Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Xerrada de Stallman a Terrassa
29 jun 2010
Stallman parlarà sobre les metes i la filosofia del Programari Lliure,i la història del sistema operatiu GNU, el qual amb el nucli Linux actualment és utilitzat per milions de persones en tot el món.
stallman.jpg
Richard Stallman va llançar el desenvolupament del sistema operatiu GNU (veure www.gnu.org) en 1984. GNU és programari lliure: tot el món és lliure de copiar-lo i distribuir-lo, com així també de realitzar canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/Linux, bàsicament el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, actualment és utilitzat en desenes de milions d'ordinadors. Stallman ha rebut el premio "Grace Hopper" de la ACM (ACM Grace Hopper Award), una beca de la Fundació MacArthur, el premi "Pioner" de la Fundació Frontera Electrònica, i el Premio Takeda per Millora Social/Econòmica, com així també diversos doctorats honoraris.

Richard Stallman parlarà sobre les metes i la filosofia del moviment del Programari Lliure, i l'estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual conjuntament amb el nucli Linux actualment és utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món.

La xerrada es farà el divendres 2 de juliol al Consell de Joventut (C/ Ramon Llull, 132-136, Terrassa) de Terrassa a les 19h.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa