Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
17 jul 2010
ES CONSTITUEIX “CRIDA PER LA TERRA”, L’ALTERNATIVA ECOINDEPENDENTISTA D’ESQUERRES.
El grup promotor de la Crida a la Unitat Popular ha convocat aquest diumenge una assemblea oberta a tots els adherits al manifest “Crida a la Unitat Popular, per la terra, el treball i la llibertat”. L’objectiu de l’assemblea consistia en decidir la viabilitat i la necessitat de presentar una candidatura d’esquerres, ecologista i independentista al Parlament de la Generalitat de Catalunya per les eleccions autonòmiques d’aquesta propera tardor.

A l’assemblea s’ha constatat la necessitat per part dels i les assistents de que cal una candidatura alternativa amb prou força per poder representar la veu del poble català al Parlament en un moment històric i decisiu com el que estem vivint. El nom escollit per a la fer-li front ha estat CRIDA PER LA TERRA. Tanmateix, a les eleccions al Parlament es fixa el primer objectiu de vertebrar una coalició electoral el més amplia possible amb tots aquells partits que subscriguin els quatre pilars sobre els que fonamentem la nostra proposta: ruptura democràtica, independència nacional, regeneració democràtica i transformació social. En aquest sentit ja s’estan produint contactes amb Revolta Global i Alternativa Verda, deixant la porta oberta a la nostra participació a d’altres espais unitaris i on conflueixen d’altres forces i moviments politics independentistes com el nostre.

Ara és moment de cercar el màxim comú denominador, en benefici del país i del treball. La realitat és que ens trobem en un moment crucial pel que fa al nostre futur més immediat com a poble subjecte d’uns dret inalienables, i de la mateixa manera davant d’una crisi econòmica d’un profund calat social. Convé per tant, ser part activa de la solució, de la unió de forces i de l’acumulació d’actors polítics que compartim uns objectius comuns.

És plausible el fet de que a la manifestació massiva a favor de la independència celebrada aquest dissabte a Barcelona, va quedar palesa la sensació d’orfandat en la que es troba l’electorat independentista més conscient. La massa crítica de l’independentisme s’ha cansat de discursos ambigus, mancats de continguts o basats en projectes unipersonals. Ara cal una proposta integral i ecosistèmica, d’amplis horitzons, promoguda des de l’honradesa i la humilitat però amb una finalitat utòpica i ambiciosa en benefici de la comunitat, de la terra, del treball, i de la llibertat.

A l’assemblea constituent de la CRIDA PER LA TERRA, s’ha escollit un Secretariat i s’han definit les comissions de treball per començar a fer difusió i expansió de la candidatura i acabar d’estructurar les complicitats i relacions arreu del territori.

CRIDA PER LA TERRA esdevé en la millor alternativa de regeneració democràtica i transformadora posada a disposició del clam del poble català. Ara més que mai, l’electorat orfe i cansat del sistema polític actual, necessita tenir una veu valenta i que planti cara dins el Parlament.

Animem a participar d’aquesta opció electoral i formar part de les comissions de treball que s’estan establint a totes les persones inquietes pel futur més immediat i que se senten fatigades pel sistema de partits actual i orfes d’opció electoral per a les properes eleccions al Parlament.Visca la Terra!
Crida per la Terra
cridaperlaterra ARROBA gmail.com
Països Catalans, juliol de 2010

This work is in the public domain

Comentaris

Burqa NO
17 jul 2010
Deixeu clar que doneu suport al burqa i al mateix temps, increïble però cert, a l'"alliberament de la dona".

En fi, bona sort, aneu a la mesquita a demanar vots.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
17 jul 2010
Això és una broma?
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
A mi això d'Ecoindependentisme em fa més por que una pedregada... és una troskada destinada a sonar politicament correcte epr guanyar vots, per governar en nom del poble sense el poble.

Sols hi ha un camí cap al socialisme: La CUP. Les opcions han de ser de consens, i vosaltres heu tirat pel dret. No us dinarem suport, sols heu conseguit el suport dels trepes de Revolta Global, que es moren per acostar-se algú que no faci tant de tufillo de trepa per aconseguir un sillo.


Bé espero que com a mínim segueixin optant perfer una política feminsita més coherent que la que proposa l'islamofòbic Kiko!

El burqa pot ser com una preso però prohibir-ne l'ús sols aconseguirà recluir aquestes dones dins de casa. A més és un problema inexistent a Catalunya i si el legisleu és per desviar l'atenció d'altres problemes utilitzant el fàcil recurs del racisme i l'islamofobia.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
TOTS ELS COL·LECTIUS QUE ES VULGUIN ADHERIR, ENVIAR MAIL A contradecretburka ARROBA gmail.com, AMB EL NOM DEL GRUP / ASSOCIACIÓ / ENTITAT i nom d’una persona de contacte.

