Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Nord de Irlanda] greus enfrontaments en les marxes unionistes
14 jul 2010
Reuters .- Manifestants a Irlanda del Nord van atacar la policia amb maons, ampolles i altres objectes en diverses parts del territori al dilluns, deixant almenys tres efectius ferits en el dia desfilades de l'organització protestant Orange Order, van dir autoritats.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
n reporter de Reuters va dir que la policia va respondre amb canons d'aigua i bales de goma als disturbis de centenars de joves a la zona majoritàriament catòlica de Ardoyne, al nord de Belfast.

La policia va rebre almenys un tret de bala

Almenys un adolescent va ser portat a un hospital des del lloc de les manifestacions, que es van realitzar en la ruta programada d'una desfilada de l'organització pro Gran Bretanya Orange més tard en el dia.

Les marxes, en les quals els participants vestien faixes taronges i barrets per commemorar la victòria al segle XVII dels protestants sobre els catòlics, causen tensions cada any entre les dues comunitats, tot i que molts volen veure una Irlanda unida.

Irlanda del Nord ha gaudit d'una relativa calma des d'un acord el 1998 que va acabar amb la campanya del rebel Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) contra el govern britànic a la província.

La policia va reportar enfrontaments en nombroses zones d'Irlanda del Nord.
Mira també:
http://nortedeirlanda.blogspot.com/
http://catalansolidarity.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Nord de Irlanda] greus enfrontaments en les marxes unionistes
14 jul 2010
Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada"

La policia ha dit que els disturbis al Bogside, la nit del dilluns i dimarts al matí van ser els pitjors "en una dècada". Un emmascarat armat va disparar contra la policia a Derry poc després de la una de la matinada (hora local) de dimarts. Quan s'estaven llançant bombes de gasolina contra un cotxe patrulla de la policia que estava en flames un pistoler va aparèixer i va disparar cinc trets contra el vehicle amb una pistola.

L'inspector en cap Nick McCaw va dir que creia que "republicans dissidents" estaven darrere dels atacs. "Homes armats aguaitant a les ombres en aquesta campanya orquestrada pels republicans dissidents a la ciutat, tenim sort que no estem asseguts aquí avui parlant de morts", va dir.També va fer una crida a la comunitat per delatar l'home encaputxat que tret i als participants en els disturbis.

Des del Sinn Féin la membre de la Junta de Policia Martina Anderson va dir que els atacs han aturar-se. "Hi havia 40-60 bombes de gasolina llançades als nostres carrers, ahir a la nit al Bogside", va dir. "Hi havia un home que podria haver estat greument ferit que passava en una camioneta (un còctel impactar en una camioneta que passava per la zona). Després vam tenir l'incident (l'incident dels trets)". "No volem que això passi en el Bogside."

Mark Durkan del SDLP va dir que l'incident va posar de manifest que la policia hauria d'estar preocupada sobre ser atrets a situacions perilloses. "Si la gent no vol escoltar els polítics com jo, que escoltin les preocupacions i els interessos del poble de Derry que no volen tota aquesta violència efectuada en el seu nom per qualsevol causa", va dir.



VÍDEO:

http://nortedeirlanda.blogspot.com/2010/07/los-disturbios-de-derry-los-p
Re: [Nord de Irlanda] greus enfrontaments en les marxes unionistes
14 jul 2010
orangistes britànics a Irlanda= seguidors de la Roja aquí.

Que se'n vagin!
Sindicat Terrassa