Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Anatomia d´un empresari
26 jun 2010
El Club de Golf de Llavaneres és com una família. I la família que juga al golf unida fa negocis unida
El Club de Golf de Llavaneres és com una família. I la família que juga al golf unida fa negocis unida. La Junta Directiva actual és tot un exemple de la companyonia financera de què es gaudeix en aquest exclusiu club d’inenarrables vistes marines. El seu president, Joan Ramon Grau Alemany, s’ha envoltat d’un equip multidisciplinari. El vicepresident, Jaume Lozoya Florit; el capità de camp, Joan Lluís Boada Riera; el secretari, Francesc Javier Barrado Conti; el tresorer, Manel Garriga Calonge i algun altre vocal, entre green i green, fan una pausa per dedicar-se a interessos comuns més prosaics. I és que els membres de la Junta Directiva del Club de Golf Llavaneres es reprodueixen fil per randa –assolint, és clar, els rangs de consellers– en els consells d’administració d’un parell d’empreses presidides per Grau Alemany. Immobiliària Manauta, SA, i Maresme Agrícola, SA, són dues empreses domiciliades en les mateixes instal·lacions del Club, sense despeses de personal i dedicades al fins ara lucratiu negoci dels béns immobiliaris.



Més negocis familiars

El president del Club de Golf Llavaneres té idèntica percepció sanguínia en els seus altres negocis personals. Telematel, SL, és una empresa especialitzada en el desenvolupament de programari de gestió empresarial i en la prestació de serveis al gremi de la construcció i els subministraments industrials. El president és Joan Ramon Grau Alemany i aquest any, amb la crisi, no li han anat gaire bé les coses. Mentre que l’any passat encara s’havien obtingut uns rendiments de 140.000 euros, en aquest exercici les xifres reflecteixen unes pèrdues de 30.000 euros. Tanmateix, mai abans l’empresa no havia repartit beneficis entre els accionistes amb el lloable argument de la necessària capitalització de l’empresa.


El consell d’administració de Telematel segueix la fórmula patriarcal tan apreciada pel seu president. El seu comptable i amic de tota la vida, Jordi Fericle Rius, ocupa la conselleria delegada i els fills d’ambdós, els consellers Xavier Fericle, Helena Grau i Llorenç Grau, tanquen el comitè de gestió amb unes generoses retribucions de 20.000 euros per a cadascun d’ells per pertànyer al consell d’administració, incloent-hi el patriarca Grau Alemany, tot i estar retirat i cobrar la jubilació. Val a dir que, de la cinquantena de treballadors que té l’empresa, un 80% guanya per any menys que això. Però els salaris minsos dels treballadors contrasten amb els emoluments dels executius principals, que són els mateixos que maneguen el consell d’administració. Helena Grau, per exemple, s’emporta gairebé 70.000 euros bruts l’any, tot i estar de baixa per maternitat; Llorenç Grau, uns 75.000 euros, i els Fericle, pare i fill, prop de 80.000 euros.


* Aquesta notícia la trobaràs sencera al setmanari EL TRIANGLE.
http://www.eltriangle.eu
Imprimir
Enviar notícia

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more