Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: especulació i okupació
García-Bragado, encausat per l'hotel del Palau
30 jun 2010
La jutgessa també encausa el gerent d'Urbanisme, Ramon Massagué, i l'arquitecte Carlos Díaz · Millet i Montull, en llibertat
La jutgessa que porta el cas de l'hotel del Palau ha decidit (interlocutòria, en pdf) d'encausar també el tinent batlle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado; el gerent d'Urbanisme del consistori, Ramon Massagué, i l'arquitecte Carlos Díaz. Tots ells havien declarat com a testimonis aquests últims dies. La jutgessa també ha decidit de deixar en llibertat Fèlix Millet i Jordi Montull després d'haver pres declaració a tots els testimonis.

La jutgessa, després d'haver-los pres declaració, arriba a la conclusió que hi ha indicis que haurien incorregut un delicte de tràfic d'influències i que haurien amagat que la titularitat de les finques on s'havia de construir l'hotel del Palau corresponia a Olivia Hotels i no al Palau i que es tractava d'una operació especulativa.

Garcia-Bragado va declarar el 23 de juny a la jutgessa que no havia fet cap 'tramitació estranya' en l'expedient de l'hotel del Palau de la Música. A més, va remarcar que l'actual gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, compta 'absolutament' amb tota la seva 'confiança'. 'L'actuació del senyor Massaguer ha estat en tot cas professionalment impecable', va sentenciar.

El testimoni d'Itziar González

Justament aquest dilluns, en l'última de les declaracions de testimonis, l'ex-regidora de Ciutat Vella Itziar González, va dir a la jutgessa que havia rebut pressions tant de Bragado com de l'ex-primer tinent batlle del consistori barceloní Carles Martí per fer l'hotel del Palau. González no va voler fer declaracions a la premsa després de la declaració, però l'advocat dels veïns del districte, Jaume Asens, present a la sessió va explicar que González va dir que sempre s'havia oposat al projecte de l'hotel, i això tant quan militava en el moviment veïnal del districte com quan va entrar a formar part de la candidatura socialista i del govern municipal. Tant és així que havia demanat al batlle, Jordi Hereu, que s'aturés el projecte perquè 'creia que darrere de l'hotel hi havia un interès particular', però que havia rebut una resposta negativa: aturar el projetce era molt difícil perquè hi havia el compromís del primer tinent-batlle d'aleshores, i ex-regidor de la Ciutat Vella, Carles Martí, de tirar-lo endavant.

González també va explicar, sempre segons Asens, que el 25 de setembre de 2008 l'havien convocada a una reunió amb García-Bragado i amb Millet per parlar del projecte i que, segons ella, el motiu de la reunió eren els dubtes que el tinent-batlle i el cap visible del Palau tenien sobre 'la seva lleialtat al procés'. L'advocat dels veïns va recalcar un moment de la declaració d'Itziar González: que havia dat les gràcies al fiscal i a la jutgessa per haver aturat el projecte que ella no havia pogut frenar del tot.

Millet i Montull, fora de la presó

D'una altra banda, la jutgessa que porta aquest cas ha decidit de deixar en llibertat Fèlix Millet i Jordi Montull, a qui havia empresonat perquè no poguessin influir en els testimonis.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3749557/garcia-bragado-encausat-lhotel-palau.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat