Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
Desentenc algunes postures "llibertàries", "anarquistes" o d’esquerres que mentre fan una defensa retòrica de l’"internacionalisme" el que defensen és el manteniment de la nació de "La Roja"
jf.jpg
La primera AIT, per la independència… de Polònia
Desentenc algunes postures "llibertàries", "anarquistes" o d’esquerres que mentre fan una defensa retòrica de l’"internacionalisme" el que defensen és el manteniment de la nació de "La Roja"
Jordi Martí Font | Per a Kaos en la Red | Hoy a las 12:23 | 132 lecturas | 4 comentarios
www.kaosenlared.net/noticia/primera-ait-per-independencia-polonia
[Aumentar tamaño texto] [Disminuir tamaño texto] [Versión para imprimir] [Enviar esta noticia] [Formato PDF] [Noticia anterior] [Noticia siguiente]
[Traducción al castellano]

El 25 de novembre de 1864, en Consell provisional de l’Associació Internacional de Treballadors (AIT) feia pública la seva posició davant els moviments d’emancipació nacional i establia dos punts bàsics referits a la lluita dels polonesos per la independència. L’AIT deia:

"1.- La lluita dels polonesos per la independència serveix els interessos generals dels pobles d’Europa, i per això llur derrota representa un cop seriós per a la causa de la civilització i del progrés de la humanitat.

2.- Polònia té el dret indiscutible d’exigir de les nacions avançades d’Europa l’ajut, per tots els mitjans necessaris, en l’obra de reconstitutció de la seva independència nacional".

Ara entenc aquest apunt del Xavier Díez ( http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/172381 ) i desentenc algunes postures "llibertàries", "anarquistes" o d’"esquerres" que mentre fan una defensa retòrica de l’"internacionalisme" el que defensen és el manteniment de la nació de "La Roja", un estat que és presó de pobles.

Article d’opinió de Jordi Martí, membre del Col·lectiu La Tramuntana i la CGT de Tarragona

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/172661
Mira també:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/172661

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
La AIT quan parlava d'independència no es referia a crear un nou estat amb unes noves èlits nacionals. Sinó que els treballadors polonesos com els de la resta del món no depenguéssin de cap amo.

Hi ha gent que es diu llibertària i està a la CUP, per exemple el Jordi Martí Font aquest. Endavant, feu el que volgueu però si mai us enganxeu els dits ajuntant-vos amb marxistes-leninistes no ens vingueu plorant. La CGT d'altre banda, ja fa temps que ha adoptat la tàctica d'aglutinar tota l'esquerra anticapitalista: EI, trotskistes, PCPE i ex afiliats de CCOO descontents. És una tàctica respectable sempre i quan aquests no et dominin els sindicats, i en alguns llocs ja dominen clarament ells.

La CGT en alguns llocs és el sindicat combatiu amb més força, però d'anarcosindicalista només li queda la bandera roig i negre. Apart de les subvencions estatals, els alliberats i les eleccions sindicals, cada vegada està més dominada pels marxistes-leninistes.
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
A mi la unitat de la Roja, me la porta ben fluixa. Per mi com si es desintegra immediatament, ara bé, per mi no té sentit acabar amb un estat per construir-ne de nous. Per no voler un estat català, no som espanyolistes, ni defensors de la unitat de la pàtria. Ja n'hi ha prou d'aquesta cançoneta.
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
Jo diria que l'AIT quan donava suport a la independència dels polonesos donava suport a la independència dels polonesos, la qual cosa, en efecte, no implica voler construir cap nou estat (aplicable a l'aquí i a l'ara), sinó que els treballadors polonesos tinguessin la llibertat de decidir com collons organitzar les relacions socials: independència i anarquia sí, és senzill d'entendre.

"Hi ha gent que es diu llibertària..." Quina mala bava eh company? Tant de bo fessis una petita part de la feina que el Jordi porta anys fent.

Quant a la situació de la CGT, hi ha de tot, com a tot arreu, però la cosa està massa fotuda i és massa complexa per menysprear a través d'etiquetes (trostkistes, descontents pecadors de CCOO, etc.). Què hi ha buròcrates i puristes i nacionalespanyolistes? Sí. Però en queda alguna cosa més que la bandera, d'anarcosindicalisme: hi ha massa gent maca per humiliar-los així noi...

Ara com ara la meitat de les notícies d'indy deuen ser de trolls, bòfios o ciudadanos que foten al sac criptoconvergent qualsevol apel·lació a la independència. Què hi ha feixistes catalans? Ja ho sabem. Què hi ha burgesia? Sí, oi tant. Què en som enemics? Evident. Que estem tots plegats alienats i tarats i que les argumentacions a indymedia s'han infantil·litzat a dojo? Doncs sí. Sigui com sigui els qui volen independència i revolució i anarquia i cap estat català no han de demanar permís als topellibertaris qui mai no qüestionen l'estat espanyol oi?

Demà m'afegiré al gran bloc dels descontents, i si duen banderes negres millor... a la merda l'estatut, el capital, els estats, la tv, la imbecil·litat, jo tu ell nosaltres vosaltres ells i fins i tot elles! Dit en un altre registre: amor i revolució, vaja...
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
Doncs així estem d'acord. No voleu cap estat però després us ajuntem amb convergència, reagrupament i altre xusma, per fer referèndums sobre un estat català dins la UE.

Quant a la situació de la CGT, hi ha de tot, com a tot arreu, però la cosa està massa fotuda i és massa complexa per menysprear a través d'etiquetes (trostkistes, descontents pecadors de CCOO, etc.). Què hi ha buròcrates i puristes i nacionalespanyolistes? Sí. T'has deixat els marxistes-leninistes de l'EI (alguns d'ells tenen molt bona opinió sobre els llibertaris).

D'acord, a mi Espanya també em fa fàstic, però no per això em veuràs en aquesta desfilada interclassista.
La segona AIT, per la independència… de les persones
09 jul 2010
Visca la independència!

Autogestió és independència!
Jo tampoc no vull dependre de l'estatut autonòmic.
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
La vida col·lectiva en va plena de paradoxes: la vaga general del setembre també serà interclassista... quina sorpresa eh?

He anat a centenars de manis, algunes interclassistes (la del 1977 per la llibertat, l'amnistia i l'estatut), i això entre altres coses possibilita xiular i escridassar els paràsits polítics i sindicalistes professionals de ciu, psc, icv-euia, erc, ccoo, ugt, etc.

A la mani de demà val la pena que s'hi puguin reflectir precisament quins models de relacions socials volem tirar endavant. I com més n'hi hagi dels que equiparin independència a transformació social, millor (una altra cosa és la representació mediàtica que se'n farà).
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
És diferent la manifestació de 1977 sortint d'una dictadura de 40 anys, on era el poble que reclamava la llibertat. Que aquesta manifestació feta pels polítics per rentar-se la cara.

Independència amb estat no suposa cap transformació social per mi, per molt socialista que sigui l'estat, continuarant havent-hi unes èlits dirigents.

Salut!
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
naps i cols, voldràs dir que afortunadament no t'hi veurem, perquè de gent n'hi haurà un munt, i la veritat és que la vostra bandera negra em fastigueja bastant. Així doncs, quedeu-vos a casa, no problem.
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
09 jul 2010
Per això demà n'hi haurà amb banderes negres: anarquia total i independència sense límits ni estat, ni aquí ni enlloc.

I el fastigueig te'l fiques, deixem-ho en bastant, on et càpiga: si no fos per les banderes negres no hi hauria ni la jornada de 8 hores, deus ser de casa bona eh?

Quant als llibertaris de boquilla ja se sap: molt qüestionar l'estat en termes teòrics però a l'hora de trencar amb l'estat espanyol... ui quin sacrilegi!!!

Des de la perspectiva anarquista, es tracta senzillament de trencar-hi NO pas per fer un altre estat, català, sinó per autogestionar-nos col·lectivament per l'emancipació. Tan complicat resulta entendre-ho?
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
10 jul 2010
Tampoc un altre exercit català ni una selecció catalana no ens farà més lliures.
Al final el que contarà es la capacitat de puger controlar als parasits de la politica, que crec que sempre hi hauràn en aquest paìs o al menys en les duges properes generacions... i es que el missatge nazionalista indepe-burgeset a calat molt i l'han fusionat molt bè amb la historia, cultura, l'odi i sentiment d'inpotencia... Crec que hi ha poca sang per pendre les riendes al carrer per no deixar que els corruptes dels politics o pro-politics (que encara es pensen que cambiaràn quelcom quan arrivin al poder), s'apuntin el gol
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
10 jul 2010
Ostres ! Els anarcoindepes també hi sereu ? Que fort ...

"molt qüestionar l'estat en termes teòrics però a l'hora de trencar amb l'estat espanyol... ui quin sacrilegi!!!"

Ui si segur que vosaltres si que contribuireu a trencar amb l'Estat en aquesta passejada interclassista ...
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
10 jul 2010
Un estat és tot el contrari a l'autodetereminació, a la democràcia i al dret a decidir. Un estat és sempre una estructura de concentració de poder polític, una estructura separada i per damunt de la ciutadania, que no té res de "democràtica" (poder del poble) i si que té molt de oligàrquica (el poder d'uns quants).

CAP ESTAT ENS FARÀ LLIURES!

Per una Catalunya i un món veritablement democràtics, hem de "tirar pel dret" cap a una confederació de comunitats autogestionades i no deixar-nos embaucar per "opiums culturals" que distreuen la nostre atenció i treuen energia dels debats que realment hauriem d'estar tenint, i dels projeces i lluites que hauriem d'estar engegant per fer front a una crisi multidimensional sense precedents en la que ens trobem i que és multiplicarà rapidament en els propers anys, a no ser que canviem d'actitud i començem a recuperar les regnes de la política i l'economia per vies autènticament democràtques.
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
10 jul 2010
A mim'agradaria que qua algú insult,menteix i enreda donésla cara, però els gossos ja se sap que de cara no en tenen. Jo no estic a la CUP tot i que sí que m'hi sento molt a prop, Quan m'hi apunti, cabronet del primer comentari, ja t'ho faré saber. Tot i això, respecto molt més una persona que està a la CUP que un gos que està, com tots els gossos, a la merda.
Afectuosament. Per cert, no entenc per què algú penja un post del meu bloc aqui i hi posa la meva foto. Gràcies però no cal.
Re: tanta demagogia per arrivar a aixo?
11 jul 2010
Gracies Marti, per la teva contribucio, que hem consta que es plena de bones intencions. Pero aquest darrer comentari, si ho has fet tu, et rebaixa la nota.
Per cert, parlant de polonia [de la CGT parlem un altre dia...]
Ara que finalment ha assolit allo que anomeneu 'l'independencia', de reis, de zars, de kaisers, de nazis, de bolxevics, etc... doncs ara resulta que es un dels països mes sinistres d'europa, amb mes capellans per metre quadrat, amb mes beates, puts i fatxes que en lloc, amb una crisi economica galopant, un endeutament extern esgarrifos, un control social que invita a la emigracio al jovent minimament assenyat. A més, son els submarins antieuropeus dels britanics, els ianquis i el FMI: la seva cultura ha 'desaparegut en combat' tret d'algun cineasta emigrat a França... i nomes poden escollir entre un president de dreta o un president de extrema-dreta!
visca la independencia?
Re: La primera AIT, per la independència… de Polònia
11 jul 2010
Quina manera més barroera d'anar a pel Jordi no? No teniu vergonya. Anarquistes??? Ho dubto.
Sindicat Terrassa