Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Gràcia] Presentació de "La idea Naturista"
13 jul 2010
Divendres 16 a las 20h.
Llibreria Aldarull
C/ Martinez de la Rosa 57
Vila de Gràcia

Serà presentat per el seu autor, Josep Maria Rosselló
laideanaturista.jpg
Relacionades amb la història del Naturisme al nostre país i fora d'ell, que reuneix a més d'una curiosa col·lecció de portades de revistes naturistes antigues, i una interessant recopilació d'articles de temàtica naturista, feta de diferents parts, l'objectiu de les quals al combinar-se és oferir una panoràmica del que és i ha estat el pensament naturista des dels seus llunyans orígens, allà per l'última dècada del segle XIX, fins a pràcticament els nostres dies.

La primera part consisteix en una exposició de les fets més assenyalades en l'evolució de les variades tendències que composen el conjunt del pensament naturista.

La segona part és una selecció de textos que surten des dels anys vint del passat segle, encara que se inclouen referències de l'anterior. S'ha procurat, sempre a tenor del material disponible, donar veu pròpia a l'assenyalat en l'apartat anterior mantenint la diversitat ideològica i geogràfica. Per a evitar repeticions o una dimensió desmesurada, alguns textos no estan complets sense perdre per aquest motiu cap part significativa del seu contingut.

Composen la tercera part sis articles indicatius del que entre passat i present, naturisme i nudisme, es desenvolupa en el text inicial. Un d'ells, el de Maite Vicuña, presidenta d'ENA (Euskal Naturista Elkartea - Associació de Naturistas Bascos), és a més una detallada descripció de l'actualitat legal del nudisme en l'Estat espanyol.

Amb el mateix objectiu que els anteriors apartats s'ha inclòs un conjunt seleccionat d'imatges de totes les èpoques; des de portades de revistes, recollides en un plec central del llibre, fins a convocatòries de concursos i programes de mà cinematogràfics.

Finalment per als menys avesats en el món naturista: la paraula, gairebé en desús, "tèxtil" engloba als no naturistes; camps naturistas en els anys trenta són els creats i gestionats pels propis usuaris, mentre que els actuals centres naturistes són instal·lacions dintre de l'oferta comercial en hostaleria.
Mira també:
http://acciocultural.org/index.php?main_page=product_book_info&cPath=1_24&products_id=645
http://www.acciocultural.org/noticias

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa