Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
15 jul 2010
Video de l' Acció-concentració d'ahir

per la retirada del decret del burka/niqab En les darreres setmanes diversos ajuntaments catalans han aprovat mocions per a prohibir l’ús del burka i el niqab als serveis municipals. a nivell estatal, una esmena del PP instant al govern a prohibir-lo en els espais públics va ser aprovada el passat 23 de juny amb els vots a favor de CiU.,,

http://okupemlesones.blip.tv/

Estem fartes que ; decideixin per nosaltres !
Video de l' Acció-concentració d'ahir

per la retirada del decret del burka/niqab En les darreres setmanes diversos ajuntaments catalans han aprovat mocions per a prohibir l’ús del burka i el niqab als serveis municipals. a nivell estatal, una esmena del PP instant al govern a prohibir-lo en els espais públics va ser aprovada el passat 23 de juny amb els vots a favor de CiU.,,

http://okupemlesones.blip.tv/

Estem fartes que ; decideixin per nosaltres !

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
15 jul 2010
sou los putos cracks!
Re: VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
15 jul 2010
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/20100715/una-joven-embar

¿es esta la sociedad que queréis?
¿de verdad anhelais vivir bajo el yugo de una dictadura religiosa autoimpuesta por radicales, y obligada bajo pena de muerte al resto de la población?
Si es eso lo que queréis, adelante, que lo estáis haciendo muy bien.
Islam=Feixisme
16 jul 2010
Si enlloc d'ésser musulmans fossin cristians ja estarien tots dient que encertada que és la mesura i com els poden pel cul a tots.

Vosaltres el que passa és que possiblement no heu estat mai a un país islàmic, el dia que hi aneu ja us adonareu que les dones allà ni poden portar faldilla ni sortir soles de casa, i si tenen relacions extramatrimonials les maten a pedrades, ara no digueu res d'això no. Seguiu amb el "Nosaltres decidim", ignorants.
Re: VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
16 jul 2010
http://www.google.cat/images?q=viudas

Prou demagògia islamofòbica!
Cap religió us farà lliures!
Re: VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
16 jul 2010
A mi em pareix molt bé que els islamistes facin manifestacions: estan en el seu dret. El que no és admissible és l'engany i el frau de fer-se passar per progres. Ja n'hi ha prou d'emprar verborrea i simbologia progre per defensar la religió més reaccionària del planeta. Vos heu venut per dos camells, doncs bon vent i barca nova. No continueu embrutant l'esquerra.1. No hi ha cap prohibició del burka, sinó d'anar amb la cara tapada, que és molt diferent. També han prohibit el nudisme, però aqui els islamistes (ex-progres) no hi tenen res a dir
2. El burka no és cap raça, prohibir-lo no és racisme
3. Ni tots els musulmans porten burka, ni tots els símbols musulmans han estat prohibits. Es prohibeix tapar-se la cara, no el mocador ni cap altre vestimenta islàmica. No hi ha islamofòbia ninguna
4. Si diuen que aquest no és un tema important, que no façen manifestacions
5. Milions de dones al món es veuen obligades a tapar-se, per la família, per organitzacions terroristes, o fins i tot per estats. Si hi ha una vulneració dels dret a decidir de les dones, és aquesta. Si la esquerra no haguera estat segrestada per l'islam, tindria en això una prioritat. Els islamistes, però, callen i aplaudeixen.
6. El feminisme sempre ha defensat que les cultures poden i han de ser criticades. La patètica excusa del respecte a les cultures (per dissimular que molts progres s'han venut, o regalat, a l'islam), doncs, no cola
Re: VIDEO sobre Decret x prohibir el burka/niqab
17 jul 2010
No són les institucions les que han de definir quina és la llibertat i l’autonomia de les dones, sinó les pròpies dones: Estem fartes que decideixin per nosaltres!

PER LA RETIRADA DEL DECRET DEL BURcA i el NIQAB

En les darreres setmanes diversos ajuntaments catalans han aprovat mocions per a prohibir l’ús del burka i el niqab als serveis municipals. A nivell estatal,
una esmena del PP instant al govern a prohibir-lo en els espais públics va ser aprovada el passat 23 de juny amb els vots a favor de CiU.
Al nostre país, la majoria de les mocions han estat aprovades per alcaldies del PSC, assumint completament l’agenda política i el discurs racista dels grups d’extrema-dreta. Per motius electoralistes, i al mateix temps que s’atribueixen la responsabilitat en el fre d’aquestes forces reaccionàries, ens plantegen una situació de greus conseqüències racistes i d’exclusió. El nou decret simplement fa un pas més cap a la criminalització de la comunitat musulmana, sota cobert ideològic del suposat xoc de civilitzacions i seguint l’onada islamòfoba europea.
Aquestes normatives s’emmarquen en un context de crisi econòmica i de greus retallades socials, desviant l’atenció de l’opinió pública cap a problemàtiques inexistents i creant un fals debat. Denunciem la Llei d’estrangeria i les seves successives reformes, cada cop més restrictives, com a marc de tractament del fet migratori.
Aquesta nova prohibició és un esglaó més dins de l’escalada de greus restriccions dels drets humans, amb l’exemple recent de la prohibició d’empadronament de les persones estrangeres en situació administrativa irregular a Vic.
Un gran espectacle de la nostra democràcia en el qual la classe política dirigent, en moments de crisi, busca bócs expiatoris, en aquest cas les dones musulmanes.


EL QUE NO ÉS EL DECRET DEL BURcA I EL NIQAb

No és una mesura emancipadora de les dones i una defensa de la seva dignitat, perquè es basa en prohibir l’accés amb niqab als serveis bàsics municipals; és una mesura d’exclusió.
No és una lluita honesta contra els “símbols que ataquen la dignitat de les dones”: la ciutat està plena de símbols occidentals d’aquest tipus com les publicitats sexistes que exalten la hipersexualització de dones i nenes, el culte al cos anorèxic o a l’eterna joventut.
No és una resposta a un problema de seguretat ni una regulació nova a un buit legislatiu, perquè la identificació personal ja està prou regulada en l’ordenament jurídic vigent.
No és una mesura que fomenti la convivència, la participació de les dones en la vida pública ni el camí cap a una societat inclusiva.
No és una eina per a contrarrestar el pes de la religió en la vida pública: sols cal veure com l’Estat continua subvencionant escoles catòliques que practiquen la segregació de nenes i nens; com la tímida reforma de la llei de l’avortament ha respost a les pressions de la Conferencia Episcopal... o les opcions de subvenció de l’Església catòlica a la declaració de la renda!!
No respon a un problema real. Segons el Síndic de Greuges, hi hauria 4 casos de dones amb niqab a Barcelona, sobre una població de més de 1.700.000 habitants.
No és una manera de donar suport a les dones a les quals s’obliga a portar qualsevol vestimenta, i de perseguir a aquells que ho imposen.


EL QUE Sí ÉS EL DECRET DEL BURcA I EL NIQAb

Una mesura que sanciona, discrimina, exclou i estigmatitza les dones musulmanes.
Una instrumentalització del feminisme per justificar una política de restricció de llibertats.
L’ús del racisme i la xenofòbia com a eina demagògica en temps de crisi econòmica i de greus retallades socials.
Un pas més cap al racisme i la islamofòbia creixent.
Una criminalització de les dones que duen niqab, vinculant-les a un imaginari terrorista.
Un reflex que l’agenda política l’està marcant la dreta i l’extrema dreta.
Una mesura purament electoralista, creant alarma social allà on no hi ha cap debat de tipus social.
Un signe més de la manca de democràcia: un decret d’alcaldia sense cap mena de debat ciutadà.

Per això, instem l'Ajuntament a promoure el diàleg amb el col·lectiu de dones afectades així com amb la resta de la comunitat musulmana en vistes a garantir el seu accés als serveis públics i a la vida social de la ciutat, amb peu d'igualtat amb la resta de ciutadans i ciutadanes. Igualment, emplacem les autoritats i la societat civil en general treballar per una Barcelona que volem justa, inclusiva, solidària i respectuosa amb la seva diversitat.

Per cert, burca? Els 20 vels integrals que es calcula que hi ha al territori català són niqabs.

Primeres signatures de suport
Assemblea de Barri del Poble Sec · Associació per als Drets Humans a l’Afganistan · Assemblea per a la Comunicació Social · Associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària · Associació Cultural Al Firdaus (Sant Boi de Llobregat) · CGT Catalunya · Cornellà Sense Fronteres · Creación Positiva · CUP de Barcelona · Dones de Blanc (Plataforma unitària contra les violències de gènere) · Dones d’Enllaç · Dones Llibertàries de la CGT · Dones Llop · Dones X Dones · En Lluita · Endavant (OSAN) · La Tele (Okupem les ones) · Lluita Internacionalista · Papers i Drets per a Tothom · Revolta Global-Esquerra Anticapitalista · Secretaria de Gènere de la CGT · Sodepau · Tamaia, Dones contra la Violència · Xarxa de Dones per la Salut
Sindicat Terrassa