Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : guerra : dones
Ho has d'aturar: per un Parlament afganès sense criminals de guerra
14 jul 2010
El proper 18 de setembre Afganistan celebrarà eleccions parlamentàries. El perill? Que reconeguts torturadors i criminals de guerra puguin obtenir un lloc a la cambra de representants. Actua per evitar-ho!
nena.bmp
Ho has d’aturar (http://www.hohasdaturar.org) és una campanya impulsada per l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) juntament amb el col·lectiu asturià, Milenta Muyeres.

L’objectiu és donar a conèixer la situació a l’Afganistan i mobilitzar la ciutadania perquè es posicioni contra la presència de criminals de guerra a les instàncies de poder afganeses, a favor de la justícia i per la fi de la impunitat.

Actualment, criminals de guerra ocupen càrrecs de poder al govern afganès o són diputats al Parlament. En els últims anys, associacions afganeses de defensa dels drets humans exigeixen reiteradament que es faci justícia. Malgrat les protestes, el 18 de setembre del 2010, està prevista la celebració d’eleccions parlamentàries a l’Afganistan sense canvis.

És l’oportunitat de canviar les coses.

Per posar un exemple i segons un informe de Human Rights Watch, Ismail Khan, actual ministre d’Energia, està implicat en casos de tortura. Existeixen proves convincents de què ell personalment va ordenar algunes de les batusses i detencions polítiques (més info a la web).

La Unió Europea i el Govern dels Estats Units seran els principals finançadors d’aquests comicis. Tant ASDHA com el Coleutivu Milenta Muyeres mantenen una posició crítica i ferma davant aquesta situació i sostenen que els impostos de la societat civil no es poden dirigir a sufragar unes votacions a les que es presenten candidats responsables de la violació de drets humans.

La campanya consisteix en la recollida de signatures d’un manifest en el que es demana, entre d’altres, el no finançament d’unes eleccions que incloguin com a candidats responsables de violacions de drets humans i la crida a la pressió al govern afganès perquè suspengui la llei d’amnistia aprovada pel Parlament i que dóna immunitat als criminals de guerra.

Posteriorment, les signatures seran enviades als alts càrrecs de la UE i dels EUA.

Ho has d’aturar està a les xarxes socials: Twitter (http://www.twitter.es/ltqp) i Facebook (http://www.facebook.con/pages/Lo-Tienes-que-Parar/111403705570603).

Per més informació, dubtes o suggerències: lotienesqueparar[arrova]gmail.com.

A continuació, us deixem el vídeo de la campanya:
Mira també:
http://www.lotienesqueparar.org
http://www.youtube.com/watch?v=T-hl_ezGfQU

This work is in the public domain

Comentaris

Democracia a trets
14 jul 2010
Però si votaran els quatre gats que s'apropin a les urnes de la capital...
Si igualment els parlamentaris no representaran a ningú més que a la OTAN!
Shhhht! Censurat!!
26 jul 2010
La realitat que Indymedia no vol que vegis:


http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/400220/index.php
Sindicat