Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Manifestacio 10 de Juliol “NOSALTRES hi SEREM” – Declaració del Casal Carme Claramunt de Badalona
09 jul 2010
Des del Casal Carme Claramunt del barri de Llefià de Badalona volem expressar el nostre suport a la convocatòria de manifestació del dissabte 10 de juliol, en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sota el lema de “Som una nació. Nosaltres decidim”.
Des del Casal Carme Claramunt del barri de Llefià de Badalona volem expressar el nostre suport a la convocatòria de manifestació del dissabte 10 de juliol, en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sota el lema de “Som una nació. Nosaltres decidim”. Els membres del Casal entenem que aquesta sentència és un cop molt dur a les aspiracions de llibertat i participació política de la societat catalana. Catalunya és, ha estat, i serà, una nació malgrat les sentències que dicti un tribunal partidista, caducat, deslegitimat i instrumentalitzat. Però el Tribunal Constitucional, dotat dels poders que li atorga la Constitució Espanyola, s’ha pres el luxe de dictar que el nostre paper polític és desaparèixer com a poble.

La nació catalana aspira a assolir les màximes quotes de llibertat i benestar que li pertoquem com qualsevol altre nació del món. No obstant, l’Estat Espanyol està decidit a impedir-ho a través de totes les traves possible. L’actual estructura jurídica i legislativa esdevé la barrera infranquejable per exercir el nostre dret democràtic a decidir el futur. Lluny de trobar-nos en un marc de llibertats, drets i participació, ens impedeixen els nostres objectius sobirans.

Ara mateix, la sentència posa de manifest que existeix un xoc de sobiranies. Enfront de la sobirania del poble està la sobirania de l’estat i els seus jutges escollits a dit. La legitimitat democràtica està retallada pel Poder Judicial fiscalitzador i arbitrària. Totes les promeses de llibertat, democràcia, pluralitat i respecte que s’havien anat fent des de la transició queden en paper mullat, arribant a pervertir les seves pròpies normes jurídiques per impedir la nostra llibertat.
Queda constatat que cap Estatut ens farà lliures. I arreu dels territoris dels Països Catalans ens trobem problemàtiques similars degut a processos estatutaris paral·lels. Ara toca deixar clar que l’única sentència que podem acceptar els catalans és aquella que ens condueixi cap a la nostra llibertat. Només democràticament podem decidir el nostre futur. Per això, animem des del Casal i des de Badalona a sumar-se a la manifestació per convertir-la en un clam per la llibertat, l’autodeterminació i la independència.

Al mateix temps, aquest dissabte dia 10, durant tota la tarda i nit, tindrà lloc al barri de Llefià la “Trobada de Diables” i la “Festa del Foc”. Per això convidem a tothom a participar a uns actes de clara vocació vers la cultura popular del país. I a la gent que participi a la manifestació pel seu compromís, l’animem a tornar a Badalona per sumar-se a aquestes activitats que promocionen les nostres arrels.

Des dels barris, construïm el nostre país!
Llefià, Badalona, juliol de 2010
Mira també:
http://4.bp.blogspot.com/_GiTE2dnvvcI/S7ZOKmpdJuI/AAAAAAAAAnM/xzA1uMuI_1k/S269/carme_claramunt.jpg
http://casal-carme-claramunt.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa