Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El País Valencià torna a ser el territori amb més agressions racistes i feixistes
23 jun 2010
Una vegada més, el País Valencià lidera les estadístiques en delictes d'odi: agressions a persones, entitats, partits i associacions
1.jpeg
s presenta a Madrid l'informe Raxen que cada any elabora Movimiento Contra la Intolerancia, i que recull els fets de racisme, xenofòbia, islamofòbia, antisemitisme, romafòbia, homofòbia i intolerància que s'han registrat durant l'any 2009, i que representen només un 9% dels casos
Al País Valencià en trobem diversos exemples: des dels atacs neonazis a immigrants o a joves antifeixistes, als atemptats contra seus polítiques, mesquites, centres socials, professors d'institut, llibreries o actes. I és només aquest informe l'única eina que pot oferir aquestes dades, ja que cap organisme de l'Estat fa un recull d'aquestes característiques, com si passa en altres països, un fet que forma part també de la crítica que Ibarra ha fet al Govern.

Les xifres oferides (292 casos documentats d'intolerància, 79 al País Valencià) representen segons els autors de l'informe, només un 9% dels estimats, ja que en la gran majoria dels casos, les víctimes no denuncien els fets o aquests passen totalment desapercebuts pels mitjans o pels investigadors. I és que les víctimes no gaudeixen de la protecció que requereixen: no existeixen protocols d'actuació que garantisquen la seguretat efectiva dels qui es decideixen a denunciar les agressions, i inclús aquells que ho fan, es troben amb l'escassa formació de fiscals o policies en aquesta matèria.

S'ha denunciat també la impunitat dels webs nazi-feixistes i dels grups ultres del futbol, que, tot i haver legislació suficient per actuar contra aquests grups d'odi, no existeix voluntat política. l'Informe també assenyala la situació de desemparament que pateixen les víctimes dels delictes d'odi, així com els escassos recursos que l'Estat destina, tant a nivell judicial com policial, per controlar i prevenir l'acció d'aquests grups.

Així com la internacionalització del missatge xenòfob, com la campanya contra les mesquites, coordinada amb altres països i grups neofeixistes de la resta d'Europa, on l'ascens d'aquest grup ha sigut notable els darrers anys. Finalment, l'informe critica el reiterat discurs oficial de les Tribus Urbanes, una banalització del problema, una reducció a una simple qüestió d'ordre públic que no es correspon amb l'acció planificada i reiterada dels grups que llancen i executen aquests missatges. Oferim la síntesi de l'Informe i totes les notes de premsa relacionades.

Per saber-ne més:

El valencians, líders en delictes d'odi. L'Informatiu
http://www.linformatiu.com/nc/portada/detalle/articulo/el-valencians-lid/

INFORME RAXEN 2010: El País Valencià de nou líder en delictes d'odi. Antiifeixistes.org
http://www.antifeixistes.org/3619_informe-raxen-2010-pais-valencia-lider

Plataforma d'Acció Popular contra la Impunitat
http://www.accio-popular.org/

El govern espanyol minimitza les agressions feixistes i les titlla de marginals
http://www.llibertat.cat/content/view/8826/29/
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/9737/1/
http://www.llibertat.cat/content/view/9737/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El País Valencià torna a ser el territori amb més agressions racistes i feixistes
23 jun 2010
K TORNI TERRA LLIURE JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Re: El País Valencià torna a ser el territori amb més agressions racistes i feixistes
23 jun 2010
España da asco
Sindicat Terrassa