Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
La CUP, davant d’aquesta situació, es referma en els seus principis, la independència dels Països Catalans en el marc d’una societat democràtica, plena en drets socials i igualitària.

Per a la CUP, no serà la Constitució, ni els Estatuts d’autonomia, ni les institucions que emanen dels ordenaments jurídics espanyol i francès qui dotarà de drets polítics el nostre país. "Si una majoria vol la independència, no hi haurà qui la pari democràticament, diguin el que diguin les lleis" afirma la formació independentista.
1234.jpg
Sentència del Constitucional: La CUP aposta per la independència
Després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol pels recursos contra l’Estatut d’Autonomia del Principat, la CUP certificar, ara ja, la mort de l’autonomisme.

Només des de la ingenuïtat o des de la desvergonya es podia considerar que un pronunciament del Tribunal Constitucional respecte l’Estatut del Principat en un sentit o en un altre canviaria substancialment la situació dels Països Catalans com a subjecte de drets polítics.

Els qui creien de bona fe que la Constitució espanyola tenia en la seva aparent indefinició la virtut de poder contenir diferents models, topen avui amb la crua realitat de comprovar que el seu model territorial és la indisoluble unitat d’Espanya i l’exercit com a garant, un estat unitari amb descentralització merament administrativa.

La CUP creu que les aspiracions del poble català van més enllà. Més enllà de ser espectadors dels procediment de reformes estatutàries. La classe política parlamentària respon seguint els dictats de la lògica de la supervivència, captius de la necessitat de mantenir les quotes de poder acumulades en el marc de la legislació espanyola, o de recuperar-les, utilitzant les aspiracions del poble català com a mitjà per a assolir el poder i no utilitzant les institucions com a instruments per tal de fer efectives aquestes aspiracions.

La CUP, davant d’aquesta situació, es referma en els seus principis, la independència i el socialisme pels Països Catalans. Aquest poble està fart d’una classe política que cada dia que passa està més allunyada dels seus problemes i de les seves aspiracions, que redueix el concepte de democràcia a situar una papereta en una urna cada quatre anys, sempre que aquesta urna estigui beneïda per l’ordenament jurídic espanyol.

La CUP vol esdevenir un instrument al servei de les classes populars que són consicents. Tal i com ho van ser centenars de milers de persones el passat en les consultes per la independència. La democràcia va més enllà de les lleis i, de fet, la CUP considera que no és possible una veritable democràcia en el marc jurídic espanyol.

No serà la Constitució, ni els Estatuts d’autonomia, ni les institucions que emanen dels ordenaments jurídics espanyol i francès qui dotarà de drets polítics els nostre país. Si una majoria vol la independència, no hi haurà qui la pari democràticament, diguin el que diguin les lleis.

La CUP no deixarà de treballar fins a aconseguir que existeixi aquesta majoria als Països Catalans que digui sí a la independència en el marc d’una societat democràtica, plena en drets socials i igualitària.

Per saber-ne més:

La societat és clara: "Contra la sentència, independència!"
http://www.llibertat.cat/content/view/9779/1/

El TC emet sentència gràcies a "la unitat indissoluble d'Espanya"
http://www.llibertat.cat/content/view/9775/1/

Amb la sentència, el català deixa de ser "preferent"
http://www.llibertat.cat/content/view/9776/1/
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/9781/1/
http://www.llibertat.cat/content/view/9781/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Información y comentarios en Indy EH
29 jun 2010
L@s herman@s vasc@s están también lógicamente muy preocupad@s:
http://euskalherria.indymedia.org/eu/2010/06/69948.shtml
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
Encara és d'hora per compendre realment el canvi de cicle que s'obre, però avui ja estaven sectors propers al PSC com Rafel Nadal al Cuní a televisió admetent que qualsevol proposta federalista o autonomista eren MORTES, i que calia traslladar a la societat el debat de la llibertat.

S'ha acabat un cicle, i es posa de manifest com mai que no VIVIM en democràcia, que serem governats per unes lleis que NO s'han votat, ni per referèndum ni pel Parlament (que són les úniques 2 vies que contempla la constitució per a l'aprovació dels estatus d'autonomia).

El Principat ha entrat, per tant, i de facto, en un ESTAT d'EXCEPCIÓ a nivell polític i jurídic.

No deixem escapar aquesta oportunitat i que aquesta situació la canalitzin les forces espanyolistes.
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
i ara k faran els defensors de l'autonomisme psc, ciu, erc, icv, euia...etc?
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
La dignitat nacional, tres voltes avergonyida:

1- El tripartit
ens ha venut a Madrit.

2- Els convergents
ens van vendre fa molt temps.

3- Laporta col.labora
amb la selecció escanyola.

Davant d'això, hi haurà pacte unitari per tapar-se mutuament les vergonyes!
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
Catalibans! Cata-immoleu-vos! On?
A Benidorm, per exemple, que ara esta de goll a gom, es la frontera meridional dels PP.CC. sobirans i paradigma de l'invasio madrilenya (i de passada deixem ben clar als espanyolistes qui mana aci...)
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
Menos mal que tenemos a la CUP que nos salvará, ahora ya puedo dormir tranquilo. Gracias, miles de gracias por ser nuestros salvapatrias de turno y gracias también por no dejaros de mirar vuestro propio ombligo (así os podréis reafirmar hasta la eternidad).
Por la retroalimentación!!! Hasta el infinito y más allá!!
Re: La CUP es referma en els seus principis per la Independència
29 jun 2010
Els catalibans hem estat molt bons minyons durant 8 anys, ara que ja han sentenciat el que havien de sentenciar, tornarem a ser nens dolents qu ja fa temps que no es veu cap pintada pels carrers aquelles mítiques de Al de la bandera espanyola ganivetada a la gola! I quina por hem de tenir? Siguem lo dolents que siguem qui ens vindrà a reprimir? La polcia espanyola o la Guardia Civil, no que ja van pirar. I en les coses de la política, els favorables a exercir el dret d´autodetminació cotinuaran sent àmplia majoria al Parlament català i a Madrid, ja mani PSOE o PP, continuarà sent un govern amb minoria. Els nois dolents del Moviment d´Alliberament Nacional faem l´indi com en els millors temps de la resistència popular catalana. I llavors riurem plegats. Via lliure
Re: La CUP blablabla vol ascons a carrec dels contribuents
29 jun 2010
Diuen que 'cuando las barbas de los batasunos veas pelar, pon las tuyas a remojar...'
I doncs ja sabeu per on començar:]
pels catalans peperos tipus l'Aleix VQ, els Piqués Vidals, els Estivills, els Macias-Prenafetas, els Pujol-Caprabo, els Sanahujas, els Godo-Guell, els Garriga-Nogues, els del Real Club de Polo, els del Circulo Equestre, els Camps-Barbera-Costa-Fabra de Valencia... per tenir credibilitat, els autoanomenats 'lluitadors independentistes' haurieu de fer [i guanyar] una guerra civil catalana mitjançant una guerra de classes i una revolució social.
Ja podeu anar començant, perque se us amuntega la feina, nanos!
Sindicat Terrassa