Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Més de dues-centes persones a la cercavila per Velluters (10è aniversari Ca Revolta)
03 jul 2010
are 002.jpg
cre 004.jpg
La cercavila va agrupar un bon grapat de veïns de Ciutat Vella que recorregueren els llocs i locals més emblemàtics del barri. La cercavila va eixir puntualment a les 20h des del solar de l'antic Teatre Princesa, on un portaveu de l'agrupació d'arquitectes Sostre va exposar quina era la situació actual d'aquest solar (en tràmit d'expropiació per a usos socioculturals) i quins són els projectes que des de Recuperem el Princesa es volen desenvolupar allí. Mentre això ocorria veïnes del barri s'assomaven al balcó de les seues cases i cridaven "volem el Princesa, volem el Princesa".

Des d'aquell punt la cercavila pujà -acompanyada per la batucada de Els Cucs de Velluters- per Santa Teresa fins Joan de Vilarasa on s'afegí a l'animació el grup de Teatre la Murga. Després continuà per l'Avinguda de l'Oest fins arribar al carrer Hospital on s'aturà davant l'actualment destartalat edifici del Col·legi Major de la Seda, patrimoni de Velluters oblidat per l'ajuntament i reivindicat pel veïnat. A la porta del Col·legi, Llorenç Giménez va llegir un poema acompanyat pel saxo de Bernat Martí. Una portaveu de Ca Revolta explicà el significat de l'edifici per al barri -ja que l'ofici de la seda dóna nom al propi quarter- i advertí de la necessitat d'una intervenció municipal per tal d'evitar un nou cas Princesa en el cor de València. També es va fer balanç de l'aportació de Ca Revolta en el barri i dels nous projectes i lluites que tenim per davant.

El següent punt fou la històrica entitat cultural Societat Coral El Micalet on el president Tonetxo Pardiñas va explicar la importància que ha tingut Ca Revolta en la vida cultural i en la lluita social i política en aquests deu anys. Des de El Micalet s'animà a Ca Revolta per tal de continuar endavant.

Des d'eixe punt s'agafà el carrer Maldonado fins arribar a la Plaça del Pilar on hi hagué la interpretació silenciosa d'un grup de teatre-ballet, després d'això la Moixeranga de València va fer diverses construccions amb èxit. A continuació Kike Martínez d'Endavant i antic col·laborador de Ca Revolta prengué la paraula per assenyalar la importància que ha tingut per a la seua organització comptar amb el suport, la complicitat i la coperació de Ca Revolta. Martínez animà a seguir compartint somnis i lluites als carrers de Velluters.(adjuntem el text)

Per últim la cercavila arribà a la Plaça Viriat on la Murga realitzà el seu últim ball i es pararen les taules per un sopar multitudinari que va reunir a més de 300 persones. En acabant Rafa Xambó i Alí farat posaren la nota musical a una vetllada de festa i reivindicació pels 10 anys de Ca Revolta.

TEXT D’ENDAVANT A LA CERCAVILA PER VELLUTERS

10è ANIVERSARI DE CA REVOLTA

En Ciutat Vella batega el cor de València i, en conseqüència, és ací on trobem alguns dels punts més emblemàtics de la nostra ciutat: des del Mercat Central fins les Torres de Serrans, passant pel Col·legi de la Seda o la plaça del Pilar, tota Ciutat Vella desprén rajos d’història de les seues parets. Malauradament, aquesta part de la ciutat no ha sigut tractada com es mereix des de les institucions valencianes, i els barris de Ciutat Vella han patit un abandonament injust que s’ha materialitzat en solars, finques deshabitades, degradació i marginació social. Però, afortunadament, hi ha gent que ha apostat per aquestos barris i des de fa anys lluita per millorar (i millora) les seues condicions organitzada en associacions de veïns i veïnes, col·lectius, agrupacions...

Un dels col·lectius que ha dut a terme xicotetes lluites durant els darrers deu anys en Ciutat Vella ha sigut Endavant (OSAN). Des del Racó de la Corbella (l’original situat en el carrer Entença, traslladat posteriorment al carrer Ripalda i, actualment, en Maldonado) s’ha treballat en múltiples campanyes com ara per un habitatge digne, contra l’especulació, per l’autogestió, per unes falles populars i combatives, contra la precarietat laboral, per la recuperació del teatre Princesa...Aquestos deu anys de compromís han estat per nosaltres deu anys durs però també meravellosos, per un costat pels avenços aconseguits en el barri i, per un altre, per la xarxa teixida amb d’altres col·lectius, especialment, amb Ca Revolta.

Quan els feixistes cremaren el primer local d’Endavant els companys i companyes de Ca Revolta ens cediren el seu espai, de la mateixa manera que han fet sempre que els ho hem demanat per celebrar un acte. Hem compartit amb ells i elles els carrers de Ciutat Vella, i hem donat conjuntament forma als nostres somnis en múltiples ocasions: els murals del dia contra la violència de gènere, els concerts en valencià en Falles, el pintem junts, les cercaviles reivindicatives pel teatre Princesa...i encara ens queden molts més somnis per compartir.

Ara Ca Revolta feu deu anys i des d’Endavant volem donar-vos les gràcies. Pel vostre recolzament, pel vostre treball i per la vostra lluita. Per fer de Ciutat Vella un barri més digne.

Velluters, 2 de Juliol de 2010
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.carevolta.org/arbre/index.php

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more