Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
TV3 LA rimaia no es un casal !!!!!!!!!!!!!!


http://www.tv3.cat/videos/3017210/Desokupacio-de-la-Rimaia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
La CUP de Barcelona rebutja el desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia

Barcelona ha tornat a ser l’escenari d’un desallotjament que, com la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona ha denunciat en diverses ocasions, només persegueix fer una ciutat on s’hi sentin còmodes els turistes i que oblida les persones que hi viuen i hi treballen. El darrer objectiu d’aquest model ha estat la Universitat Lliure La Rimaia.

La matinada el 14 de juliol, un ampli dispositiu d’agents dels Mossos d'Esquadra ha desallotjat la Universitat Lliure La Rimaia, ubicada a la Gran Via de les Corts Catalanes 550. La policia, a més, ha detingut nou de les persones que s’havien concentrat davant l’edifici per mostrar el rebuig al desnonament.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Barcelona lamentem profundament que l'ajuntament i la conselleria d'Interior de la Generalitat, encapçalada per Joan Saura, hagin tornat a posicionar-se al costat de l'especulació immobiliària privada i en contra de les iniciatives sorgides des dels moviments socials de la ciutat.

L'immoble de la Rimaia, propietat d’un grup hoteler, havia estat buidat i enderrocat parcialment durant anys amb l'objectiu d'esperar el moment idoni per a la construcció d'un enèsim hotel a la ciutat. Així, mitjançant la degradació intencionada de l'edifici, la propietat va intentar impedir que ningú pogués instal·lar-s'hi per viure-hi. Aquest no és pas un cas aïllat a la nostra ciutat, la CUP de Barcelona ha denunciat públicament l'existència de 80.000 habitatges buits. Aquest fet, contrasta inexplicablement amb les dificultats que pateix gran part de la societat barcelonina per poder subsistir econòmicament a causa, en bona part, a les quantitats abusives que el mercat immobiliari ha fixat per a lloguers i hipoteques.

El col·lectiu de la Rimaia, ben al contrari de l’ús nul que n’hi donaven els propietaris legals, va obrir les portes de l'edifici amb la intenció de rehabilitar-lo i dotar els barris de Sant Antoni i l'Esquerra de l'Eixample d'un espai des d'on poder tirar endavant diverses iniciatives autogestionades.

La ciutat té una mancança d'espais com la Rimaia. Pel govern municipal, aquesta no ha estat mai una prioritat. De fet, gran part dels centres cívics hi són gràcies a la lluita aferrissada que impulsà el moviment veïnal, una lluita que, en la majoria dels casos, no tingué precisament el suport del consistori. D'això n'és un exemple clar la Casa Golferichs, propera a la Rimaia i salvada de l'especulació immobiliària en el seu moment.

Per contra, el que sí que abunda a Barcelona és allò en què suposem que es convertirà pròximament la Rimaia: els hotels, símbols del model ciutat/aparador pel qual ha apostat el consistori els darrers anys. Aquest model, basat principalment en el turisme, ha estat molt rendible econòmicament per a algunes poques fortunes, però s'ha despreocupat de les necessitats de la majoria de barcelonins i barcelonines. Des de la CUP ens oposem frontalment a aquest model de ciutat alhora que estenem la nostra solidaritat cap el col·lectiu de la Universitat Lliure Rimaia i animem tothom a participar de la concentració prevista per aquest vespre al Mercat de Sant Antoni.


http://www.cup.cat/barcelona/index.php?option=com_content&task=view&id=6
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
No les falta tiempo ni ná a algunos pa aprovecharse políticamente de los desalojos. Ahora que han pillao los lemas de V de Vivienda... con las Cup, En Lluita y Revolta Global rondando los movimientos sociales veremos unos años de lucha contra los recuperadores.

Cap Estat ens farà lliures
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Ara venen els partits politics a rentabilitzar la noticia. Fora partits politics de IMC BCN!
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
1- "Rentabilitzar", aprofitar-se, etc. vol dir que "dóna vots". De veritat creieu que defensar políticament les okupacions dóna vots? tot el contrari, igual que no condemnar ETA i tantes altres coses que fa la CUP.

2- És lògic que en un espai on s'hi ha reunit alguna assemblea local seva, si es desallotja, es faci un comunicat de solidaritat.
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Per cert, ni tan sols està obert com una notícia, és un comentari en una notícia. Alguns no sé on viviu si creieu que lluites molt dignes que han estat completament criminalitzades, no sé si creieu que la okupació té moltíssim suport popular o algo així.

I la CUP fa molt de temps que demostra que funciona amb unes dinàmiques assembleàries i discursives radicalment diferents a les d'altres partits:


El ple municipal de Molins de Rei demana la llibertat d'Amadeu Casellas:
http://molins.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Item

La CUP de Manresa dóna suport a l´okupació de la casa Llissach
http://www.regio7.cat/manresa/2009/09/11/cup-manresa-dona-suport-locupac

Dos anys després: Núria lliure!!
http://girona.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=458&Item

http://molins.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemi

Als que creiem en la possibilitat d'un municipalisme llibertari arrelat al territori, tots aquests comentaris que feu només fan que fer mal i reforçar la majoria marxista en el sí de la CUP. I deixem ja de parlar de la CUP que aquest post és per parlar de la Rimaïa, tothom a les 20:30 davant el M. de Sant Antoni.

Cap desallotjament, sense resposta!

Independència total, anarquia sense límits!
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
"Rentabilitzar" no existeix, talòs! En tot cas: rendibilitzar.

D'altra banda, no diguis parides. Et penses que algú pot extreure rèdit - polític, personal, ideològic - per posicionar-se en contra d'un desallotjament o en favor de la ocupació? Que ets burro?
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
No dona vots, és clar. Dona militants. Això també és aprofitarse de un desallotjament o de l'okupació.
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Quatre plantes destinades a donar resposta a necessitats socials a tomar pel saaaaac! i després..cinc cents pisos a 50 milions cadascun per omplir butxaques! I hem de callar??? Tothom a la concentració!!
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Es clar que dona vots! Es la manera de picar l'ull al fins ara no-votant, que potser s'anima creient que les cup son altre cosa que un partit mes. Es el joc de "nosaltres som diferents" "ilusio de canvi de debo", que tants han jugat abans: desde Felipe Gonzalez al 82, fins a ERC, pasant per Obamas, Zapateros, Lula Dasilvas, Correas, Evo Morales, etc.
ICV tambe donaba suport als okupes i condemnava els desallotjaments fa no gaire temps, buscant vots per la banda esquerra...Aixo si, una vegada que va agafar responsabilitats de govern(i quines responsabilitats) ja es va oblidar d'aixo. Va agafar-se ben fort a la poltrona i va repartir llenya com el que mes. De fet la represio d'aquest mati era responsabilitat seva. La Cup ja apunta maneres recolçant ordenances civiques...Mentres es solidaritza amb els desallotjats dun CSOA.
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Que curiós que parlis d'altres formacions polítiques que no tenen a veure amb la CUP i no parlis del seu referent a altres llocs com al País Basc, és a dir, no parlis d'Herri Batasuna, que porta 40 anys fins que els han petat en llocs de govern i es mantenen insubornables.

És com si jo, per parlar per exemple de la CNT, em fixés només en CCOO i UGT pel simple fet de ser sindicats (aparentment) i en canvi no parlés de la coherència que els diferents referents de la CNT a altres llocs (com la FAU) mantenen. No ho trobaries completament demagògic? doncs aplica't el "cuentu".

PD: Sort a la gent de la Rimaia desde Sant Boi.
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
hh, en que quedem, que les cup només hi ha indepes? perquè si és així no fa falta solidaritzar-se amb desallotjaments. Sí gent del moviment okupa s'aproxima a les cup vol dir que realment és quelcom que va més enllà de ser una marca electoral dels indepes per esdevenir quelcom unitari a la pràctica, sinó no tindries aquest temor. I sí és així, la teva crítica no té raó de ser, ho veus?
Re: noticia tv3 desallotjamente
14 jul 2010
Molt bé per la CUP! Una mostra més de coherència.
Solidaritat amb la Rimaia!
Re: noticia tv3 desallotjamente
15 jul 2010
bé per la CUP per solidaritzar-se, però no ens flipem, la CUP encara deixa molt que desitjar a bcn de com s'està estructurant des de la "base" i tothom sap que també hi han poltronistes (gent que vol plotrona) dins la CUP, o sigui que, ni s'ha de malpensar pq donguin suport als okupes, ni tampoc ens hem de flipar que tampoc la cup és mel de romer
Sindicat Terrassa