Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Video de la protesta dels veïns de les Cases Barates
23 jun 2010
http://www.adn.es/lavida/20100620/VID-0025-Ocupacion-Baratas-Pastor-Casa
Damaged file
Screenshot-1.png
Screenshot-4.png
http://www.adn.es/lavida/20100620/VID-0025-Ocupacion-Baratas-Pastor-Casa


FRASES DE VECINOS ACERCA DE LAS CASAS QUE EL PATRONATO TIENE CERRADAS:

"Todas las casas abiertas! que es una obligación tener una casa, con un niño pequeño, encima embarazada y hay muchos jóvenes que no pueden vivir en las casas de sus padres porque hay mucha gente".

"Todas estas casas que están tapiadas, pues darle un uso, me entiendes? porque estamos todo el día en la calle, y no tenemos nada, no tenemos un sitio, y aquí estamos recogidos".

"Algunos tenemos hijos; porque no nos dan las casas? nosotros no nos vamos a negar a pagar un alquiler! pero bajo. Con 420 euros que cobro, dónde voy yo?"
Mira també:
http://bonpastor.noblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Video de la protesta dels veïns de les Cases Barates
23 jun 2010
Fa com a mínim un o dos anys que estaven buides i en canvi, molta gent del barri està sense sostre o malvivint amuntegats a casa de familiars. És per això que aquest dissabte diverses famílies del barri de les Cases Barates del Bon Pastor varen destapiar fins a 22 cases del barri per tal de poder accedir a un habitatge.


La setmana passada una família ja va entrar a una de les cases, en no tenir on anar, però el Districte es va afanyar a desallotjar-la i tapiar la casa. Aquest dissabte, algunes famílies varen decidir fer el mateix. Entre el migdia i mitja tarda varen ocupar tres o quatre cases. Molts veïns i veïnes amb la mateixa situació, en veure-ho, van decidir sortir al carrer i fer el mateix, trencar les tapies de maons que les separen del seu dret a l’habitatge.

En poques hores estaven totes les cases buides ocupades per famílies del barri, la majoria amb criatures. Però també en poques hores el Districte de Sant Andreu va aconseguir reprimir aquesta reivindicació pràcticament espontània. Primer varen enviar diverses dotacions de la Guàrdia Urbana i els antiavalots (UPAS), i més tard, dues excavadores que tiressin a terra els sostres, per tal que no siguin habitables.

Per si no fos prou, la regidora del Districte, Gemma Mumbrú, va comparèixer davant els mitjans per tal d’intentar fer creure que no era gent del barri. Així mateix, l’Associació de Veïns del Bon Pastor, que dóna suport a l’enderrocament de les cases barates, també va comparèixer davant la televisió, per dir que “són una minoria que no respecta la decisió de remodelar el barri”.

Malgrat que la matinada del mateix dissabte ja estaven totes les cases desallotjades i amb el sostre ensorrat, ha estat un toc d’atenció clar cap al Districte, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. O es posa solució a l’accés a l’habitatge, o moltes famílies no tindran cap altra sortida que aquesta.

Notícia extreta de l´Eixida: http://eixida.wordpress.com/2010/06/23/ocupen-22-cases-barates-al-bon-pa/
Mira també:
http://eixida.wordpress.com/
http://eixida.wordpress.com/2010/06/23/ocupen-22-cases-barates-al-bon-pastor-i-el-districte-les-enderroca/
Re: Video de la protesta dels veïns de les Cases Barates
23 jun 2010
L'Associació de Veïns s'està dedicant ara a fer una feina pseudopolicial, identificant els suposats "culpables" i difamant-los de cara al barri. No poden admetre que hagin sigut els seus propis veïns, amics i familiars, els protagonistes de la reivindicació del dissabte.
Re: Video de la protesta dels veïns de les Cases Barates
25 jun 2010
l'associació de veins porta massa temps menjant polles a l'ajuntament i al districte per ser un entitat prou independent com per defensar els seus propis veins.
Sindicat Terrassa