Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Puja la tensió a Bon Pastor després de la protesta de dissabte passat
26 jun 2010
VIDEOS referents a la protesta de dissabte 19:

http://www.adn.es/lavida/20100620/VID-0025-Ocupacion-Baratas-Pastor-Casa

http://www.btvnoticies.cat/2010/06/20/desallotgen-els-ocupants-de-les-ca

http://www.btvnoticies.cat/2010/06/21/esquerdes-i-mes-ensurts-a-les-case/
PK-banner.JPG
Durant aquesta setmana ha sigut evident l'estratègia de respostes de les institucions a la protesta massiva (i desorganitzada) de dissabte passat al barri de Bon Pastor. Davant la inseguretat viscuda per molts veïns dissabte passat, al veure que s'estaven obrint cases sense cap raó (per exemple, les de la segona fase, que aniràn al terra dintre de pocs mesos, o d'altres que s'han obert sense ni la intenció de viure-hi, només per ràbia), l'Associació de Veïns ha bufat sobre el foc, intentant buscar uns suposats "responsables" i "organitzadors" de la protesta. "La cabeza pensante de esta actuación es de fuera del barrio" va declarar a la premsa la presidenta de la AVV, al tercer dels vídeos enllaçats adalt.
Com si els habitants de Bon Pastor no tinguessin ni el cap per pensar al que fan. Com si se li hagués de dir des de fora.


Han organitzats campanyes difamatòries contra tota la dissidència existent al barri, i fins i tot una dubtosa "recollida de firmes" per assenyalar els suposats culpables, adreçada al president Montilla. Aquesta feina pseudopolicial és la única escapatòria que queda, per desviar la atenció del problema real: que els veïns i veïnes de les Cases Barates estàn molt cansats de veure cases tancades sense perspectiva de que s'assignin, havent-hi famílies amb greu necessitats, que ni poden esperar, ni tenen la certesa de rebre res de bó d'una remodelació que ja ha rebut massa crítiques com per no "repensar-se".


El Patronat Municipal de l'Habitatge, pel seu cantó, durant tota la nit de dissabte a diumenge ha castigat el barri amb uns enderrocs indiscriminats dels sostres de les cases que s'havien obert, i d'algunes més; per evitar que es tornin a "ocupar" (com els hi agrada, aquesta paraula). Causant temblors, sorolls nocturns, esquerdes a les cases col·lindants, i exposant als veïns a robatoris i inseguretats. Tot per no cedir a assignar aquestes cases a la gent del barri. Els surt més a compte tenir-les tancades, es rendibilitza millor els diners públics amb els quals s'han construït. D'això se li diu "socialisme".


Les veus que s'havien escampat, de que el Patronat anava a enderrocar aquestes cases abans del temps, són falses: i avui les ha desmentit una carta enviada del Patronat a tots els habitants de les 600 cases barates que queden en peu a la segona, tercera i quarta fase del barri. Es quedaràn així, amb els sostres foradats, durant 5, 6 o 10 anys. Però els sostres és poden arreglar, i les cases assignar, com ja havien demanat alguns veïns i veïnes amb una recollida de firmes que ara ha quedat amagada pel rebombori de la protesta de dissabte passat.


Dilluns 28 està prevista una assamblea de la AVV per a comentar els fets de la tercera i quarta fase: esperem que es parli també de la problemàtica de les cases tancades. A les 18, al Centre Cívic de Bon Pastor.


FIRMA PERQUÈ EL PATRONAT ASSIGNI ALS HABITANTS DEL BARRI LES CASES TANCADES DE BON PASTOR:
http://www.ipetitions.com/petition/casas_baratas_bonpastor
Mira també:
http://bonpastor.noblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Puja la tensió a Bon Pastor després de la protesta de dissabte passat
01 jul 2010
articulo en La Directa:
http://www.confavc.cat/index.php/noticies/177-revolta-per-lhabitatge-al-
Sindicat Terrassa