Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Acció al Clínic contra la patologització de les identitats Trans
22 jun 2010
Una desena de joves de la CAJEI van realitzar ahir dilluns una acció de protesta al vestíbul de l’Hospital Clínic de Barcelona, que va consistir en una performance i el desplegament d’una pancarta amb el lema “Sóc Trans, no estic malalta”.
acciotrans1.jpg
acciotrans2.jpg
Una desena de joves de la CAJEI van realitzar ahir dilluns una acció de protesta al vestíbul de l’Hospital Clínic de Barcelona, que va consistir en una performance i el desplegament d’una pancarta amb el lema “Sóc Trans, no estic malalta”.

El Clínic és l’únic hospital del Principat de Catalunya que té una Unitat de transtorns de la Identitat de Gènere, en la qual es fa el procés sencer de diagnosticar la “disfòria de gènere”, establir el tractament hormonal, “reeducar” la persona en els rols de gènere atribuïts amb què s’identifica i, finalment, operar els genitals. El propi director de la Unitat, Ivan Mañero, reconeix que –per ell- la transsexualitat és una malaltia mental que es pot curar i aconsella els pares que operin els seus fills i filles quan encara són infants.
Així doncs, aquest hospital és un dels principals obstacles a la normalització de la diversitat sexual.

No podem entendre com pot ser que, en ple segle XXI, es continuin tractant les persones trans i intersexuals com a malaltes, vulnerant els seus drets fonamentals, especialment el dret a la no discriminació per motius de gènere, sexe o opció sexual i el dret a la integritat física. Com pot ser que es continui classificant les persones en base als seus genitals? Que se segueixin marcant uns comportaments i un camí a a seguir en funció del que tens entre les cames? El fet que un nombre tan gran de persones no se senti identificada amb el gènere que li ha estat assignat socialment, o, en el cas dels intersexuals, el fet que existeixin tants casos de persones amb característiques genètiques, hormonals o genitals d’ambdós sexes, ens demostra que la classificació de les persones en sexe home i sexe dona no té res de natural, que és una construcció cultural més com ho és el gènere. I, sembla ser, que la millor solució no és obrir les nostres mires, acceptant la diversitat sexual, acceptant que els cossos diferents també poden ser bells, sinó estigmatitzar aquestes sexualitats que se surten de la norma. Com a mínim, aquesta és l’única solució per la qual aposten els Estats i la institució mèdica: arribar fins al punt de mutilar per fer desaparèixer tota diferència, obligar les persones a col•locar-se a un costat o altre de la barricada sexual per a poder ser acceptades socialment.

Davant d’aquesta situació, les Assemblees de Joves hem decidit denunciar públicament l’Hospital Clínic. I ho fem ara, no només perquè aquesta setmana se celebra el dia de l’alliberament LGTBQ, sinó també com a contribució a la campanya internacional Stop Patologització Trans 2012, que té l’objectiu de pressionar l’OMS i els manuals de psiquiatria nord-americans (DSM), perquè eliminin la transsexualitat de la llista de malalties mentals.

Com a jovent revolucionari, apostem per la destrucció de les desigualtats per motiu de gènere, sexe i opció sexual. No podem -ni volem- continuar de braços plegats, veient que joves com nosaltres són tractats com a escòria per psiquiàtres i metges, mentre veiem com les nostres companyes de lluita i d’opressió pateixen bullying a les escoles, en un sistema educatiu heterocèntric i sexista per definició. La CAJEI no realitzem aquesta acció per penjar-nos cap medalla, sinó per denunciar una intervenció tan salvatge sobre els cossos de les persones, que en aquest cas es manifesta en forma de mutilació i, en d’altres, de penalització de l’avortament o en la imposició de cànons de bellesa malaltissos


Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció al Clínic contra la patologització de les identitats Trans
22 jun 2010
sincerament...xapó!
per una vegada em trec el barret.
discurs, coherència i acció!
Per mi un 10.
Re: Acció al Clínic contra la patologització de les identitats Trans
22 jun 2010
Es sorprenent que un col.lectiu independentista, inverteixi temps en una lluita que va més enllà de la política catalana territorial limitada.

Jo també, de la mateixa manera que el company, em trec el barret.

Com a humil opinió, penso que la revolució ha de començar amb el recolzament mutu entre col.lectius, buscant més les semblances que no les diferències.
Aquestes accions son les que marquen.les que arriben i le que no poden condemnar de cap de les maneres.
Aquestes accions son les que avancen mes cap a una unitat, el poble unit es el que funciona sense partits.
Partits polítics, com per exemple la cup es susceptible de seguir el camí d'iniciativa (te el poder massa a prop), i no hi ha cap ser mes corruptible que l'èsser humà.
Autogestionem la lluita, autogestionem les nostres vides i no deleguem als partits polítics el que nosaltres mateixes podem fer.

Felicitats per aquesta acció, entre totes podem destruïr per tornar a construïr!!!!
Re: Acció al Clínic contra la patologització de les identitats Trans
22 jun 2010
La CAJEI és una organització independentista però no exclusivament.
Aqui deixo l'enllaç de la declaració de principis de la CAJEI per a qui li pugui interessar:

http://www.cajei.cat/index.php?pag=pr
Re: Acció al Clínic contra la patologització de les identitats Trans
22 jun 2010
Felicitats, a seguir així. La transversalitat és fonamental i massa sovint ens n'oblidem.
Sindicat Terrassa