Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[VÍDEO] Crònica: Aplec de la Plana 2010
14 jul 2010
L'Esquerra Independentista de la Plana participà a la trobada celebrada a Onda, la Plana Baixa.
http://www.eilaplana.cat/
Aplec de la Plana 2010 EIP.jpg
Aplec de la Plana.jpg
associacio_aplec_plana.jpg
VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=r2JwSufv2ZU

L'Esquerra Independentista de la Plana participa a l'Aplec de Plana. El passat cap de setmana el municipi d'Onda, situat a la comarca de la Plana Baixa, va acollir més 700 persones, moltes de les quals passaren la nit a la zona d'acampada. Es van portar a terme tot un seguit d'activitats d'índole cultural que van permetre gaudir de diferents manifestacions artístiques catalanes.
L'EIP valora positivament la trobada, perquè va ser un punt de difusió del projecte polític de l'organització. Jovent d’arreu del País Valencià escoltà la nostra veu, es repartiren centenars de pamflets i un munt d’adhesius van recórrer els carrers de la localitat. D’altra banda, el fet de participar en la mateixa organització de l'esdeveniment va permetre establir relacions amb els diferents col·lectius locals que hi participaren, així com apropar al teixit social el projecte independentista i socialista des d’un altre camp d'acció. A poc a poc, les persones aïllades que comparteixen aquesta lluita han d'articular-se per consolidar estructures de contrapoder que possibiliten avançar cap a la revolució. Aquest és un dels objectius de l'EIP, que entén l'Aplec de la Plana, així com altres esdeveniments aglutinadors de masses, com a oportunitats per a aconseguir-ho.

La jornada del divendres 3 de juliol arrancava a les 17:00h amb l'exposició fotogràfica “Dones d'Ofici”, d'Olga Batiste. Mentrestant, la zona d'acampada, situada al velòdrom, anava omplint-se amb les tendes de campanya dels assistents a l’Aplec. A les 17:30h es va fer la presentació de l’Aplec 2010, seguida d'un debat sobre Literatura i Joves a càrrec de Vicent Pallarés. A les 19:00h Pau Alabajos va presentar el documental Més enllà del mur, i va explicar tot allò que van viure i sentir a la brigada de músics que realitzaren a Palestina. A les 21:30h una cercavila va recórrer els carrers de la ciutat amb la Diabòlica de Morvedre, el Grup Folklòric de Moncofa, el Grup Dolçainers d’Onda, els Dolçainers de l’Alcora i l’Associació Folklòrica d’Onda. La cercavila acabà a la zona de concerts, on es va fer un sopar popular. La nit del divendres tancava la jornada amb el concert com a plat fort. Hi participaren Naia, Almorranes Garrapinyaes, La Gossa Sorda i Rapsodes.
L'endemà, dissabte 3 de juliol, les activitats es van reprendre a les 11:00 amb un taller de pintura creativa a càrrec de Ximo Canet. Tot seguit, es va fer un taller infantil a les 12:00h i un taller de batucada a càrrec del col·lectiu l'Escletxa a les 13:00h. A les 17:00h de la mateixa jornada, l’ex-presa política i militant de Maulets Núria Cadenes, juntament amb Jordi Sebastià, presentaren els seus respectius llibres de contes. A les 18:30h vam poder gaudir d'un tast de la cervesa artesanal Montmirà, feta al poble veí de l'Alcora. A les 20:00h es van els curtmetratges següents: Si Sabes Decir Hello, de Sergi Gonzàlez;, Trance, de Fili Castelló, i En Blanc, de Beto Palanques. A continuació, el grup d’Onda Arteatre va presentar la seua comèdia “Todo sobre mi pene”. Després d'un sopar popular, l'Aplec de la Plana acabava la nit del dissabte, amb els grups de música Línia XYZ, Malnom, Tom Bombadil i Pirat's Sound Sistema.
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=r2JwSufv2ZU
http://www.eilaplana.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat