Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : altres temes
Els estudiants demanen al Conseller Huguet que no apugi les taxes de la matrícula universitària per sobre de l’IPC
23 jun 2010
Els Consells de l'Estudiantat de tres universitats públiques catalanes (Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Girona i Universitat de Lleida), juntament amb les associacions d'estudiants AEP, AJEC i BEIP-UB han remès una carta al Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, demanant-li que les taxes de la matrícula universitària no s'apugin per sobre del mínim marcat pel Ministeri d'Educació (forquilla fixada enguany entre un 1,5% i un 5,5%).

Les entitats signants denuncien que a Catalunya els últims deu cursos s'ha incrementant el preu de la matrícula per damunt de l'IPC, la qual cosa ha provocat que el sistema universitari català hagi esdevingut el més car de tot l'Estat. En els darrers deu anys les taxes s'han incrementat en gairebé un 50%.

Els estudiants, que han remès també una carta al Ministeri d'Educació instant-lo a congelar les taxes de matrícula, consideren que el progressiu augment de les taxes posa en perill l'accés dels estudiants amb menys recursos a la Universitat, especialment en temps de crisi.

Per a més informació i contacte
Jordi Codony Gisbert, coordinador del Consell de l'Estudiantat de la UPC
Consell.Estudiantat ARROBA upc.edu

Entitats signants de la carta
Consell de l'Estudiantat de la UPC
Consell de l'Estudiantat de la UdL
Consell d'Estudiants de la UdG
AEP-Associació d'Estudiants Progressistes
AJEC-Associació de Joves Estudiants de Catalunya
Bio-Estudiants Independents pel Progrés (UB)
Sindicat Terrassa