PER LA RETIRADA DEL DECRET DEL BURKA/NIQAB

En les darreres setmanes diversos ajuntaments catalans han aprovat mocions per a prohibir l’ús del burka i el niqab als serveis municipals. A nivell estatal, una esmena del PP instant al govern a prohibir-lo en els espais públics va ser aprovada el passat 23 de juny amb els vots a favor de CIU.

Al nostre país, la majoria de les mocions han estat aprovades per alcaldies del PSC, assumint completament l’agenda política i el discurs racista dels grups d’extrema-dreta. Per motius electoralistes, i al mateix temps que s’atribueixen la responsabilitat en el fre d’aquestes forces reaccionàries, ens plantegen una situació de greus conseqüències racistes i d’exclusió. Amb el nou decret simplement es dóna un pas més cap a la criminalització de la comunitat musulmana, sota cobert ideològic del suposat xoc de civilitzacions i seguint l’onada islamòfoba europea.

Aquestes normatives s’emmarquen en un context de crisi econòmica i de greus retallades socials, desviant l’atenció de l’opinió pública cap a problemàtiques inexistents i creant un fals debat. Denunciem la Llei d’estrangeria i les seves successives reformes, cada cop més restrictives, com a marc de tractament del fet migratori. Aquesta nova prohibició és un esglaó més dins de l’escalada de greus restriccions dels drets humans, amb l’exemple recent de la prohibició d’empadronament de les persones estrangeres en situació administrativa irregular a Vic.

Un gran espectacle de la nostra democràcia en el qual la classe política dirigent, en moments de crisi, busca bócs expiatoris, en aquest cas les dones musulmanes.

EL QUE NO ÉS EL DECRET DEL BURKA I EL NIQAB…

- NO és una mesura emancipadora de les dones i una defensa de la seva dignitat, perquè es basa en prohibir l’accés de les dones que porten niqab als serveis bàsics municipals; és una mesura d’exclusió.

- NO és una lluita honesta contra els “símbols que ataquen la dignitat de les dones”: la ciutat està plena de símbols occidentals d’aquest tipus com les publicitats sexistes que exalten la hipersexualització de les dones i nenes, el culte al cos anorèxic o a l’eterna joventut.

- NO és una resposta a un problema de seguretat ni una regulació nova a un buit legislatiu, perquè la identificació personal ja està prou regulada en l’ordenament jurídic vigent.

- NO és una mesura que fomenti la convivència, la participació de les dones en la vida pública ni el camí cap a una societat inclusiva.

- NO és una eina per a contrarestar el pes de la religió en la vida pública: sols cal veure com l’Estat continua subvencionant escoles catòliques que practiquen la segregació de nenes i nens; com la tímida reforma de la llei de l’avortament ha respòs a les pressions de la Conferencia Episcopal... o les opcions de subvenció de l’Església catòlica a la declaració de la renda!!

- NO és la resposta a un problema real. Segons el Síndic de Greuges, hi hauria 4 casos de dones amb niqab a Barcelona, sobre una població de més de 1.700.000 habitants.

- NO és una manera de donar suport a les dones a les quals s’obliga a portar qualsevol vestimenta, i de perseguir a aquells que ho imposen.

EL QUE SÍ ÉS EL DECRET DEL BURKA I EL NIQAB…

- Una mesura que sanciona, discrimina, exclou i estigmatitza les dones musulmanes.

- Una instrumentalització del feminisme per justificar una política de restricció de llibertats.

- L’ús del racisme i la xenofòbia com a eina demagògica en temps de crisi econòmica i de greus retallades socials.

- Un pas més cap al racisme i la islamofòbia creixent.

- Una criminalització de les dones que duen niqab, vinculant-les a un imaginari terrorista.

- Un reflex de que l’agenda política l’està marcant la dreta i l’extrema-dreta.

- Una mesura purament electoralista, creant alarma social allà on no hi ha cap debat de tipus social.

- Un signe més de la manca de democràcia: un decret d’alcaldia sense cap mena de debat ciutadà!

Instem l'Ajuntament a promoure el diàleg amb el col·lectiu de dones afectades així com amb la resta de la comunitat musulmana en vistes a garantir el seu accés als serveis públics i a la vida social de la ciutat, amb peu d'igualtat amb la resta de ciutadans i ciutadanes. Igualment, emplacem les autoritats i la societat civil en general treballar per una Barcelona que volem justa, inclusiva, solidària i respectuosa amb la seva diversitat.

