Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Material gràfic dels incidents de diumenge (Sant Andreu - Barça Atlètic)
23 jun 2010
Millor obriu el link inferior a la pàgina de l'Eixida per veure fotos i enllaços!!!!
Els incidents del Narcís Sala no han passat desaparcebuts a la majoria de mitjans d’informació de masses. L’enfocament, però, ha estat força peculiar, ja que en la majoria de casos hi ha hagut unanimitat en culpar la UE Sant Andreu ( http://www.uesantandreu.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=18 ) i, sobretot, els seus aficionats de ser els instigador de tot plegat.

Aquí us aportem algunes imatges i vídeos que ens han fet arribar o hem trobat per internet, així com aportem d’altres informacions que ens han recordat assistents al partit.

Els boixos portaven bengales, que van encendre només entrar a la grada. Això fa sospitar d’un escàs o nul control; un control, que, d’altra banda, sí que es va aplicar als “seguidors radicals” de la UE Sant Andreu. També al final del partit, durant els incidents, peten alguns petards prop de les grada dels boixos, sense que es pugui esbrinar si les tiraven ells contra la policia o algú contra ells.

Vídeo dels moments finals del partit. El podeu trobar aquí ( http://www.youtube.com/watch?v=bT6Ni8JedAE ). S’hi pot veure com els boixos li treuen la pilota d’un cop a un jugador de la UE Sant Andreu, mentre li escupen i/o li tiren altres coses. L’àrbitre no va fer absolutament res. Ja abans s’havien quedat un mínim de dues pilotes, interrompent el joc. Passava del minut 91, però malgrat aquesta actitud, amb prou feines si s’hi pot apreciar algun agent de seguretat privada. Els Mossos trigarien a aparèixer.

Vídeo del final del partit i l’inici dels incidents. El podeu trobar aquí ( http://www.youtube.com/watch?v=D_ELtTaBTMg ). Tot és prou confús, per això pengem el vídeo i que cadascú pugui observar-ho pel seu compte. És curiós veure com, per exemple, al minut 0:25 veiem com un jugador de la UE Sant Andreu s’aixeca indignat per la presència d’un jugador del FCB Atlètic, del que ignorem què li va dir o fer. El cas, però, és que a La Vanguardia ( http://www.lavanguardia.es/ ) ho consideren l’inici de les agressions, amb la foto següent, però obviant el que havia succeït abans.

Fotos d’agressions de boixos contra aficionats andreuencs. També són de La Vanguardia, que en canvi no en publica cap de l’inrevés, ni d’aficionats andreuencs colpejant l’àrbitre o jugadors del FCB Atlètic.

Els Mossos tornant els boixos a la grada a cops de porra. En el moment de la intervenció, ja havien passat diversos minuts, permetent que els boixos gairebé arribessin a la grada nord andreuenca. De fet, estaven col·locats just a la cantonada lateral més propera, una cosa que encara molta gent es pregunta com va poder passar. La foto és de La Vanguardia.

La credibilitat de La Vanguardia queda per terra totalment amb el peu explicatiu de la següent foto, on diu que els aficionats de la UE Sant Andreu estan provocant als Mossos.

Des de l’Eixida podem assegurar que aquesta foto està presa després que els Mossos haguessin carregat indiscriminadament dins l’estadi (grades, passadissos, porta d’accés) contra tot aficionat/da andreuenc, sense motiu. La foto és posterior, i després d’aquesta no hi va haver cap més càrrega. És més, és molt trist voler justificar que unes “provocacions” com les que surten a la foto, instiguin un cos de policia a càrrega, ja que la seva actuació hauria de respondre més a consignes de seguretat civil que no pas a l’estat d’ànim dels agents; seria molt poc professional, fins i tot des del punt de vista dels mitjans d’informació que defensen l’ordre establert a capa i espasa.

De fet, el “diari” Sport, que per demostrar la seva objectivitat porta per cognom “sempre amb el Barça”, va més enllà. En aquest sentit, aquesta capçalera, diu directament que qui va iniciar els incidents va ser la grada andreuenca. Fet i fet, és curiós com, en general, els diaris catalans (generals o d’esports) han mostrat una certa tendència, quan no descarada, a culpabilitzar l’afició del Sant Andreu, mentre que diaris madrilenys no han aprofitat l’ocasió per carregar contra el Barça, com ve sent habitual en ells. No hi ha referències ni al mal arbitratge ni culpabilitzacions contra l’afició blaugrana. Resumint: la premsa madrilenya ha tractat millor al Barça i la seva afició, que la catalana ho ha fet amb el Sant Andreu i llur afició.

Imatges de l’exterior de l’estadi, en acabar el partit (enviades per una aficionada). Les fotos corresponen a la cruïlla del Psg. Onze de Setembre amb el C/Virgili. Allà és on els boixos esperaven l’afició de la UE Sant Andreu. A les imatges es veu com els Mossos es van limitar a fer-lo fora d’allà, però sense tenir-los controlats. Això va fer que apareguessin pel carrer de sota (C/Josep Soldevila) i busquessin apallissar aficionats/es andreuencs/es que es dirigien per aquell carrer camí de ca seva.

I ja per acabar, us deixem amb l’enllaç a la fotogaleria de Marca ( http://www.marca.com/albumes/2010/06/20/santandreubarcelonabincidentes/i ), així com una curiositat: una discussió en un fòrum virtual de policia ( http://www.foropolicia.es/foros/viewtopic.php?f=27&t=66175 ), on suposadament alguns dels agents presents aquell dia critiquen tot el dispositiu, en especial en referència als boixos nois.
Mira també:
http://eixida.wordpress.com/2010/06/23/material-grafic-dels-incidents-de-diumenge/#respond

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Material gràfic dels incidents de diumenge (Sant Andreu - Barça Atlètic)
23 jun 2010
Voleu dir que aquestes històries calen a Indymedia? Ara el hooliganisme és algo revolucionari o social? Siusplau, a mí em sembla bé si us agrada el futbol i esteu disposats a obrir-vos el cap per un mal arbitratge, per una "provocació" o per qualsevol tonteria que pugui passar durant un estúpid joc on 22 paios persegueixen una pilota.

Aquestes txorrades però, us les hauríeu de guardar per vosaltres, que aquí ens la porten fluixa.
Re: Material gràfic dels incidents de diumenge (Sant Andreu - Barça Atlètic)
23 jun 2010
Molt bé. No llegeixis la notícia si no t´interessa. El títol de la notíocia és molt clar.
Re: Material gràfic dels incidents de diumenge (Sant Andreu - Barça Atlètic)
23 jun 2010
esteu a favor d'ETA i de Terra Lliure?
Re: Material gràfic dels incidents de diumenge (Sant Andreu - Barça Atlètic)
23 jun 2010
Quina plorera els andreuencs, mon germa i nebot varen ser al partit i encara que les cameres no reflectiren els primers a saltar a la gespa foren aficcionats del Sant Andreu i agrediren el col-legiat i algun que altre jugador cule. Obviament es va reaccionar i doneu gracies als mossos que no vareu marxar mes calents. Pel tema de les bengal-les fot tant de riure que ni entrare a comentar-ho si vos fot rabia que no poguessiu entrar les vostres vos foteu. Amb tot i aixo bona sort a 2b la temporada que ve.
Sindicat Terrassa