ni tampoco es la forma de agrupamiento que la izquierda anticapitalista en general necesita en una coyuntura como ésta, donde se trata de buscar convergencias reales y de sumar y mezclar acervos diversos. Los problemas de esta propuesta no tienen que ver con formalismos organizativos sino con su significado político.

2. En vista del debate realizado este curso con En Lucha no existen las bases de un acuerdo político para su integración en Izquierda Anticapitalista. Sí existen, en cambio, condiciones para una colaboración política estrecha y una relación política regular basada en el respeto mutuo. Por ello, Izquierda Anticapitalista, una vez certificada la ausencia de condiciones para una integración de En Lucha, propone a esta organización tener una relación de trabajo normalizada con el objetivo de construir una nueva izquierda amplia, manteniendo para ello reuniones periódicas para discutir la intervención en los movimientos, sobre situación política y colaborar en el marco de proyectos políticos unitarios entre varios sectores de la izquierda. Proponemos tener reuniones periódicas entre delegaciones de ambas organizaciones, a escala confederal y en los territorios donde ambas estamos presentes, para tener un canal de comunicación abierto regular, que permita una buena relación futura e invitaremos a En Lucha, junto con otras organizaciones, a las actividades propias que consideremos oportunas.

3. Izquierda Anticapitalista es una organización marxista revolucionaria, anticapitalista, ecologista, feminista e internacionalista en cuyo proyecto han confluido personas de procedencia diversa. Así, en los últimos tiempos se han incorporado al proyecto compañeros/as provenientes de otras organizaciones de la izquierda revolucionaria y anticapitalista (como el POR, el antiguo PST y, recientemente, el Colectivo de Izquierda Marxista), militantes individuales de IU o de ICV en Catalunya. En todos estos casos, las confluencias se han basado en el acuerdo con nuestra práctica, nuestro programa y nuestra perspectiva estratégica. Su entrada ha supuesto un enriquecimiento de nuestro propio proyecto colectivo y esperamos seguir profundizando esta dinámica que consideramos fundamental.

4. Izquierda Anticapitalista tiene como objetivo la construcción de una alternativa anticapitalista amplia y plural, que irá más allá de nuestra propia organización, y que sólo será el resultado de la convergencia entre organizaciones, colectivos, corrientes y militantes hoy no organizados. En esta alternativa por construir estarán, junto con IA, En Lucha y muchas otras organizaciones, colectivos y sectores de procedencia diversa que confluyan en base a un proyecto de lucha y de transformación del sistema. Solo mediante el debate y el trabajo desde abajo, en las luchas, en los movimientos y con experiencias practicas podremos caminar hacia la consecución de una organización anticapitalista amplia en el Estado español. Es en el terreno de los debates entre las distintas corrientes de la izquierda y de los pasos para construir una nueva alternativa amplia donde ubicamos la relación entre IA y En Lucha.

En el próximo periodo continuaremos trabajando para construir esta alternativa de izquierda que hoy tanto necesitamos.


15 de Julio de 2010
Mira també:
http://www.anticapitalistas.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Los entristas dicen no al entrismo.

Lo de los troskos es para partirse.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Aquí es veu la veritable cara de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

Molt parlar per una banda d'unitat de l'esquerra radical i per l'altra és incapaç d'acceptar fins i tot quan un grup demana la seva integració (ni tan sols era una fusió, sinó que es demanava entrar a dintre com a tendència). En fi, queda prou clar la veritable cara de Revolta Global: qualsevol cosa que no pasi exclusivament per ells i la seva direcció en el reagrupament de l'esquerra és rebutjada. Que els aprofiti, un que no vol saber res més d'ells.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Això és "dirigisme" : manteniendo para ello reuniones periódicas para discutir la intervención en los movimientos.
Això és sectarisme: "El balance de la discusión con En Lucha que hace IA muestra la dificultad para realizar un debate político real y confirma que su propuesta no se basa en una convergencia de fondo con nuestro proyecto." que veieu perillar la capelleta?
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Sectarisme també és criticar només a IA i no fer ni un sol comentari sobre En Lucha. Qui critica a IA?
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Els entristes són els 2, les 2 organitzacions persegueixen la amteixa finalitat:

crear organitzacions que representin el poble, sense el poble assegurant uns sous i càrrecs als seus capitosts.

Vaja el mateix que ICV.

Per cert fa tempsq ue apliquen la tàctica del dirigisme: fan servir diverses tàctiques i sent 3 parlen en nom de mil organitzacions i plataformes segons els interessos acordats. Són el càncer de l'esquerra anticapitalista, són ICV EuiA sense militancia ni implantació.

Molt de cuidado amb els troskos maniuladors. No són aigua clara i sempre jugen brut. Si actuen de portanveus d'una campanya unitària el primer que fan es psoar-se la pegatina de la seva organitzacio i deixar ben clar qui són.

Han copat tot el protagonisme desvirtuan espais com el FSCAT. En lluita i RG estaven presents a més d'1 terç de les xerrades: era igual si es parlava de'estudiants, d'ecologisme, de municipalisme, del sexe dels angels, habitatge, sempre hi colaven un ponent sense res a dir del tema tret deixar anar arengues super guays super implicades, per despres deixar clar que s'ha de pactar amb la socialdemocràcia, que ells farien la revolució però com que el poble no vol... doncs entrem al PSOE!
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Si t'hi fixes el que els hi demanaven En Lluita era entrar coar càrrecs i poder condicionar la seva praxis sense tenir el nombre de suports necessaris. Just el que alguns membres de RG pretenen fer amb la CUP, i sino fan el pas és perquè saben que per ara la jugada no els sortiria bé.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Un, serà que això de fer5 de portaveus amb una enganxina pròpia no ho fa l'EI... Ho he vist decenes de vegades.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
Lo de fer de portanveu unitari no sent prou conscients del que es representa i procurant fer propaganda de la propia organització segurament ho ha fet persones de totes les ideologies: anarquistes independentistes... Però en el cas dels Trotskistes passa de ser unf enomen aillat a ser la pràctica habitual i motiu per participar en qualsevol moguda.

He vist gent de totes les tendecies participant en blocs unitaris sense fer-ne bandera, però en el cas dels trotskistes tots sabem que si aprticipen vindran amb les banderetes, perque és la seva única finalitat.

No dic que les eprsones individuals siguin així, però la seva dinàmica coma grup és aquesta: a propagandar lo nostre, a fer entrisme, a dirigir el moviment cap allà a on volen... tothom té preferencies però s'ha de saber consensuar i respectar les decisions.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
I no és entrisme, sectarisme i oportunisme del més baix posar-se sistemàticament a primera fila de manis unitàries amb estelades?

Simplement és un exemple del que pasava SEMPRE a les manis convocades per PMDUP, CAE i tota la parafernalia.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
19 jul 2010
No sé perquè en un post on es parla de les desavinences estratègiques de dues organitzacions anticapitalistes estatals hi ha gent que vol desviar i atacar a la primera de canvi a l'esquerra independentista. Però bé, anem al gra:

- L'Esquerra Independentista té un pes enorme com a espai polític organitzat, segurament és l'espai amb més pes en moviments com l'estudiantil, i tot seguit els anarquistes. Altres a penes tenen 5, 10 o 15 militants que sí, que sempre llegiran manifestos unitaris i posaran la cara a la foto però la seva representativitat REAL és ben baixa. En el cas del que parles (estudiantil) el primer és l'organització amb més militància que tot i que menys de la que voldríem, molta més que tota la resta i sobretot amb una "àrea d'influència" i amb un entorn col·laborador de més centenars de persones (la suma de CAJEI -Maulets PRINCIPALMENT més gent d'altres organitzacions o casals indepedentistes). És a dir, no només és important el SEPC pel que és sinó també pel que representa.

- Conseqüentment, que això es tradueixi al carrer és ben normal, de la mateixa manera que la CGT, sindicat que tot i que petit representa el més nombrós en el sindicalisme anticapitalista, també es deixa veure molt amb les seves banderes o molt més que els altres.

- En quant a l'entrisme, no sé si saps realment en que consisteix, però poc té a vuere en tot cas amb la correlació de forces, negociació política i la plasmació d'aquesta al carrer.


- Respecte a la posició de IA, res a dir, com a organització sobirana haurà fet la lectura pertinent i no crec que siguem ningú per retreure'ls-hi res, ni a ells ni a En Lluita, ells són prou grandets i ja sabran que fan. Només demano una sola cosa: a les CUP que les deixin en pau, que no les emboliquin en històries d'aquestes, i ho dic especialment per Revolta Global. És comprensible i legítima l'aposta de construir quelcom al seu voltant, només m'agradaria remarcar que en cas de que no funicioni, que no vinguin a la CUP llavors a fer el seus experiments. Cadascú per la seva banda i sense problemes.
Re: Nuevo fiasco trosko: Izquierda Anticapitalista le dice NO al entrismo de En Lucha
20 jul 2010
"- Conseqüentment, que això es tradueixi al carrer és ben normal, de la mateixa manera que la CGT, sindicat que tot i que petit representa el més nombrós en el sindicalisme anticapitalista, també es deixa veure molt amb les seves banderes o molt més que els altres."

Viviu en el món de yupi.
Sindicat Terrassa