Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
València, 29 de Juny: Manifestació contra la reforma laboral i les retallades socials
27 jun 2010
Que la crisi la pague qui la provoca: els bancs i els rics
cartell29j.jpg
manicrisimar.jpg
Vaga general i mobilització social, davant la tissorada del Govern!!

Manifestació 29 de juny de 2010, a les 19:30 hores, a la Plaça de Sant Agustí.

La Plataforma pels Drets Social i contra la Crisi, àmplia plataforma social de sindicats de classe, moviments socials, partits polítics de l'esquerra transformadora, així com activistes ecologistes i altermondistes, vol deixar clar davant les persones treballadores, desocupades i precàries, les treballadores i treballadors autònoms, pensionistes i estudiants, l'economia social, les empreses familiars i la ciutadania en el seu conjunt, que s'està cometent un greu atropellament contra totes i tots en benefici de la banca, les transnacionals i els especuladors financers.

Tal com totes i tots sabeu, la crisi del capitalisme, generada per la falta de transparència i escrúpols de banquers, financers i grans patronals, amb el suport necessari dels governs que han consentit els seus excessos i la delinqüència financera, ha generat una crisi econòmica, social, ambiental i alimentària a nivell mundial, castigant especialment als estats de la perifèria europea, i de forma molt més dura al nostre país, amb taxes d’atur, pobresa, precarietat, etc., més elevades que la mitjana espanyola.

Des de fa prop de 30 anys les classes treballadores i populars d'Europa i d'altres països del nord hem patit l'atac a l'estat del benestar, mitjançant el desmantellament de la protecció social, la privatització dels serveis públics i la precarització del treball, que ens ha empobrit, lenta però inexorablement; i encara més a casa nostra, on el desmantellament del nostre sector industrial ens ha deixat en mans dels especuladors.

Durant tots aquests anys hem contemplat com els nostres drets i béns públics retrocedien, la democràcia perdia pes davant els interessos del gran capital, i ara hem d'enfrontar-nos a una situació de crisi generada per la pròpia dinàmica del capitalisme. Es dóna la paradoxa que els capitalistes, que mantenen el poder i cada vegada més capacitat d'acció, com no ha passat mai abans en la història, ara volen que nosaltres paguem els plats trencats.

El FMI (Fons Monetari Internacional), tristament famós per haver causat la ruïna de molts estats d'Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina o d’Europa de l’Est, força als estats membres de la UE, amb el consentiment i complicitat dels seus governs, institucions, partits i sindicats majoritaris a aplicar plans d'ajustament estructural, és a dir, rebaixes socials i salarials, i l’augment dels interessos en els crèdits, dels impostos indirectes, etc. El FMI afirma que el pla de retallades que ha d’aplicar el govern espanyol, ha de ser encara més dur i afectar directament a les persones treballadores del sector privat i encara en major grau a les persones pensionistes.

Hui més que mai és obvi que la UE és un instrument al servei exclusiu del FMI, la banca i les grans corporacions. Cap dirigent europeu, de dreta o “progressista”, planta cara a la dictadura del capital, i accepten vergonyosament aplicar aquestes retallades que empitjoren i empobreixen les condicions de vida de la majoria de la població, i que només beneficien als rics i al gran capital. És necessari denunciar la covardia del govern Zapatero, i de tots els governs autonòmics que apliquen polítiques neoliberals i que han acceptat sense oposar la més mínima resistència, aquesta injustícia sense precedents.

El poble treballador grec, un dels més afectats, ha reaccionat amb valentia i gran dignitat. Per això ens preguntem, ¿quan decidirem el poble treballador valencià començar la resistència i les mobilitzacions? ENS CAL JA UNA VAGA GENERAL!!

Des de la Plataforma pels Drets Socials i contra la Crisi entenem que cal reaccionar i actuar ja. Fem una crida al conjunt de sindicats, moviments socials, partits polítics i a la societat valenciana. Totes les persones treballadores, independentment de sigles, UNIDES, ens hem d’implicar en una ampla mobilització en defensa dels nostres interessos, i contra els plans i les polítiques dels governs i de les cúpules patronals espanyoles, europees i internacionals que volen que NOSALTRES PAGUEM LES SEUES CRISIS.

Les pensions que ens rebaixen, el salari i els drets socials i laborals que perdem, els crèdits i hipoteques que no ens concedeixen, no seran “per Espanya”, o “per Europa”, o per a crear ocupació o millorar les prestacions i drets socials, són per subvencionar al gran capital espanyol i internacional, són perquè se l’embutxaquen els bancs per a sanejar els seus comptes, que la seua cobdícia va arruïnar. Que no ens facen pagar els seus deutes, deutes que van provocar amb la seua rapinya.

Perquè mentre se salva “la seua economia”, les persones treballadores, especialment les dones, els joves i les migrants, patim l'atur, la precarietat, la pobresa o l'exclusió social i veiem com s'enfonsen els nostres projectes de vida i les nostres il·lusions.

HEM DE REACCIONAR JA!!

El G7 es va transformar en G8 i després en G20 per a augmentar la seua “credibilitat”, tot i no tindre cap legitimitat democràtica i els que manen segueixen sent els mateixos. Si aquest “govern a l’ombra” es reuneix per “solucionar la crisi del capitalisme”, aleshores les persones treballadores els hem de forçar a que deixen en pau els nostres drets, els nostres treballs, la nostra dignitat com a persones i la nostra terra. Ja n’hi ha prou d’aguantar la dictadura i l'avarícia insaciable de la banca i els especuladors internacionals!!.

S’han de suprimir els paradisos fiscals, han d'imposar taxes i impostos als bancs i a les grans fortunes (casa reial, futbolistes, grans accionistes i directius de multinacionals, etc.), i donar suport als països empobrits pels plans del FMI i del Banc Mundial.

A aquests països també se'ls ha d'anul·lar els seus deutes il·legítims, el servei dels quals continua engreixant als creditors del Nord. S'ha de propugnar auditories integrals del deute dels països tant del Sud com del Nord.

I també se li ha de recordar al G20 la seua responsabilitat sobre el canvi climàtic i la crisi ambiental i alimentària.

Per la plena ocupació i les polítiques actives contra l'atur.

Per prestacions per desocupació ininterrompudes mentre no es trobe treball.

Per una renda social per a totes les persones.

Contra la congelació de les pensions i les rebaixes salarials.

Per una banca pública i al servei de les persones.

Per la supressió dels paradisos fiscals

Per la defensa de la nostra cultura, la nostra terra, el clima i per frenar el creixement destructor.

Per uns impostos progressius i redistributius. Qui més tinga que pague més.

Per una Europa social, solidària i humana, on les decisions les prenga el poble treballador i no la banca i el capital. No a la dictadura dels mercats

Contra el pla d'ajustament del FMI


-VAGA GENERAL I MOBILITZACIÓ SOCIAL CONTRA LA TISORADA DEL GOVERN.

-PER LA DIGNITAT, QUE LA CRISI LA PAGUEN ELS BANCS I ELS RICS.

Per a lluitar per tot açò, proposem aquest calendari de mobilitzacions:

- Suport a les vagues i mobilitzacions que convoquen tots els sindicats de classe.

- Setmana de mobilització contra la reforma laboral, la banca i el G20 entre el 21 i 28 de Juny.

- Manifestació, Dimarts 29 de juny de 2010, a les 19:30 hores, a la Plaça de Sant Agustí per arribar a la Delegació del Govern al carrer Colom, 60 (Metro Colom) de València.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa