Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
El Departamente de Treball de la Generalitat de Catalunya denega el dret a vaga
22 jun 2010
El Departament de Treball de la Generalitat resol que ha de ser l'empresa la que dicti els serveis mínims per a la vaga del 23 de juny el 061.
piqueteatento.jpg
El passat 17 de Juny, la CNT es reunia amb l'empresa Atento i amb la Direcció General de Relacions Laborals, depenent del Departament de Treball, per a negociar els serveis mínims de la vaga que el sindicat ha convocat per a la revetlla de Sant Joan, una nit molt celebrada a Catalunya. Els motius de la vaga giren al voltant de la millora de les condicions de seguretat, salut e higiene; el correcte pagament de nòmines, la reordenació de les categories laborals, millores en la contractació i, en especial, la readmissió dels 107 treballadors/es que a l'abril van ser acomiadats i acomiadades.

Passada la reunió, en la que l'empresa demanava els serveis mínims del 100%, el Departament de Treball, en una postura totalment parcial, resol que ha de ser l'empresa la que dicti els serveis mínims necessaris. Dit en altres paraules, el Departament de Treball dóna carta blanca a l'empresa per a que boicotegi el dret constitucional a vaga, ja que l'empresa, davant del Departament de Treball, va manifestar obertament que la seva intenció és la de posar serveis mínims (màxims?) del 100%. Tot i així, l'empresa no s'ha posat en contacte amb el sindicat per a manifestar les seves intencions de serveis mínims, saltant-se d'aquesta manera els protocols per a les convocatòries de vaga. No és d'estranyar, doncs la política d'Atento és la de no negociar ni informar mai a CNT, buscant així el desgast dels seus militants.

L'argumentació oficial de les decisions del Departament de Treball i la d'Atento és que es tracta d'un servei d'emergències i que, per tant, s'està parlant de vides humanes. La CNT no ho nega, sinó al contrari, ho reivindica, i és per això que es vol destapar la contradicció entre un discurs que justifica els acomiadaments massius i la precarietat en tractar-se d'un servei del telemarketing, d'una banda, i el discurs consistent en que és un servei cabdal per a la ciutadania i que per tant ha de tenir vetats alguns drets fonamentals, de l'altra. CNT opina que el servei és essencial per a la ciutadania, i d'ell en depenen vides humanes, i és precisament per aquest motiu que els treballadors/es han de tenir unes mínimes condicions de treball, i que el servei ha d'estar correctament dimensionat amb la quantitat de plantilla adequada.

Els 107 acomiadaments produïts a l'abril, cal recordar-ho, van deixar el servei sota mínims, el que va obligar a l'empresa a haver de recontractar part de la plantilla acomiadada, prèvia pèrdua dels drets adquirits, ja que els/les recontractats/des han hagut de renunciar a l'antiguitat dels seus contractes. Resulta un tant paradoxal que, ara, aquesta multinacional es preocupi pels drets dels ciutadans.

En vistes de tot això, la CNT, amb el suport de la CGT, sindicat que recolza la vaga, ha convocat una concentració a les portes del centre de treball la nit de Sant Joan a les 22.30h per a reivindicar el dret a vaga, unes condicions dignes, i la readmissió dels 107 acomiadats.

-------------
[castellano]

<b>El Departamento de Trabajo de la Generalitat de Cataluña deniega el derecho a huelga</b>

El pasado 17 de junio, la CNT se reunía con la empresa Atento y con la Dirección General de Relaciones Laborales, dependiente del Departamento de Trabajo, para negociar los servicios mínimos de la huelga que el sindicato ha convocado para la noche de San Juan, una noche muy celebrada en Cataluña. Los motivos de la huelga giran en torno a la mejora de las condiciones de seguridad, salud e higiene; el correcto pagamento de nóminas, la reordenación de las categorías laborales, mejoras en la contratación y, en especial, la readmisión de los 107 trabajadores/as que en abril fueron despedidos y despedidas.

Pasada la reunión, en la que la empresa solicitaba los servicios mínimos del 100%, el Departamento de Trabajo, en una postura totalmente parcial, resuelve que ha de ser la empresa la que dicte los servicios mínimos necesarios. Dicho en otras palabras, el Departamento de Trabajo proporciona carta bllanca a la empresa para que boicotee el derecho constitucional a huelga, ya que la empresa, delante del Departamento de Trabajo, manifestó abiertamente que su intención era la de poner servicios mínimos (máximos?) del 100%. A pesar de esto, la empresa no se ha puesto en contacto con el sindicato para manifestar sus intenciones de servicios mínimos, saltándose de esta manera los protocolos para las convocatorias de huelga. No es de extrañar, pues la política de Atento es la de no negociar ni informar nunca a CNT, buscando así el desgaste de sus militantes.

La argumentación oficial de las decisiones del Departamento de Trabajo y la de Atento es que se trata de un servicio de emergencias y que, por lo tanto, se está hablando de vidas humanas. La CNT no lo niega, sino que al contrario, lo reivindica, y es por esto que se quiere destapar la contradicción entre un discurso que justifica los despidos masivos y la precariedad al tratarse de un servicio de telemarketing, de un lado, y el discurso consistente en que es un servicio imprescindible para la ciudadania y que por lo tanto ha te tener vetados algunos derechos fundamentales, de la otra. CNT opina que el servicio es esencial para la población, y de ello dependen vidas humanas, y es precisamente por este motivo que los trabajadores/as han de tener unas mínimas condiciones de trabajo, y que el servicio ha de estar correctamente dimensionado con la cantidad de la plantilla adecuada.

Los 107 despidos producidos en abril, hay que recordarlo, dejaron el servicio bajo mínimos, lo que obligó a la empresa a tener que recontractar parte de la plantilla despedida, previa perdida de los derechos adquiridos, ya que los/as recontratados han debido renunciar a la antigüedad de sus contratos. Resulta un tanto paradójico que, ahora, esta multinacional se preocupe por los derechos de la población.

En vistas de todo esto, la CNT, con el apoyo de la CGT, ha convocado una concentración en las puertas del centro de trabajo la noche de San Juan a las 22.30h para reivindicar el derecho a huelga, unas condiciones dignas, y la readmisión de los 107 despedidos.

----------
Agència Confederal de Premsa CNT-Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona
Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª ( Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=710
http://cnt061catalunya.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Departamente de Treball de la Generalitat de Catalunya denega el dret a vaga
22 jun 2010
Cada cop se'ls veu més el llautó a aquests burócrates del sistema capitalista.

Vindré a la concentració, una salutació fraternal.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more