CONVOQUEM A UNA ACCIÓ-CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA SANT JAUME,

DAVANT L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

DIMECRES 14 DE JULIOL a les 19H30


NO SÓN LES INSTITUCIONS LES QUE HAN DE DEFINIR QUINA ÉS LA LLIBERTAT I L’AUTONOMIA DE LES DONES, SINÓ LES PRÒPIES DONES:

ESTEM FARTES QUE DECIDEIXIN PER NOSALTRES!
*** Per cert, ¿burka? Els 20 vels integrals que es calcula que hi ha al territori català són niqabs.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Sols hi ha un camí, nosaltres som la veu del poble català, l'independentisme necessita una veu forta i clar el parlament,etc

De quin poble parleu? Qui pertany i què és el poble català per vosaltres?

Salut i anarquia!
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
A veure, jo ja tenia clar de no votar-vos, ara bé, haver-vos ajuntat amb el xiringuito del sr. Pep Puig (il·luminat i gurú dels més grans que n'ha tingut aquest país), ja és definitiu. El concepte d'assemblearisme i respecte a les decisions de les assemblees és pitjor que el vostre, que per cert, és dir molt.

Malament aneu.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Qui son els nous gurus del secretariat?
Transparència o clandestinitat?
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Des que, als primers 80's, vaig llegir el recull d'entrevistes radiofòniques "Visca la terra!" de l'«ecologista» i «patriota» Salvador Balcells, se'm regira l'estòmac, cada vegada que sento parlar d'alliberment nazional barrejat amb l'ecologia. Comença un capitol del llibre amb la pregunta de l'entrevistador: «Quin ha de ser el marc de la lluita ecologista?»... a la qual cosa respón: «(...) EVIDENTMENT, no hi ha unaltra marc possible que els Països Catalans» (!!!!!!!!).

"Evidentment", el territori de cacera de l'àliga daurada o els vols d eprospecció dels voltors, o la vegetació de ribera al llarg de l'Ebre en la depressió homònima o la distribució de l'orella d'ós... "responen" als llocs on Jaume I el Genocida va decapitar moros i introduïr occitano-parlants...

"Evidentment", aquests salvapàtries NO han llegit (o potser sí?) a Haeckel, pare de l'ecologia "barrechada" amb el nazionalisme q desembocà en el Monisme, el Nazisme i el Darwinisme social.

Qui collons és el "poble català"?
Què és (per ells) la "terra"?
A qui collons pretenen representar?
Fins quan a l'IMC haurem de veure dia si dia també propaganda de partits burgesos (valgui la redundància) amb ímfules de representar a no sé qui?

No hi ha més poble que els explotats i els exclosos. No hi ha més terra que le planeta Terra. No hi ha més llibertat que la que emani de la igualtat, no hi ha més igualtat que la que emani de la prèvia liquidació de TOTS els privilegis i de tota autoritat, de tot prejudici i de tot vestigi de prejudici burgès, disfressat de cultura, d'ecologisme o de sa puta mare.

Salut, anarquia, lliurepensament i mort al capital i als seus gossos doberman disfressats de gossos d'atura catalans!
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Fem una colecta per el prozac per en Picot Negre, amargat entre els amargats.

Quin ha de ser el marc de lluita per un independentista? Doncs el seu marc d'actuació.

Quin és el marc de lluita d'en picot negre? Espanya? No el sofa de casa seva!
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Si vols, la colecta, NO cal que la fem, perquè tu aprenguis a llegir (perquè encara hi ha ensenyament obligatori gratuït).

[ «(...) marc de lluita ECOLOGISTA (...)»]

Els rapinyaires, els xops, pollancres i àlbers; les anàtides són "espanyolistes". I el geoide de revolució que orbita al voltant del Sol completant una revolució cada 365 dies, es diu Espanya.

Necessites fixar "marcs" per lluitar? Posa't un marc a la teva foto, egòlatra de merda i penja'l amb una alcayata, per comptes de fotre¡t amb els altres. Si no saps rebatre una crítica a una idea amb IDEES, vas a q et moqui la iaia.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
18 jul 2010
Podriu-vos porcs i rates de claveguera, no sou més que dissidents del moviment i això no quedarà així.
Re: Crida per la Terra, alternativa ecoindependentista d´esquerres
19 jul 2010
Si son porcs i rates de claveguera, i tu els anomenes com a dissidents, vol dir que tu tambe ho ets?
Pero tu exactament ets porc o rata?


Ps: Espera! Ja tinc la resposta. Acabo de veure per la signatura que es un comunicat dels porcs.
Sindicat Terrassa