Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L’abat de Montserrat, Josep M. Soler, defensa aquest dissabte en una entrevista en el diari Avui la necessitat de defensar l’Estatut aprovat
11 jul 2010
Molt sucosa aquesta entrevista al Abat de Montserrat... sobre tot si tenim en compte que el capo de l'Avui es tambe el capo de La Razon.
Ave Madia Putisima!
L’abat de Montserrat, Josep M. Soler, defensa aquest dissabte en una entrevista en el diari Avui la necessitat de defensar l’Estatut aprovat en referèndum pel poble de Catalunya. Després de les declaracions de fa pocs dies a l’Agència Flama, Soler és la única personalitat eclesiàstica rellevant de l’Església que s’ha manifestat sobre la sentència de l’Estatut.

En l’entrevista a l’Avui, l’abat justifica la protesta d’aquest dissabte perquè l’Estatut “des del punt de vista democràtic és el que es va aprovar i manifesta la voluntat del poble de Catalunya”. També afirma que “hauríem d'aprendre a anar units, perquè quan dic que és bo sortir al carrer ho dic en el sentit que hem de mirar que aquest sortir al carrer no sigui només una flamarada, uns focs artificials. Hem d'intentar que després hi hagi un treball constant i únic en els temes fonamentals de construcció de país”.

L’entrevista també tracta diversos temes referents a l’abadia de Montserrat i a la situació del cristianisme a Catalunya. Soler remarca la implicació de Montserrat en la societat: “acostumo a dir que aquí a Montserrat vivim entre el desert i la plaça del mercat. És a dir, entre buscar l'espai i un clima de solitud per a la vida contemplativa i de pregària i la plaça de mercat, que és allà on la gent viu, treballa i comparteix les seves preocupacions i els seus problemes”. I reconeix que “això fa que de vegades no tothom comprengui l'activitat de Montserrat, en el sentit que n'hi ha que pensen que com a monestir hauríem d'estar més en el desert que en la plaça del mercat. En canvi, tenim suports majoritaris en el sentit que se'ns agraeix que fem aquest servei, un servei que nosaltres, de fet, vivim com una coherència amb la vocació de monjo i d'altra banda com d'un servei a l'Església i a la societat.”

Josep Maria Soler afirma que, al contrari del que sembla, hi ha un creixement del sentiment religiós i que “si agaféssim la imatge de la fam o de la set, des de l'Evangeli hi ha l'aliment per satisfer la fam o la set, però no acabem de trobar la manera de fer-lo arribar als qui tenen gana”.

L’abat també valora els 25 anys del document Arrels Cristianes de Catalunya del qual creu que caldria fer-ne “una relectura actualitzada” perquè “l’Església a Catalunya no pot quedar al marge de la gent de Catalunya”.
Aquest mes d’agost Josep Maria Soler complirà 10 anys com a abat de Montserrat. Podeu llegir l’entrevista sencera aquí.

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/193449-qes-
Mira també:
http://www.larazon.es
http://www.avui.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’abat de Montserrat, Josep M. Soler, defensa aquest dissabte en una entrevista en el diari Avui la necessitat de defensar l’Estatut aprovat
11 jul 2010
volem bisbes catalans!
El complement ideal
11 jul 2010
VISA CATALUNYA

visa_catalunya_47.gif
Sindicato Sindicat