Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat Endavant OSAN (Terrassa). Arxivament Cas Pantalla
22 jun 2010
Endavant OSAN de Terrassa, davant de l’arxivament del procés cap al nostre company Jaume pels fets ocorreguts el 20 de Juny de 2009 durant la col·locació per part de l’Ajuntament d’una pantalla gegant per veure la selecció espanyola de futbol, volem manifestar:
Endavant OSAN de Terrassa, davant de l’arxivament del procés cap al nostre company Jaume pels fets ocorreguts el 20 de Juny de 2009 durant la col·locació per part de l’Ajuntament d’una pantalla gegant per veure la selecció espanyola de futbol, volem manifestar:

- Que gràcies a la solidaritat i la mobilització ha estat possible parar un nou procés de persecució política cap als militants de l’Esquerra Independentista. Volem agrair a tots i totes aquelles que han participat en la denúncia d’aquest procés mancat de proves i de clara voluntat política, especialment agrair el paper i la feina feta per SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa) i Alerta Solidària.

- Que com a organització independentista i revolucionària, i com ja vam fer el 20 de juny passat organitzant una concentració de rebuig a la col·locació de la pantalla, seguirem rebutjant la imposició de la simbologia espanyola i d’exaltació espanyolista als Països Catalans, com des de fa més de 300 anys ha fet el nostre poble. En aquest sentit, no es pot ignorar que la selecció espanyola de futbol és avui dia un dels pilars de la maquinària propagandística per difondre la ideologia espanyolista i crear adhesió al projecte. Arran dels fets, a partir d’ara les autoritats corresponents s’ho pensarà abans d’organitzar actes similars en qualsevol punt de la geografia catalana.

- Que era d’esperar que l’exaltació de la identitat espanyola que va promocionar l’Ajuntament de Terrassa es trobés amb el rebuig del poble terrassenc, que de forma legítima va mostrar el seu refús a l’acte.

- Que l’Ajuntament de Terrassa va promocionar un acte on es va exhibir simbologia feixista -la presència de caps rapats feixistes va ser més que notable, com era d’esperar-, gastant prop de 8.000 euros en temps de crisi. Mentre es retallen pressupostos de projectes socials, s’inverteixen els diners de tothom en actes com aquests.

- Que l’Ajuntament de Terrassa ha cedit a les pressions del feixisme institucionalitzat del PP a l’hora de presentar-se com acusació popular. Que aquest procés té les arrels en la persecució político-judicial que patim els col·lectius de l’Esquerra Independentista i de l’Esquerra anticapitalista en general. Un procés que, com s’ha demostrat, no té cap base sòlida, que ha suposat la detenció i un any de persecució per a l’encausat, a més de mesures de control com anar a signar cada 15 dies als Jutjats.

Per tot això, denunciem un cop més l’Ajuntament de Terrassa per la seva aposta per l’espanyolisme i la persecució política, alhora que denunciem el greuge que patim per part de la Justícia els col·lectius de l’Esquerra Independentista.

Animem al poble de Terrassa i dels Països Catalans, a mostrar-se ferm davant de les agressions per part de l’Estat Espanyol, i de seguir endavant amb la desobediència com s’ha fet des de fa més de 300 anys.

Terrassa, 22 de juny de 2010
Endavant (OSAN)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat