Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Piquet contra la MAT a l´autopista de Girona
13 jul 2010
(11/07/2010) Una trentena de veïns del veinat Fellines i activistes d´arreu van organitzar un piquet informatiu al peatge de l´autopista a l´entrada de Girona Nord per protestar contra la construcció de l autopista elèctrica (MAT).
mat mata.jpg
no 400kv petita.jpg
no mat petita.jpg
El passat diumenge 11 de juliol, a les set del vespre, un piquet informatiu d´activistes contra la MAT van itervenir el peatge per informar als usuaris de la nociva construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a les comarques gironines.


Els governs francès i espanyol, amb el suport incondicional de la Unió Europea, estan impulsant un projecte d´interconnexió elèctrica entre els dos Estats –l’anomenada línia de molt alta tensió (MAT) de doble circuit de 400.000 volts Sentmenat-Bescanó-Baixàs- que compta amb el rebuig social de prop de 180 municipis a totes dues bandes dels Pirineus. Els dos governs han promogut una agressiva campanya d’enganys i desinformació per tal de convèncer els seus ciutadans que la interconnexió és una necessitat imperiosa per a alimentar el futur tren d’alta velocitat (TAV) Perpinyà-Figueres-Barcelona i subministrar electricitat a les comarques gironines. Això no obstant, com reconeix el mateix Comissari d’Energia de la UE, es tractaria en realitat d’una part d’un projecte molt més ambiciós –l’anomenada “anella mediterrània”- que enllaçaria França i Espanya amb els països del Magreb i la finalitat del qual seria exclusivament comercial: la venda dels excedents de la producció elèctrica francesa d’origen nuclear.


A totes dues bandes dels Pirineus, la Plataforma No a la MAT i el Collectif Non à la THT lluiten al costat dels ajuntaments afectats per impedir la realització d’un projecte de conseqüències nefastes que en cap moment s’ha volgut justificar amb un estudi imparcial i que destrossarà per sempre unes zones d’un alt valor ecològic i paisatgístic i perjudicarà el desenvolupament d´activitats econòmiques locals.
Al mateix temps, volem impulsar una nova cultura de l’energia basada en l’estalvi i eficiència energètics, la gestió de la demanda i la generació elèctrica de fonts renovables a prop dels llocs de consum, desterrant per sempre més el model obsolet basat en grans línies de transport.

Campanya de signatures per aturar la MAT:

http://www.nomat.org/index.php?a=02
Mira també:
http://www.nomat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Alcaldes de la Mat: càncer per picines?
13 jul 2010
És evident que Red Eléctrica Española i totes les subcontrates que pengen de llurs faldilles juguen a la política de fets consumats. Com a veïna aectada, espero que els alcaldes no venguin el seu territori per un cutre poliesportiu.
Qui ens costejarà la leucèmia poserior?
Sindicato Sindicat