Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
(Vilafranca) Concentració 28J 'La transsexualitat no és cap malaltia!'
29 jun 2010
34687_435867314281_726059281_5787148_2362179_n.jpg
El 28J, dia per l'alliberament lèsbic, gai, trans i intersex, es reivindica a Vilafranca amb una concentració centrada en la lluita trans.

Els col·lectius de l'esquerra independentista (CUP, Endavant i Assemblea de Joves-AJV) convocaven el dilluns 28 de juny una concentració a la Plaça de la Vila de Vilafranca per commemorar el 28 de juny, el dia per l'alliberament gai, lèsbic, transexual i intersex.
La pluja va fer que l'afluència de participants fós inferior a altres anys. Aquest any, el lema es centrava amb l'alliberament transsexual i per aquest motiu la pancarta que encapçalava la mobilització contenia la proclama 'La transsexualitat no és cap malaltia!'.
En acabar la concentració, es va llegir un manifest en què es volia deixar ben clar que 'així com l'alliberament lèsbic i gai és una lluita que en els darrers anys s'ha aconseguit posar en primera línia, la lluita trans encara es troba en un segon pla i és per això, que aquest any s'insistirà en què la lluita contra la transfòbia és cabdal en la lluita per l'alliberament sexual'. I s'hi expressava el convenciment de que 'cal lluitar per la diversitat dels nostres cossos i l'alliberament de les nostres sexualitats.Ja fa molts anys que des de l'activisme trans i altres moviments socials es denuncia la psiquiatrització de les identitats i es lluita per la despatologització de la transsexulitat.El 2012 està previst que l'Organització Munidial de la Salut es plantegi retirar la transsexualitat de la seva llista de malalties, per això, és ara quan hem d'intensificar la lluita per acabar amb el diagnòtic de 'transtorn de la identitat sexual o de gènere' i deixar ben clar que les persones trans no estan malaltes'.
Seguidament, al local de la CUP, es va fer un piscolabis i es van projectar vídeos d'activisme contra l'homofòbia i la transfòbia.

Els actes segueixen el proper diumenge 4 de juliol al CI El Cep on a les 7 del vespre es projectarà el film 'El vicari d'Olot'. El dijous 8 es farà una presentació de llibres organitzada per l'Assemblea de Drets Socials que començarà a les 8 del vespre a l'Escorxador on Miquel Missé, activista de Trans-Block i Gerard Coll, activista gai, parlaran dels llibres 'El gènere desordenat' i 'La voluntat i el desig'.
I l'11 de juliol a les 7 del vespre es projectarà el film '20 centímetres' al CI El Cep.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa