Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Al voltant de la repressió
18 jul 2010
Acció de reprimir. Acció exercida des del poder per a neutralitzar i eliminar la voluntat crítica dels col·lectius opositors o discrepants, mitjançant la limitació de les llibertats públiques.
Aquesta és la definició, però hi han moltes formes d'aplicar-la.
Els més de 60.000 aturats que hi ha a la província de Castelló és en part una variant repressiva. Mentre hi ha atur, hi ha por. I si hi ha por no hi crítica, protesta i regna la passivitat al món laboral.
Aquest seria un model repressiu, però segueixen estan els més clàssics, com són:
Les presons, el poder judicial i els cossos repressius. El silenci i l'aïllament de les persones preses son aprofitades per a eliminar, silenciar i cometre abusos sistemàtics com els que estan ocorrent al nou Centre Penitenciari d'Albocàsser. DENÚNCIA1 DENÚNCIA2
No ens han de sorprendre les rectificacions de condemnes després de més de 8 anys soferts i el posterior alliberament del company Amadeu. Gràcies a la solidaritat que ha fet possible trencar amb el silenci, l'abús i la condemna. O la del company Joaquín Garcés pres del C.P de Castelló i les accions que l'ajudaren i li donaren suport Acció1 Acció2. També tots els anys l'EI de la Plana organitza la marxa de les torxes recordant així a tots/es les preses polítiques.

Però no només es controla mitjançant la presó. Hi han altres formes, més subtils, més acceptades i fins i tot adorades, com és la religió i en el nostre cas l'església catòlica. On aquesta i el sistema es complementen com dos paràsits.
L'església que presumeix de torxa moral, ens parla de fe, de pau, caritat, solidaritat,... Però realment la història ens ha demostrat el que amaga: sang, odi, i "pecat". Començaren amb la persecució de politeistes, agnòstics, s'aliaren amb el poder, creuades, inquisició, guerra contra els protestants, Mussolini, Franco, Hitler i antisemitisme, escàndol Banc Ambrosià, màfia, terrorisme, genocidi ruandès, dictadures llatinoamericanes... I no ha estat fins ara que han començat a sortir els casos de pederàstia i abús sexual.
Llavors diversos col·lectius socials només et recomanem una cosa, no sigues còmplice, no hi formes part.

Mira tambè:

http://laplana.indymedia.org/node/3949

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa